Mint megírtuk, néhány napja diplomáciai botrányt kavart Orbán Viktor azzal a kijelentésével, hogy "elvették a tengereinket".

Orbán miatt nem szolgálják ki a magyarokat egy horvátországi étteremben – így magyarázzák a döntést
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök múlt pénteken mondta ezt a Kossuth rádióban, mintegy magyarázatként arra, hogy miért függünk ennyire az orosz energiahordozóktól.

Amellett, hogy a horvát közszolgálati televízión keresztül a szomszéd ország külügyminisztere is elítélte Orbán hőbörgését, a botrány legyűrűzött a közbeszéd szintjére is.

Orbán miatt nem szolgálják ki a magyarokat egy horvátországi étteremben – így magyarázzák a döntést
Fotó: Instagram

Jó példa erre az az étterem, amelyik a minap azt írta ki a bejáratához, hogy magyarokat nem szolgálnak ki. Azt is odaírták, hogy nem látnak bennünket szívesen a tengerüknél.

A 24.hu megkereste a Trpanjban található éttermet, hogy mi az oka annak, hogy ezt írták a táblájukra. Válaszul csak egy linket küldtek, a hivatkozott cikkben arról ír a Slobodna Dalmacija, hogy az étterem vezetője Orbán Viktor múlt heti nyilatkozatára reagálva döntött így.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Maccska: A magyar ellenzék angol nyelvű transzparenseit biztos sok fideszes értelmiségi nem érti. Ezt a fideszes nénit a magyarországi békemeneten vizsont biztos sokan értik, mert olyan szép magyarsággal reklámoz.

i0.wp.com/hirhugo.hu/wp-content/uploads/2021/10/247280480_4785325664862487_5675642659162665330_n.jpg?resize=563%2C375&ssl=1
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
faxa...,a szlávoknak kezd elegük lenni!? remélem,hogy csak orbánból és nem a magyarokból!
Nessy
@csak úgy...: Sajnos,annyit hivatkozik a "népre, a magyarokra", hogy ez ránk is kiterjed! Most aztán meg végképp!
verőce21
Ilyen helyen nem is baj, ha nem szolgálnak ki bennünket...! :D
magyar1
Mert van egy bolond éttermes? Nem kell odamenni, még annyi esze sincs, hogy magyarul írja ki, hogy értsék is. Az az ő baja, ha nem értette Orbán mit mondott. Bizony volt tengerünk és elvették tőlünk valaha. Ezzel semmi rosszat nem mondott.
nemkati
@Maccska: A magyar ellenzék angol nyelvű transzparenseit biztos sok fideszes értelmiségi nem érti. Ezt a fideszes nénit a magyarországi békemeneten vizsont biztos sokan értik, mert olyan szép magyarsággal reklámoz.

i0.wp.com/hirhugo.hu/wp-content/uploads/2021/10/247280480_4785325664862487_5675642659162665330_n.jpg?resize=563%2C375&ssl=1
csak úgy....
@magyar1: gondolom ,ha nem vették volna el a tengereteket,akkor a te yachtod is ott horgonyozna egy magyar kikötöben! :)
jesz
fura rövid az ember emlékezete...'95-ben yenki segítséggel még lőtték egymást a szerbek/horvátok...és ott nem csak szájkarate történt, hanem tízezrek haltak meg...

Azán elhallgattak a fegyverek és mindenki békésen eszik a másik nemzet éttermében...mintha mi sem történt.

...ha igaz, akkor vettünk egy kikötőt a horvát tengerparton..az meg van még?
csak úgy....
@KisTehen: 16:03 ugye te azon magyarok közé tartozol,akik kinötték a balatont? :)
az itteni tevékenységeid alapján ,szerintem is megérdemelsz az adrián egy fidesz adta nyugalmas hetet...
csak úgy....
@jesz: a te emlékezeted valóban fura,hogy nem említetted milosevicset ,aki összeugrasztotta az addíg békessegben élö jugókat!
Csizmás Kond
...buta emberért nem kell a szomszédba menni...azok szerte a világon egy kutyát szoptak.
csak úgy....
@Maccska: a habsburgok nélkül ,akik több mint 400 évig uralkodtak rajtatok,egy röpke 160 éves török megszakítással,nektek még fiumétek se lett volna ...
csak úgy....
@Csizmás Kond: te nagyon szerencsés vagy cirmim,hiszen te borotválkozás közben mindíg láthatsz egy butát ! :)
csak úgy....
@Horizont: ne is törödj vele,ö csak a még annál is jobban elvarázsolt tudathasadásos shikari.. :)
kotos
@magyar1: Húsz éves tapasztalatom, hogy már akkor is utálták a magyarokat. (Hivatalosan is diszkriminálták a magyarokat és az olaszokat, pl. az ingatlanvásárlásnál.) Az étterembe, ahova jártunk évek óta és a panziójában is főleg magyarok voltak, horvát, angol, német és olasz nyelvű volt az étlap. Lefordítottam magyarra, de nem voltak hajlandók kitenni, mondván, hogy a magyarok úgyis tudnak valamilyen nyelven. A tengerparti "kedvességük" csak álca, addig mosolyognak, amíg odaadod a pénzt.
kereső
@csak úgy...: Sajna a "táblácska", ott a bejárat előtt magyarokat mond, és nem orbán viktort.
justhpeter
Orbán szellemi képességei egész Közép-Európában ismertek, tehát ha valamikor valamiről baromságokat beszél, azt nem szabad komolyan venni, mert csak a saját nagyságának igazolására szolgál.
csak úgy....
@kereső: félelmetes,föleg az ott nyaralni vágyó magyarokra nézve, akik gyakorlatilag nem tehetnek semmiröl...,persze ha az ukrán civil lakosságot nézem,akik szintén ...
csak úgy....
@Maccska: téged az elmebetegséged tart életben! tibim,te egy egyedi eset...
kereső
@csak úgy...: Már okádni sem tudok.Csak megvetéssel tudok gondolni is rájuk, meg mindazokra akik rájuk szavaztak. Félelmetes látni, és megélni, hogy micsoda erkölcsi rombolást visznek végbe. Ez már nem az az én imádott országom,a világ legszebb helye. Ez egy önmagából és emberségéből teljesen kifordult társadalom.Ennyi rombolást az átkos kádári diktatúra nem csinált. El tűnt a társadalmi kohézió- atomokra hullott. Siratom a hazámat.
csak úgy....
@kereső: évekig nem ismertem föl az okát ,hogy hirtelen miért kapott el a 80 as években egy innen el tudat és kényszer ami a hatalmába kerített ! -késöbb a honvágy iszonyatos volt de szerencsémre és a ti szerencsétlenségetekre orbán megoldotta, kigyógyított és már évek óta már tüneteim sincsenek...
Németh István
Egyszerű! Se sporttábor, se horvátországi túrázgatás! és menjenek a horvátok a picsába! Jönnek még hozzánk! Én lemondanék minden sportkapcsolatot is a szar geciségük miatt! SOHA-DE SOHA nem bántottuk, irritáltuk őket, őket is CSAK segitettűk még adott estben fegyverrel is! Rohadjanak meg szar moslékok! Különben vannak szép helyek a tengerparton, de az a természet érdeme és nem a horvát ganajoké!
Németh István
Horváth ország esetében azonnali hatállyal bevetni a vizum-kényszert a büdös kurva anyjukba menjenek potyázni, tankolni, ne hozzánk, aztán az onnan jövő migránsokat a határon lelőni!
csak úgy....
@KisTehen: te néha butább és szánalmasabb mint a @Németh István: (pisti gyuszi) efftársad ,akit szinte lehetetlen túlszárnyalni! :)
csak úgy....
@Maccska: nem akarok sokat mondani,de szerintem 5-6 éven belül a környezö szlávok letörik a csoda szarvasotokról az agancsot és a turulotoknak földugják háturul...,én figyelmeztettelek!
magyar1
@kotos: Utoljára 12 éve voltam kint, már akkor is így volt, hogy ha németül kérdeztünk rögtön kedvesek voltak, de magyarul nem nagyon akartak szóba állni sem velünk.
Azóta sem megyek, unalmas is már egy idő után, más szépségeket is lehet keresni. A pénzről nem beszélve, hogy azóta csóró is lettem.
magyar1
@kotos: A másik dolog meg még idősebb korban, de régebben is annyira fárasztó egy nyaralás és sokba kerül, alig vártam, hogy itthon kipihenjem. Saját ágy, saját eszközök a lakásban, az ételek sem megfelelőek számomra sosem, mert nem vagyok biztos (mivel tudok főzni) a tisztaságuktól kezdve egyéb tényezőkben.
kereső
@Maccska: amennyiben a "magyar" orbánt és titeket jelöl- nem jársz messze az igazságtól. DE!! mivel keresztény , és ember vagyok- nem tudok gyűlölni- még titeket sem. Megvetlek, és undorodom tőletek. Ennyi(ke).
szép új világ
Kár volt ekkora feneket keríteni Orbán ostoba böfögésének. Máskor is mondott már szédületes baromságot és ez után is mondani fog. Ő az az ember aki megvan győződve róla, hogy mindent jobban tud, mindenhez jobban ért. Közvetlen környezet csak ráerősít erre a téveszméjére. Nem véletlen utálnak már bennünket körös-körül. Ilyen mentalitással a horvát vendéglős sem különb Orbánnál, itthon kiváló fidesz hívő lenne.
Németh István
A horvátok nyugodtan szarjanak a tányérjaikba! De menjenek vásárolni és tankolni a büdös kurva anyjukba!
Követelem a kormánytól a horvátok beutazásának szigorú szabályozását! követelem az üzemanyag-turizmus azonnali beszüntetését, leállítását! Vízum kötelessé kell tenni a horvátokat!
Németh István
@szép új világ: te meg baszd szájba a büdös kurva anyádat hallod te undormány gecicsomó >>>@szép új világ: rohadj meg ha a MINISZTERELNÖKÜNKET a dr. ORBÁN VIKTORT még egyszer a szádra veszed te moslékos edény!
ómió
De, ugye, történelemből a legutolsó zombibajnokságot ez az étterem nyerte!?
szép új világ
@Németh István: Ezt minek tudjam be? A vallásos keresztény neveltetésednek vagy csak egyszerűen annak, hogy fidesz hívő vagy? Az utóbbi magyarázatot adna a hozzászólásaid stílusára! Ilyen alpári megnyilvánulással nem engem, hanem saját magad minősíted.
Németh István
@szép új világ: elmondom neked, hogy a hülye embereket nagyon utálom, nem azért mert született hülyék, hanem azért mert nem akartak kiokosodni! Az elmúlt évek bizonyítják ha arra képes voltál, hogy írj, olvass akkor tudsz azaz kell, hogy tudj a jelenedben úgy élni, hogy tisztában vagy a környezeted, országod, néped adottságaival! @Peller Anikó: Ez rád is vonatkozik ancsa! A történeti tények, tények basszátok meg nem lehet őket megváltóztatni! > Az elmúlt, a volt tagadása a barmokra vonatkozhat akik képtelenek gondolkozni, igaz azok emlékezni legalább tudnak!
Németh István
Aztán írom és mondom, nem utoljára >> aki engem minősíteni talál a sajátos véleményem miatt azt az hét szentség, hogy túllicitálom! Én nem alázok senkit, de ha engem megpróbálnak minősíteni és alázni!, arról a bőrt lenyúzom! Ennyi! Aztán most lehet menni ...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.