A magyarok erős Magyarországot akarnak egy erős Európai Unióban (EU) – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.

Varga Judit a Quo vadis, Európa? – nemzetek Európája és a magyar érdek című konferencián szólalt fel, amelyet a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) szervezett.

Varga Judit: "mi vagyunk Európa lelkiismerete"

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A tárcavezető azt mondta, hogy sajnos "egyesek a saját ideológiájuk alátámasztására" használták az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot. A magyar nemzet ugyanakkor azt nyilvánította ki, hogy erős Magyarországot akar – tette hozzá.

A miniszter szerint "öncéllá fajult" az integráció.

Az EU ma tagadja hagyományos értékeit, jobban értékeli az idegen kultúrákat, ezzel szemben a magyar kormány azt vallja, hogy a zsidó-keresztény gyökerek táplálják Európát, a természetes közösségek – család, nemzet, egyház – nélkül zátonyra fog futni a kontinens jövője.

Varga Judit azt hangoztatta, hogy az unió véleményhegemóniát, öncenzúrát épít, míg a magyar kabinet a szabadságban hisz.

A kormány úgy látja, hogy az EU egyre jobban szűkíti a tagállamok mozgásterét, ezzel szemben Magyarország szerint a tagállamok a szuverenitás kizárólagos hordozói.

Az unió demokrácia nélküli Európát épít, míg a magyar kabinet "a demokráciák demokráciáját" akarja létrehozni – hangoztatta a miniszter.

Beszélt arról is, hogy az EU európaiak nélküli Európán dolgozik: a tömeges bevándorláshoz pénzügyi támogatást nyújt, a gyermekvállalást azonban nem segíti így.

Varga Judit kijelentette, hogy a jelek abba az irányba mutatnak: módosítani kell az uniós szerződéseket. Ezt az álláspontot ajánlani fogja a kormánynak is – közölte, "terápiás javaslatnak" nevezve az elképzelést.

A miniszter arról is beszélt, hogy milyen észrevételeket fogalmaztak meg a magyar állampolgárok az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat folyamán.

Elsőként: nemet kell mondani az "európai birodalomra".

A magyarok szerint rögzíteni kell a tagállamok azon jogát, hogy alkotmányos identitásuk védelmére hivatkozhassanak.

Fontosnak tartják az emberek azt is, hogy a döntéseket a megválasztott vezetők hozzák meg, ne pedig nem kormányzati szervezetek (NGO-k).

A magyarok javasolták azt is, hogy egységes mércét kelljen alkalmazni az EU-ban.

Megemlítették továbbá, hogy a bevándorláspolitikában a külső határok védelme főszabály legyen, ne pedig kivétel.

Varga Judit úgy fogalmazott, hogy "mi vagyunk Európa lelkiismerete".

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Pegazus Joci... Vazzzze,ez a nő egy idióta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Na, akkor most lelkiismeret, kincskereső kis ködmön. motor, keresztény értékek megmentője és örizője, vagy per ma éppen mije vagyunk Európának?
Istenakinincsen
A magyarok erős Magyarországot akarnak egy erős Európai Unióban (EU) – jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.
Azután kijelenti:"Elsőként: nemet kell mondani az "európai birodalomra".
...hmmm:)).Nincs itt valami ellentmondás?
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 22.03

A valóságban? Kolonc.
kereső
Az, hogy a fene essen belétek. A magyar miniszterelnök ,egy a magyar biróság által is kimondott bűnözőre bizta az új kormányban, a korrupció ellenes "harcot". Rogánbűnözőantalra. Lelkiismeret mi???
Nessy
@kereső: 10,02 Nem tudják az mi, de jól hangzik a propaganda szövegben!
vitriol
varga asszonyságnak a saját lelkiismeretével kellene törődnie, ha lenne neki , - de NINCS!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.