Hidegfront érkezik pénteken, amely a Kárpát-medence felett hullámot is vet. Több helyen várható emiatt konvektív csapadék, és néhány fokot mérséklődik is a meleg.

Hidegfront keserítheti meg a napunkat, ne feledjük otthon az esernyőt

Fotó: pixabay.com

A szakadozott frontális felhőzet napközben tovább halad dél, délkelet felé. Emellett főleg az Alföldön erőteljes lesz a felhőképződés is – ugyanakkor ezek ellenére is számíthatunk többórás napsütésre az ország nagyobb részén – írják a meteorológiai szolgálat honlapján.

Késő délutántól északnyugat felől határozott felhőzetcsökkenés várható. Az északi megyék mellett már másutt is több helyen várható zápor, zivatar, azonban így is lesznek szárazon maradó területek. Elsősorban a Tiszántúlon heves zivatarok kialakulására is számítani lehet. A csapadéktevékenység az esti órákban megszűnik. A déli szél északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen kísérhetik élénk, időnként erős lökések is. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel. Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: OMSZ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.