Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg videóját, amelyet "kifejezetten a román sajtó képviselőinek figyelmébe" ajánlott.

Szijjártó Péter üzent a román sajtó képviselőinekFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Mi, magyarok mindig is a pragmatikus és észszerű együttműködésben hittünk. Mi mindig is abban hittünk és hiszünk a mai napig is, hogy kölcsönös tisztelet talaján állva ezt az együttműködést tovább lehet fejleszteni. És hogyha kölcsönös tisztelet talaján áll az együttműködésünk, – ami mellett mi még egyszer mondom, elkötelezettek vagyunk – akkor abból mindkét ország és mindkét nemzet nagyon sokat tud profitálni.

- mondta Szijjártó.

És hogyha kölcsönös tisztelet talaján áll az együttműködésünk, akkor abból mindkét ország és mindkét nemzet nagyon sokat tud profitálni

- hangsúlyozta.

Mint mondta, úgy gondolják Románia és Magyarország együttműködése a „kölcsönös tisztelet talaján áll,” és „legstabilabb és legfontosabb alapját nemzeti közösségeink alkotják:”

az Erdélyben, Székelyföldön élő magyarság és a Magyarországon élő románok közössége

- hangzott el a külügyminisztertől „kifejezetten a román sajtó képviselőinek figyelmébe” ajánlott videójában.

Mi arra buzdítjuk a magyarországi románokat, hogy éljék meg nemzeti identitásukat, szimbólumaikat szabadon használják, mert amennyivel ők erősebbek lesznek, annyival erősebb lesz Magyarország is

- emelte ki Szijjártó Péter a közösségi oldalán megosztott videójában, melyben még egyszer aláhúzta, hogy a két közösség a legbiztosabb alapja Románia és Magyarország együttműködésének és jövőbeni fejlesztésének.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága külügyérünk, és tisztelt "Mi magyarok"! Nem lehetne ezt a "kölcsönös tiszteletet" itthon is alkalmazni a nem "mi magyaroknak számító ellenzékre is??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: ...kikerültük a témát...itt arról volt szó, hogy a románok a hokikaland miatt nemcsak a hazai székelyeikre haragszanak hanem a magyar kormányra is...ezt dobta az orrukra Szíjjártó...
Nessy
@Csizmás Kond:Én viszont szabvány tiszteletről szóló szövegre reagáltam!
Csizmás Kond
@Nessy: ...szabvány tisztelet...na olyan nincs...:)
Nessy
@Csizmás Kond: bocs! a szabvány és a tisztelet közt kimaradt az ékezet! Majdnem olyan szigorú vagy, mint a gimiben a magyar tanárom.:-))
Nessy
@Nessy: Ajaj! Nem ékezet, vessző! Na, mára feladom. Kicsit rumlis volt a mai nap. Péntek 13.
Csizmás Kond
@Nessy: ...a szabvány a kölcsönös tisztelet volna...de ma helyette sokan a csendőrpertut használják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.