Elítélte a putyini agressziót, egy szuverén állam megtámadását Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszédében szombaton Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

Novák Katalin keményet üzent Putyinnak a beiktatási beszédében
Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszédet mond a díszceremónián az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én. Mellette Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, az államfő főhadsegédje (j). MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin tíz pontba szedve ismertette az ukrajnai háborúval kapcsolatos gondolatait. A putyini agresszió elítélése mellett kijelentette: Magyarország örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre. A magyarok békét akarnak – mondta, követelve a háborús bűnök kivizsgálását és megbüntetését.

Jelezte: Magyarország nem semleges, "az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk", az EU és a NATO tagjaként vállalt kötelezettségeinek Magyarország eleget tesz.

Az államfő közölte azt is:

Magyarország nem mond le szuverenitásáról, támogatja Ukrajna csatlakozását az európai országok közösségéhez.

Úgy fogalmazott: Magyarország kész áldozatot hozni a békéért, és nem akadályozza szövetségeseink áldozathozatalát, de nem egyezik bele olyan döntésekbe, amelyek nagyobb áldozatot követelnek a magyaroktól, mint amekkora fájdalmat okoznak az orosz agresszornak.

Novák Katalin a béketárgyalások folytatása érdekében közvetítő szerepet ajánlott fel, és kiállt az ukrajnai magyarság érdekeiért is.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
Mondja ezt akkor, amikor az állami médián orosz propagandát tolnak...
Ez a су́ка játssza majd a jó zsarut. Szintet lépett a pávatánc.
Folyamatosan züllesztik le a matyart.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Uriel
Mondja ezt akkor, amikor az állami médián orosz propagandát tolnak...
Ez a су́ка játssza majd a jó zsarut. Szintet lépett a pávatánc.
Folyamatosan züllesztik le a matyart.
Borsó
A mondat helyesen: “Magyarország kész áldozatot hozni a békéért, és nem akadályozza szövetségeseink áldozathozatalát, de nem egyezik bele olyan döntésekbe, amelyek nagyobb áldozatot követelnek a magyaroktól, mint amekkora fájdalmat okoznak az ország miniszterelnökének a zsebének.”

Hát szomorú, hogy halomra ölik az embereket, és gyerekeket erőszakolnak, de a lényeg, hogy lopni lehessen. És mi erre szavaztunk, úgyhogy fordítsunk hátat a hulláknak és a megnyomorított túlélőknek és hagyjuk szépen lopni a mi drága miniszterelnök urunkat. Ne pattogjunk már annyit, emberek. Még a végén zavarodottságában elfelejt kilopni valami mozdíthatót az országból és véletlenül a rászorulókhoz kerül. Még mit nem.
justhpeter
Orbán vele mondatja ki azt amit ő nem mer Í?
namihami
@Maccska: 13.43:. Milyen mázli, hogy ez a komment ennyire szorosan kapcsolódik a fenti hírhez.
namihami
Szegény Putyuli! Katus megmérgesedett! Csak jött a Mi Katicánk és Putyuli máris állhat a szőnyeg szélére. Vége a karrierjének, már fűtik a mozdonyt, ami viszi Szibériába.
drrotf
Azt azért el kell ismerni, hogy Novák Katalin állt ki a legegyértelműbben az orosz agressziós törekvések ellen az eddig nyilatkozó állami vezetőket is beszámítva!Áder és Orbán nyilatkozataival elbújhat Novák Katalin mögött. Novák nyilatkozata szerintem pozitív hatást váltottak ki az európai államok vezetőinek körében, és ez most egy pozitívum .
Németh István
a novák katalin sürgősen kérjen bocsánatot Putyintól, AMÍG NEM KÉSŐ, vezeklésként mondjon le, de nagyon sürgősen > alkalmatlan az államfői tiszteletre, mint külsőre, mint a megszólalása végett! Nem diplomata, hanem egy főzőkanál melletti proletár nőcske, aki még felöltözni és megjelenni sem tud!
Németh István
Egyszerűen nem térnek az emberek magukhoz a környezetemben! Ukrajna nem szuverén állam, az oroszok a saját hazájukat védik az usa-soros-eu-német agresszorok ellen! katalin!!! azonnal húzd be a kéziféket és szégyelld magad! menj a főzőkanálhoz, és ott szavalj hülyeségeket a fazekaknak! Azt hittük okosabb vagy, azt hittük felnőttél a feladatod hoz! a beszéded csalódást keltett! Mondj LE! te ne vagy sem államfő sem politikus!
Hú de sajnálom az ország jelenlegi és a jövőbeni vezetőit, hogy eleve azzal kell számolniuk, hogy van egy belső ellenségük! Mondj le!!!
Clavigo
@Németh István: Jól van Pesta,,,csillapodjál ...Csengethetnél a nővérkének,,hogy hozza már azt az ágytálat...Idióta.
Németh István
A Pista egy polihisztor hozzád képest - mindenképpen! ez a nő egy veszedelem az országra! Ez pont olyan hülye mint az ursula,vagy a merkel nyanya! ne felejtsétek el ezt a mondásomat!
ómió
Sajnos, így "nem kerek a labda"! Minden egyes agressziót el kellett volna ítélnie!
kereső
Akik a téma jobb ismerői, mint mi, azok szerint mindez orbán/putyin jóváhagyásával történt- mert különben nem fogadnák őt sem a lengyelek kedden.És Katalinra van bizva a feladat, meg kell kisérelnie felpuhitani a lengyel álláspontot.
Véleményem , igen nehéz dolga lesz- hiszen a lengyel energetikai vállalat készen áll arra, hogy kelet-közép európát elássa olajjal, az orosz piacon kivülüvel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.