Büntetőeljárást indított az ügyészség M. Richárd ügyében, miután a Dózsa György úti baleset miatt három és fél év fogházra ítélt férfi jogi képviselője feljelentést tett az év elején azért, mert az akkor még börtönben tartózkodó ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi sztrókja után – írja a 24.hu.

M. Richárd ügyében büntetőeljárást indított az ügyészségFotó: Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak, de még nincs gyanúsított az ügyben.

M. Richárdot válságos állapotban vitték tavaly év végén a berettyóújfalui börtönkórházba, áprilisban ismét agyvérzést kapott, majd múlt hét közepén folyamatosan romlani kezdett az állapota és annyira felszökött a láza, hogy azt a gondos kezelés ellenére sem tudták levinni az orvosok. Ezt már nem bírta el a férfi szervezete és múlt csütörtökön este meghalt.

A lap megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy megtudják, indult-e büntetőeljárás az ügyvéd januári feljelentése alapján.

Emellett rákérdeztek arra is, van-e már gyanúsított, illetve módosították-e a gyanúsítást azt követően, hogy múlt héten meghalt a fogvatartott. Az alábbi választ kapták Kovács Katalin szóvivőtől:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után.

Mocsai Gergely, a férfi ügyvédje január végén bővebben is beszélt a Fókusznak a feljelentés okáról.

Állítása szerint M. Richárd tavaly december 24-én kapott sztókot, és egy napig feküdt a cellájában ellátás nélkül.

Elmondta, hogy

a rendelkezésére áll egy ápolói vizsgálatról szóló jegyzőkönyv, amiben azt rögzítette egy bv-alkalmazott, hogy 21:33-kor megvizsgálták a férfit, de nem hívtak hozzá mentőt, és orvosi ellátást sem kapott. Erre csak egy nappal később, december 25-én este került sor a tudomása szerint.

Hasonló véleményen volt nemrég Jován László ügyvéd is, aki egy vesztegetési ügyben képviselte M. Richárdot.

Ebben az eljárásban a férfit azzal vádolták, hogy pénzért akarta visszaszerezni a jogosítványát. Az ügyvéd a férfi halála után azt mondta lapunknak, hogy a sorozatos mulasztások miatt halt meg a nyolcvan kilót fogyó ügyfele.

Az első sztrókja után még azt mondták az orvosok, hogy jó esélye van arra, hogy teljesen felépüljön. Ha szakszerű kezelést kapott volna, ez a haláleset nem következik be. A vesztegetési perben, amelyikben én képviseltem, készült egy szakértői vélemény, amely alapján egyértelműen felépült volna, ha időben és szakszerűen kezelik

– mondta a lapnak Jován. Elmondása szerint M. Richárdnak három olyan alapbetegsége is volt, amelyekre gyógyszert szedett. És erre jött rá az, amit a sztrókja után írtak fel neki. Az ügyvéd szerint ezt a gyógyszert kellett volna napi szinten összehangolni a korábbi gyógyszerekkel, ám a rengeteg súlyt veszítő védence esetében szerinte erre nem figyeltek oda.

M. Richárdot tavaly júliusban három és fél év fogházra ítélték a 2017. május 15-én történt Dózsa György úti tragédia miatt, amikor 125–140 km/óra közötti sebességgel belerohant a Mercedesével egy szabálytalanul kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott. A balesetben egy 24 éves egyetemista fiú és egy 37 éves kisgyermekes apa vesztette életét, öten pedig megsérültek.

Forrás: 24

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ügyvédje is mehet utána ha ennyire szereti,vagy nem kapta meg a fizetségét? Még jó,hogy szentté avatását nem kéri
vacsi
Muszáj ezzel a bűnözővel ennyit foglalkozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.