Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg videóját, amelyet "kifejezetten a román sajtó képviselőinek figyelmébe" ajánlott.

Szijjártó Péter üzent a román sajtó képviselőinekFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Mi, magyarok mindig is a pragmatikus és észszerű együttműködésben hittünk. Mi mindig is abban hittünk és hiszünk a mai napig is, hogy kölcsönös tisztelet talaján állva ezt az együttműködést tovább lehet fejleszteni. És hogyha kölcsönös tisztelet talaján áll az együttműködésünk, – ami mellett mi még egyszer mondom, elkötelezettek vagyunk – akkor abból mindkét ország és mindkét nemzet nagyon sokat tud profitálni.

- mondta Szijjártó.

És hogyha kölcsönös tisztelet talaján áll az együttműködésünk, akkor abból mindkét ország és mindkét nemzet nagyon sokat tud profitálni

- hangsúlyozta.

Mint mondta, úgy gondolják Románia és Magyarország együttműködése a „kölcsönös tisztelet talaján áll,” és „legstabilabb és legfontosabb alapját nemzeti közösségeink alkotják:”

az Erdélyben, Székelyföldön élő magyarság és a Magyarországon élő románok közössége

- hangzott el a külügyminisztertől „kifejezetten a román sajtó képviselőinek figyelmébe” ajánlott videójában.

Mi arra buzdítjuk a magyarországi románokat, hogy éljék meg nemzeti identitásukat, szimbólumaikat szabadon használják, mert amennyivel ők erősebbek lesznek, annyival erősebb lesz Magyarország is

- emelte ki Szijjártó Péter a közösségi oldalán megosztott videójában, melyben még egyszer aláhúzta, hogy a két közösség a legbiztosabb alapja Románia és Magyarország együttműködésének és jövőbeni fejlesztésének.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: ATV

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága külügyérünk, és tisztelt "Mi magyarok"! Nem lehetne ezt a "kölcsönös tiszteletet" itthon is alkalmazni a nem "mi magyaroknak számító ellenzékre is??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága külügyérünk, és tisztelt "Mi magyarok"! Nem lehetne ezt a "kölcsönös tiszteletet" itthon is alkalmazni a nem "mi magyaroknak számító ellenzékre is??
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 17:11
Még nagyobb tiszteletet szeretnél akkor, amikor a doktorminiszterelnökúr a libernyákokat viszi éppen a hátán? Mit szeretnél még, hogy a tenyerén hordozzon? Nem vagy netán túlságosan is igényes?
Több tiszteletet akkor, amikor a főméltóságú uraságok kifejezték megértésüket a pedagógusok problémái iránt, teljes mértékben átérzik a helyzetüket, és az ígéret szerint megkaphatják a minimális emelést?
Csizmás Kond
@Nessy: ...mit szeretnél még amire nincs meg a lehetőséged ?
Nessy
@Giovanni Alba: Tényleg én sem értem magamat! :-)) Adtál egy ötletet! A János kórházba 6 hetenként járok szemészeti kezelésre, és miután nehezen mozgok, így eddig taxit vettem igénybe. Mit gondolsz, ha jelzem, mikor kell mennem reggel háromnegyed hét körül, a Doktominiszterlnök úr elvisz a hátán? Zermészetesen grátisz! :-)))
Nessy
@Csizmás Kond: Ez költöi kérdés részedről!
Csizmás Kond
@Nessy: Dehogy költői...gondolom tudod mirefel írta ezt a bejegyzést...
vitriol
szíj-ártó nem kapott új feladatot, ezért bőszen folytatja az üzengetéseket mindazoknak, akik nem a "barátai"
Nessy
@KisTehen: Egy méretes szarvasgomba megtisztelhetne. Tudnék vele mit kezdeni. :-))
Nessy
@Csizmás Kond: Szeretnék békés öregkort, ahol nem vetik a szememre a politikusok, hogy felélem a fiatalok jövőjét. Szeretnék tisztességes egészségügyi ,szociális ellátást, amikor szükségem van rá, nem hónapok, évek múlva. Nos, ezekre nem csak nekem, de még sokunknak nincs lehetősége.
Csizmás Kond
@Nessy: ...kikerültük a témát...itt arról volt szó, hogy a románok a hokikaland miatt nemcsak a hazai székelyeikre haragszanak hanem a magyar kormányra is...ezt dobta az orrukra Szíjjártó...
Nessy
@Csizmás Kond:Én viszont szabvány tiszteletről szóló szövegre reagáltam!
Csizmás Kond
@Nessy: ...szabvány tisztelet...na olyan nincs...:)
Nessy
@Csizmás Kond: bocs! a szabvány és a tisztelet közt kimaradt az ékezet! Majdnem olyan szigorú vagy, mint a gimiben a magyar tanárom.:-))
Nessy
@Nessy: Ajaj! Nem ékezet, vessző! Na, mára feladom. Kicsit rumlis volt a mai nap. Péntek 13.
Csizmás Kond
@Nessy: ...a szabvány a kölcsönös tisztelet volna...de ma helyette sokan a csendőrpertut használják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.