Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor lezárta kormányalakítási tárgyalásait. A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerint "Orbánék újabb kormánya már a látszatra se ad, hogy minisztériumot tartson fenn az oktatásnak, az egészségügynek vagy a környezetvédelemnek".

DK: Orbánék már a látszatra sem adnak
Fotó: Arató Gergely, a DK vezérszónoka felszólal az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló törvénymódosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi

Arató Gergely az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében

emlékeztetett, a nap folyamán hozták nyilvánosságra az új Orbán-kormány minisztereinek névsorát. Ebből kiderül, hogy sem oktatási, sem szociális, sem egészségügyi, sem környezetvédelmi minisztérium nem lesz ezentúl

- emelte ki.

Orbánék már a látszatra sem adnak, hogy minisztériumot tartsanak fenn az általuk feleslegesnek ítélt szakterületeknek. A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, erre számítsanak a következő években, ami nem a lopós Fidesz-kormány vagyonát gyarapítja, az nem lesz napirenden az országban

- olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán azt írták

Az új Orbán-kormány egyetlen mondatban: Nem lesz többé környezetvédelmi, oktatási, szociális és egészségügyi minisztérium sem.

Korábban Hadházy Ákos is reagált.

Forrás: MTI, Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Elég baj volna, ha csak a látszatra adna! 2002-2010 csak látszat = vízió volt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ezek "népgazdasági szempontból" költséges, és felesleges szaktárcák lennének! Így továbbra is a maradék elv alapján kerülnek finanszírozásra! Rövidtávú gondolkodás! Lehet rövid távon "keresni rajta"? Nem? Akkor nem kell vele foglalkozni!
namihami
Ezek az ágak már nullára vannak kirabolva. Most az energia még ott kell, ahol némi ellopható pénz maradt a kasszában.
A fiúk nem szeretnék szétforgácsolni a lopásra szánt energiájukat.
Bástya Béla Elvtárs
Elég baj volna, ha csak a látszatra adna! 2002-2010 csak látszat = vízió volt...
namihami
@Bástya Béla Elvtárs: Az észrevétel az volt, hogy a látszatra se adnak. A gond az, hogy arra SE adnak. A lopás pedig nem csak látszat, hanem tény. Arra viszont adtak.
Nessy
@Bástya Béla Elvtárs:Mondjuk MANYUP. Haveroknak túlárazott közbeszerzés, uniós támogatásból, amiből 10 év alatt páran milliárdosok lettek! Még akad egy két témakör.
Nessy
@Bástya Béla Elvtárs: Hol éltél az elmúlt évtizedben? Ezekről nem hallottál?
ómió
Pedig, ugye, efftársilag a látszatra kell adni! Még, ha mögötte semmi sincs is! Ezt már ismerjük, efftársak!
namihami
@Bástya Béla Elvtárs: 21.37: Már többször leírtam, hogy ezt nem nekem/nekünk kell bizonyítani. Se a lehetőségünk, se a hozzávaló feltételeink nincsenek.
Ez a FÜGGETLEN--nem Olajsanya-féle rendőrségnek és a kapcsolódó adó- és egyéb társszerveknek lenne a feladata. De, ugye, ezt éppen Olajsanyától és hasonló ""becsületes"" vezetőinktől elvárni illúzió lenne. Hiszen, éppen ezen ügyek eltussolása érdekében ülnek és ülhetnek ott és éppen ott, ahol vannak.
Ha megint a ""Bizonyítsd!-ot szeretnéd leírni, akkor olvasd el még néhányszor azt, amit fentebb írtam. Talán...
Bástya Béla Elvtárs
@namihami: Van egy állítás (rágalom) ! Azt alá kell támasztani érvekkel, bizonyítékokkal. Ha nem megy, akkor rágalom marad!
namihami
@Bástya Béla Elvtárs: No, akkor mégegyszer, de (tényleg) utoljára! Kissé nehezen érted a leírtakat, megpróbálom másként.
Én (mi) NEM tudok (tudunk) nyomozni, mert az a szakszolgálatok dolga. Azok ugyanis nem én (mi) vagyok (vagyunk). Amelyikeket azért mégis a mi adónkból tart fenn az államapparátus. (persze, azt el kell ismernem, hogy dolgoznak, csak olyan ""pegazusosan""). De, mivel a legtöbb esetben saját magukat és köreiket kellene ellenőrizni, mi több felelősségre vonni, ezért a dolog kilátástalan. Erre a Kövér volt és a Rogán lesz a kitűnő példa. Ez persze ne vegye el a többi, hasonló beosztású kedvét, azok se különbek.
Ha most is magas, akkor forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!---nem tudok okosabb ötlettel előállni.
Bástya Béla Elvtárs
@namihami: Terelj csak nyugodtan! Vagy tereljetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.