Ökumenikus istentisztelettel kezdődött Novák Katalin államfői beiktatási programja.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Novák Katalin államfői beiktatása előtt szombat délelőtt Budapesten, a Kálvin téri református templomban, amelyen egyházi vezetők megáldották Magyarország új köztársasági elnökét.

Egyházi vezetők áldották meg Novák Katalint, Magyarország első polgárát

Novák Katalin köztársasági elnök, mellette férje, Veres István az államfő ünnepélyes beiktatásán a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten 2022. május 14-én. MTI/Bruzák Noémi

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében arról beszélt:

ez az első alkalom, hogy katolikusok, reformátusok, evangélikusok "a zsidó felekezet szombati imájától kísérve", a hívők közösségében kérik Isten áldását az ország első polgárára.

Ehhez szükség volt a megválasztott köztársasági elnök "bátorságára és alázatára", és arra, hogy "újra és újra, tisztségtől, hivataltól függetlenül keresse Krisztus útját" – mondta a református püspök.

Balog Zoltán azt kérte, hogy legyen ez egy új "magától értetődőség" Magyarországon, ahol az alaptörvény kimondja a magyar állam keresztény megalapozottságát, és az állam minden szervének kötelességévé teszi az ország keresztény kultúrájának védelmét.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Horizont: miért? ez minden amire fussa tőle! Pedig az elődjei nem tették magasra a lécet! =))
Qqberci
Az Első Polgár nem öszvér kell, hogy legyen?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.