Orbán Viktor lezárta kormányalakítási tárgyalásait.

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki – mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd. Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium élére Szijjártó Pétert, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére Rogán Antalt, a Miniszterelnökség élére Gulyás Gergelyt kérte fel. A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelitában, utána ezt a képet posztolt a Facebookon:

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Pegero: miniszter (latin = szolga), az egész népet kell(ene) szolgálnia, nem hárommillió emberét.
Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Grósz Károly: Aki ellenünk van, az is velünk van.
Orbán Viktor: Aki nincs velünk, az nincs is. Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Semmi nem fog változni, mert a "megváltó" személyében nem lesz változás.
Pálinkás Pál
@Pegero: nem lesz ellopni való pénz...egymás torkát vágják majd el..
Eladott Ország
@Pegero: Utolsó vacsora. de itt csupa júdás ül az asztalnál. Van itt minden, stróman, retardált, párttitkár, ügynök, mezei tolvaj stb, ahogy körülbelül el tud az ember képzelni egy úgynevezett Orbán kormányt. Annyiban homogén is a társaság , hogy átlagosan szoba hőmérsékletű IQ-val rendelkeznek, éjjel nappal hazudnak és hát ne kerteljünk: ezek mind a nemzet hulladékához tartoznak. Semjénnek gyanúsan büszke mosolya van, talán épp most evett fel a földről egy kis szart amit a főnök pottyantott oda a korábban. Nemzeti büszkeséggel tölt el, hogy újabb 4 évig csodálhatom azt, ahogy visszavezetnek minket a középkorba. Nem látom benne Győzikét, Dzsuzsákot, KisGrófot, szóval ez még tuti nem a bohóc lista. Azok majd az államtitkári, kabinetfönöki listán lesznek. Nekik elég volt egy szelfi, azzal lettek kifizetve. Lesz külön sikkasztásügyi minisztérium avagy azt mindenki saját hatáskörben...?! Tökmindegy hogy milyen a kormány összetétele, úgyis orbán dönt mindenről, és mindenkiről egyszemélyben, a magyar emberek ezután is ugyanolyan szarúl fognak élni, mint az elmúlt 12-évben!
uploads.disquscdn.com/images/83edc979304c2002d28dc0b6c671f9f4311cb72a4927066e776c536a87479aa2.jpg?w=800&h=450
Orbán – a magyar „ fárajó” öntapsa
c.tenor.com/srWuDaFYZMAAAAAC/orban-tapsol.gif?fbclid=IwAR0n2efaW6ZX8PfyjeiFg1nzF5q5wBcS7pnQl03dE6I5E5fLiB-cCFMCyFY
Eladott Ország
@Pegero: ma, 16:05 ♦ "mennyi a 4 x 2/3 ?!" 12 év után Európa Bangladese címre elegendő ! Arra elegendő hogy szégyen lett magyarnak lenni a világban. Lengyelországban be sem engedik a magyar kormányt, Horvátországban meg nem szolgáják ki a magyart ,és ez még csak a kezdet. Lehet a nagy pofádat jártatni hülyegyerek!
Pálinkás Pál
@Pegero: tudok számolni...egy normális jogállamban ad 1...nem lenne 2/3-ad...ad 2...ha a szavazást büntetlen előélethez, meg minimum érettségihez kötnék, ki szavazna rátok?...
Eladott Ország
@Pegero: fidesz szavazó 54,13%, 3 060 706 fő, a többiek már elköltöztek az országból, ilyen kevesen vagyunk?!
54,13 % = kétharmad ?! A fidesz matek szerint! Orbán: Aki nincs velünk az nincs.
"2022 év az országgyűlési választások végeredménye. fidesz szavazó 54,13%, 3 060 706 fő, a többiek már elköltöztek az országból, ilyen kevesen vagyunk?! Mindenki ismeri Rákosi hírhedt mondatát arról, hogy mi van azzal, aki “nincs velünk” (ha valaki mégsem ismerné: “ellenünk van”). A Rákosinak tulajdonított axióma nem a magyar diktátor fejéből pattant ki: ugyanúgy hajtogatta John Reed amerikai újságíró 1917-es riportkönyvében Lenin és a Kreml kapujához rendelt vöröskatona is. Sőt: megjelent már Friedrich Engels egy elvbarátjának írt, 1892-es levelében is."
Eladott Ország
@Pegero: miniszter (latin = szolga), az egész népet kell(ene) szolgálnia, nem hárommillió emberét.
Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Grósz Károly: Aki ellenünk van, az is velünk van.
Orbán Viktor: Aki nincs velünk, az nincs is. Aki még mindig velünk van, az nincs magánál.
kereső
@Horizont: Emmi megszűnt. A posztokat szétosztották. Pintér kapta a közoktatást is az eü mellé. Lehet tapsolni- a 21. század Magyarországán a közoktatás 120-ad rangú kérdés. Önálló minisztérium?Ki volt az a marha, aki erről ábrándozott a maffiával kapcsolatban? Majd akinek lesz pénze, az mind külföldre küldi a gyerekét tanulni, már kicsi korától kezdve, vagy "el lehet menni", ebből a qrva országból.
kereső
@Horizont: Most látszik igazán, hogy a "családbarát" kormánynak mi igazán a fontos. Egy valóban "családbarát" kormány azokat a területeket tartaná elsődlegesnek, amelyek leginkább érintik a családok mindennapi életét, és a jövőt. Mit akarnak ezek kimúvelt, okos, felkészült és a tanultakat gyakorlatban alkalmazni tudó fiatalok nélkül? Hát , nem azt, amit egy 21. századi modern társadalom kiván.
kereső
Rogánbűnözőantalhoz került a "polgári titkosszolgálatok" felügyelete.
ómió
@Pálinkás Pál: (14:59) Még mindig itt delirálsz, ahelyett, hogy a beígért kötelet magadon "hasznosítottad volna"?
Pálinkás Pál
@ómió: félretették nektek...nem húzzátok ki a 4 évet..
ómió
@Pálinkás Pál: A "öcélú felhasználás" helyett még mindig álmodozol? És már 12 éve!? Direkt azért nem tanultok semmiből, mert ennyire odavagytok a buktáért? Úgy tűnik, ebbe már bele is csavarodtál!
Uriel
@Pegero: május 13., 16:05

Mennyi a 4 x 2/3 ?
Nos, az annyi, mint...
4 x 2/3 = Magyarország elesett - Európából, (nyugati) civilizációból, demokráciából, jogállamból, szabadságból; szellemileg, erkölcsileg és anyagilag, mert túl sok a (gyökér) zsidó, a (gyökér) cigány meg a (gyökér) paraszt e kies hazában.

Ez már nem neked szól, te orbánista f@sz:

Bocs, a nyersességemért, de ez van...
És még inkább ez lesz - ezért viszont O1G, a lelki nyomoronc tolvajbandája és a siserahada kérjen bocsánatot!
ómió
@Pálinkás Pál: Még tagadod is? Ugyanúgy, ahogy az ápr. 3-i "lúzerségedet" másra hazudnád? Ne erőlködj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.