A 2018-ban öt év börtönre ítélt volt balmazújvárosi polgármester büntetésének elhalasztását Völner Pál korrupcióval gyanúsított volt államtitkár rendelte el. Miközben Veres Margit kegyelmi kérvényéről négy év alatt nem hozott döntést Áder János leköszönő köztársasági elnök.

Egymás után kapja az uniós pénzeket a korrupció miatt 5 évre ítélt volt polgármester

Címlapkép: pixabay.com

Azóta a volt városvezető céget alapított, és egymás után veszi fel az európai uniós vissza nem térítendő agrártámogatásokat – írja a 24.hu.

Több mint 8,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást vett fel Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester azóta, hogy 2018-ban 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetés elfogadása miatt – értesült a 24.hu. Az egykori városvezető a Magyar Államkincstár nyilvántartása szerint gazdálkodóként tevékenykedik, és többek közt terület alapú támogatásokat kapott, valamint ipari zöldségnövény termesztésre és zöldítésre kérelmezett és kapott EU-s pénzeket.

Az ellene hozott jogerős bírósági ítélet ellenére Veres Margit négy éve nem vonult börtönbe, mert kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz, amelynek elbírálását szabadlábon várhatja ki. Erre az Igazságügyi Minisztérium döntése alapján van lehetőség, a tárca ugyanis felfüggesztheti a büntetés végrehajtását. A minisztérium kegyelmi ügyekről szóló tájékoztatójában az olvasható:

A kegyelmi eljárás során a miniszter által átruházott hatáskörben eljárva a parlamenti államtitkár elrendelheti a büntetés vagy a javítóintézeti nevelés végrehajtásának a köztársasági elnök döntéséig történő elhalasztását vagy félbeszakítását.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ügyesen, mondhatni testre szabhatóan vannak kitalálva a mi kőbe vésett törvényeink. Gondolom nagy kő esett le a szívéről április harmadikán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:23 ♦ Schmitt Pali a nemzet "goJóstolla" is azt mondta: "Ami jár az jár, ami nem jár, az nem jár." Járt neki még állami zongora is b+ még azt is elvitte amikor költözött. Vitt mindent ami mozdítható volt a fundamentummal együtt!
coub.com/view/430ba
drrotf
Amannyiban az elítélt gazdálkodik, mert például még nem vonult börtönben, teljesen jogosan kap terület alapú támogatás, mert ez a támogatás amegművel mezőgazdasági terület után jár.A kérdés itt nem az, hogy miért kap támogatást az elítélt, hanem az hogy meddig nem óhajt dönteni a kegyelmi kérvényéről a hatóság?Lehet ezt csinálni, hogy valakit elítélnek és él a kegyelmi kérvény beadásának jogával, de a hatóág nem köteles azt egy észszerű határidőben elbírálni?Úgy látszik lehet. Áder inkább horgászott, de majd Novák ,Katalin rendet tesz és elbírálja az elítélt ügyét!
nemkati
@drrotf: De szép is lenne. Erre nagyon kíváncsi vagyok. Áder nem ért rá elbírálni mert pecázott, Novák sem fog ráérni, mert papírzsepkendővel pucolni azt a rengeteg ablakot nagyon sokáig tart.
Havanagi
Nem látok ebben semmi rendelleneset.Tolvaj a kormány,a debilek mégis ötödször szavazták meg.Ez a tolvajok országa,A napokban az esernyőmet az SZTK váróban (ahol UH vizsgálatra várakoztunk kb hatan) felejtettem .Elvitte valamelyik miskolci "szegény tolvaj ", Kétszer is kerestettem,mert a kedvenc esernyőm volt.Nem tudnak becsületesek lenni,mert igy születtek.Tolvajnak és korlátoltnak.Korábbi becslésem,miszerint a beszámíthatók és tisztességesek aránya 20%, lecsökkentem 10%-ra!Ez Magyarország népe!!
nezelodo
@drrotf: Ez a halasztgatás a büntetés elkerülésének törvénybe rögzített módja. Mivel nem pártatlan a KE. gyakorlatilag az egy akolba tartozás miatt sosem kell letölteni a másik törvényük szerinti büntetést, mert bármeddig halaszthatja a döntést. Ha pedig egy ellenlábas az illető, talál időt a KE a döntésre, azonnal jön a kóter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.