Az ország teljes területére kiadták a riasztást – írja a Blikk.hu.

Kiadták a riasztást az ország teljes területére
Fotó: met.hu

A mai időjárás Budapesten először felhős lesz, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, késő délutántól azonban már határozottan csökken a felhőzet. Délelőtt kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős lökések kísérik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet délután 26-27 fok körül alakul, estére 18 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részét tekintve dél, délkelet felé, főleg az Alföldön lesz erőteljesebb felhőképződés. Az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap, a délután második felében határozottabb tisztulás várható északnyugat felől. Többfelé várható zápor, zivatar, elsősorban a Tiszántúlon lesznek heves zivatarok. A szél mindenütt északnyugatira fordul, és megélénkül időnként meg is erősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-32 fok között várható, késő estére 15-20 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást az ország teljes területére
Fotó: met.hu

Ma napközben több helyen lehet zivatar, délután a keleti, délkeleti megyékben heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek. Az esti, késő esti órákra jelentősebben csökken a csapadékhajlam.

A zivatarokat viharos széllökés (általában 60-90 km/h, de a keleti tájakon akár >90 km/h lökések is), jégeső (keleten akár 2 cm fölött), lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (>10-20 mm) kísérheti.

Hétvégére ismét jöhet a jó idő:

Szombaton túlnyomóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz lesz az idő, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan napos lesz az ég gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A légmozgás általában mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között várható.

Hétfőn szintén túlnyomóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel az égen. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő, leginkább a nyugati megyékben. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.