Forradalmi változásokon mehetnek majd át a magyar titkosszolgálatok, ha a parlament elfogadja azokat a törvénymódosításokat, amelyek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat is érintik számol be róla a HVG360.

Szupertitkosszolgálatot és példátlan hatalmat kap Rogán Antal Orbántól
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én. MTI/Kovács Tamás

Jelenleg van az Alkotmányvédelmi Hivatal, ami a Belügyminisztérium, és emiatt Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alatt áll. Ez a szervezet foglalkozik például a kémelhárítással és a nemzetbiztonsági átvilágításokkal is.

Működik egy úgynevezett Információs Hivatal, aminek a feladata a külföldi hírszerzés. Nagyon leegyszerűsítve ott dolgoznak a magyar kémek.

Ez a szervezet jelenleg Szijjártó Péter külügyminiszter irányítás alatt áll.

Létezik egy Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), ami amolyan kiszolgáló szervezete a titkosszolgálatoknak, a rendőrségnek és a NAV-nak. 

Eddig alapvetően Pintér Sándor territóriumának számított a rendőrség és a titkosszolgálatok is, bár a hírszerzést Szijjártó Péter felügyelte, ám ha a most benyújtott törvényjavaslatokat elfogadják, akkor Pintértől elkerülnek az eddig az irányítása alatt álló polgári titkosszolgálatok, Szijjártótól pedig elkerül a hírszerzés,

és mindegyik szervezet Rogán Antal irányítása alá kerül, és csak neki jelenthetnek.

Még 2016-ban Pintér kezdeményezésére létrejött egy olyan értékelő-elemző központ, ahol elsősorban bűnözéssel és terrorizmussal kapcsolatos információkat elemeznek. Ennek a szervezetnek Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, röviden TIBEK a neve. Erről és arról, hogy az átcsoportosítás, hogyan ad példátlan hatalmat ad Rogán kezébe a HVG360 írásában olvashat bővebben.

A szolgálatok ura Pintér és Szijjártó helyett ezúttal Rogán lesz, az Alkotmányvédelmi Hivatalt megerősödik, míg a belügyminiszter alatt álló Nemzeti Védelmi Szolgálat meggyengül.

Forrás: HVG360

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Viktorék már nem használhatják a Pegazust újságírók, ellenzéki politikusok, civil szervezeti vezetők, nem fideszes vállalkozók megfigyelésére. Rogán Tonyónak nulláról fel kell építenie egy új titkosszolgálatot és hírszerző rendszert, ami persze szintén nem terroristákra vagy bűnözőkre koncentrál majd, hanem az ország állampolgárairól akar majd mindent megtudni.
ómió
Szerencsére most nem az oroszok "világítják át", mint a "boldog böszmei időkben"!
Clavigo
@ómió: A te esetedben az atomvillanás is csődöt mondana...olyan sötét vagy.
ómió
@Clavigo: Az elmeosztályi "rezidenciádon" mindig így "vígasztalod" magadat? De - látom - nem segít!
Németh István
@Bogatir: @human: @TASzSz: @Clavigo: Hát az mán biztos, hogy szükség van egy tisztességes belső elhárításra, amelyik használni is fogja a fekete kocsit! nagyon nem kell a moslék hangulatkeltés, és nagyon nem kell egyes állami vezetők felügyelet nélküli portyázásainak lehetővé tétele! bizony oda kell figyelni! Sőt az államelnökre különösen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.