A kormányalakítási láznál nagyobb a sport-láz?

Ahogy korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról.

Orbán Viktor ötödik kormányának névsorát közösségi oldalán úgy osztotta meg, mintha egy focicsapat keretét hirdette volna meg, benne az azonos családnevű "játékosokat" I. és II-vel jelölte. Így lett a keret tagja Varga I. és Varga II., illetve Nagy I. és Nagy II. Hogy kiket takarnak pontosan a nevek, ennyiből nem derült ki a Facebook olvasóinak.

Jöttek is egyből a frappáns kommentek Orbán friss Facebook-posztja alatt :

B@sszus! Megint nem jutunk ki az EB-re. Sem.

Az MTI korábbi beszámolója alapján szerencsére egyértelmű az ötödik Orbán-kormány névsora:

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd. Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium élére Szijjártó Pétert, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére Rogán Antalt, a Miniszterelnökség élére Gulyás Gergelyt kérte fel. A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Elmebeteg. Meg azok is akik rájuk szavaztak.
rebelbull
Az egészségügyről és az oktatásról mintha egy szó sem esne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.