Márki-Zay Péter közösségi oldalán tette fel a kérdést: "Tégla-e, aki szóbaáll egy fideszessel?"

A Fidesz téglájának tartja Márki-Zayt a baloldal, szerinte ez visszatérő lejáratási kísérletFotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor

Bejegyzésében azt írja,

A választási vereség óta visszatérő lejáratási kísérlet, vádaskodás a volt szövetségeseim részéről, hogy elfogadtam a meghívást a köztévébe és szóba álltam Lázár Jánossal, ezért csakis a hatalom ügynöke lehetek.

Márki-Zay szerint ezeknek az embereknek rövid az emlékezetük.

Évekig követeltük, hogy engedjenek be ellenzéki politikusokat élő műsorokba a köztévébe, majd amikor ezt megtették, hogyan is mondhattam volna erre nemet? Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet? Normális?

Hozzátette azt is, hogy évekig követelte, hogy "Lázár János segítsen Hódmezővásárhelynek és az általuk elakasztott projekteket indítsák újra, tegyék lehetővé a Modern Városok Program előrehaladását, majd amikor ezt győzelme után Lázár felajánlotta, hogyan is mondhattam volna erre nemet?"

Mint írja, 

Lánczi Tamás persze azért hívott, hogy szidjam az ellenzéket – nem tettem –, Lázár pedig azért, hogy miután ellenségeskedéssel nem sikerült Vásárhelyet visszahódítania, most pozitív kampánnyal megtehesse – de ez mit sem változtat azon, hogy ezen meghívásokra úriember és polgármester nem mondhat nemet.

Hangsúlyozta, céljai nem változtak:

az igazságot szeretném eljuttatni még a kormánypárti sajtót követő honfitársaimhoz is, és természetesen városom fejlődését szolgálom és támogatom, pártállástól függetlenül és korrupciómentesen felkarolva minden jó ügyet.

Bejegyzését azzal folytatta:

Arra pedig, hogy kit támogatott a Fidesz az előválasztás második fordulójában, és ki mennyire igyekezett leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, még visszatérek...

Forrás: Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
magyarországon, míg nem büntetik az agymosó, hazudozó fidesz médiát az álhíreik és hazugságaik miatt,addíg semmi sansza az ellenzéknek, max. a díszmagyaros torockainak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Szerintem ha a baloldal a választási vereség okát abban is látja, hogy Márki Zay a FIDESZ téglája volt, akkor elmondható hogy megint nem sikerült a választási vereség okát megtalálniuk.A pártoknak leginkább magukban kellene keresniük a vereség okát, s ha megtalálták akkor lehet hogy lenne esélyük egy győzelemre.De így...?
drrotf
@drrotf: Kiegészítem a hozzászólásomat azzal, hogy egy társadalomban a különböző nézetű pártoknak a vezeti részéről nem hogy elvárható hanem egyenesen kötelező hogy egymással szóba álljanak, és a különböző nézeteltéréseket megbeszéljék., mert a az emberek sorsa ebben az országban is össze van kötve, és együttélésre vagyunk kötelezve!Aki a más nézeten levőket lenézi vagy megveti, az nem az egész ország lakosságának a javát akarja, hanem csak egy részének az érdekében dolgozik és soha nem lesz egy egész ország vezetője.Ezt az egyezkedő magatartást a politikában kompromisszumnak hívják és ismert az a mondás, hogy a politika a kompromisszumok művészete!
csak úgy....
magyarországon, míg nem büntetik az agymosó, hazudozó fidesz médiát az álhíreik és hazugságaik miatt,addíg semmi sansza az ellenzéknek, max. a díszmagyaros torockainak...
Peller Anikó
@drrotf: A választási vereség oka maga az előválasztás.

Az ellenzék azon kívül, hogy acsarkodtak, nem volt képes saját maga eldönteni, hogy milyen legyen a hatalom megosztása. Ezért kitalálták, hogy akkor legyen előválasztás és döntsék el a választópolgárok.

De arra már nem gondoltak, hogy az előválasztásra a fidesz is elmegy és lehengerlő fölénnyel a saját akaratát kényszeríti rá az ellenzékre, kiválasztva a leggyengébb láncszemet, a nulla támogatottságú, pártnélküli makizét.

Ezzel az első fordulóban kitekézték a Jakabot, aki kétségkívül a legvehemensebben indult neki a kampánynak és így a legveszélyesebbnek minősült a fideszre nézve.

Aztán már gyerekjáték volt a makizét befutóra kihozni és másnaptól teljes erővel kezdhették lejáratni.

Így is lett.
kereső
Talán nem ezzel kellett volna kezdeni az előválasztási győzelem estéjén a" debütálást":- leváltottuk az ellenzéket! Olyan jól sikerült a leváltás, hogy a fideSS soha nem látott szavazatszámmal nyert., mert az ellenzék leváltása nem csak a pártokra vonatkozott, hanem az ellenzék szavazóira is.Épitsd a pártodat Péter-amúgy senki nem foglalkozik veled, lehet, hogy ez a bajod???
Pálinkás Pál
akinek 50 feletti az IQ-ja.. az tudta hogy baromság az előválasztás., mondtam akkor, leugattak...a fidesz meg megpuccsolta,és kihozták győztesnek ezt a lúzer majmot..
Pálinkás Pál
@Maccska: tőlük fosott a csúti cigány, ettől a bazári majomtól nem...
Pálinkás Pál
@Maccska: dehogynem, ha csak meghallja fletó nevét,remegni kezd..
csak úgy....
100 szónak is 1 a vége,-magyarország jelenlegi uralkodója egy durbincs ,akit áder még gimnazista korában foghatott ki...
Emmersson71
"Évekig követeltük, hogy engedjenek be ellenzéki politikusokat élő műsorokba a köztévébe, majd amikor ezt megtették, hogyan is mondhattam volna erre nemet? Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet? Normális?"

Nem az a baj, hogy MZP bement. Az a furcsa, hogy behívták..és pont őt..és pont most!
De ezt ő is érti, csak játssza a hülyét, hogy ezzel magyarázza a bizonyítványát.
kereső
@Maccska: Belenéztél az üveggömbödbe??? Nem mindegy már? Jól jártatok MZP-vel, ez a lényeg, nem?
Emmersson71
@Peller Anikó: "A választási vereség oka maga az előválasztás."

Kiegészíteném...
A választási vereség egyik oka az előválasztás lebonyolítási rendszere.

Olyan nincsen, hogy egy DÖNTŐBE nem csak ketten jutnak be! A "visszalépek egy másik jelölt javára" taktikával nincsen gond, de azt tegye az első fordulóban!
csak úgy....
@Emmersson71: ti a bünbak keresésbe fogtok belefásulni és elveszni,mi közben fideszék sikerrel alkalmazzák!
Emmersson71
@csak úgy...: Én nem keresek bűnbakot (már az előválasztásnál mondtam, hogy durva bukta lesz MZP-vel!), sőt..a hököm tele azzal, hogy minden kanális magyarázza az ellenzék vereségét, felelősöket keres.
Akinek annál több kell, amit az ellenzék tett a választási kampányban - annyiból, olyan felületen, durva ellenszélben! -, az kussoljon és alapítson pártot!
Nem az ellenzéki vereséget kell magyarázni, hanem pofán köpni azokat az agyatlanokat, akik zsák krumpliért, közmunkáért stb eladnák az anyjukat is! Annál többet nem lehet tenni, mint az összes lehetséges fórumon harsogni, mit hazudik a Fidesz, elmondani, hogy nem azok a tények, amit az "Egypercesben" látnak, és bemutatni az összes stiklit, mutyit és visszaélést! Talán egyre többen észhez térnek...

Persze, szívesen meghallgatom bárki ötletét, hogyan lehetne leváltani Orbánékat. Mert azzal sem vagyunk ám beljebb, hogy te meg rám mutogatsz, hogy "bűnbak kereső" vagyok (nem, de ezt már írtam), hiszen ezzel te is bűnbakot jelölsz ki személyemben - én vagyok az, aki ab ovo vesztest láttam MZP-ben, és lőn!
Mondjuk, nem egyszer mondtam már életemben, hogy "én megmondtam előre" :)
terlasz
"Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet?"
Nem veszed észre, hogy kellék voltál egy színjátékban éppúgy, mint a kormányközeli letartóztatottak. A pénzért cserébe mutatni kell valamit az EU-nak.
Uriel
A vereség oka címszavakban:
- Fidesz propaganda ("benneteket pedig szép szavakkal fognak kifosztani kapzsiságukba")
- Fidesz pénzosztás (hogy ezt brutális kölcsönből tették, amivel elindították a durva inflációt, az már nem érdekli a birkákat)
- Karácsony visszalépese (óriási csalódást okozott ezzel nagyon sok embernek)
- MZP (azt a sok hülyeséget amit összehordott, a sz@r plakátkampányát, hogy az összefogást háttérbe szorította és eljátszotta Orbán 2-őt)
- Gyurcsány (2010-óta miatta van kétharmada a Fidesznek!)
- Jobbik (Jakab elkezdett celebkedni, ahelyett, hogy a jobbikosokkal megértette volna, hogy az összefogás ellenére megőrzik az értékrendjüket és nem fognak úgy ugrálni, ahogy baloldallal fütyül)
- Birka nép, akit nem zavar, hogy hazaáruló, börtönbe való köztörvényes bűnözők vezetik az országot ("oktalan állatok, amelyek természettől fogva megfogásra és levágásra valók")
...és az apró.

Uff
ómió
A "haladó balodali választó" képes volt "Fidesz téglát előválasztani", vagy csak az ezt hangoztatók agysorvadása érte el a kritikus alsó határt!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.