Egy vecsési háznál eldördült lövés miatt riasztották a monori rendőröket 2020. március 30-án délelőtt. A bejelentést hallva rendőri egységek rajzottak a településre. A kedélyek lenyugtatása után körvonalazódtak a történtek.

Fejen lőtt egy nőt a 77 éves vecsési férfi

Egy 36 éves nő a kollégájához érkezett munkaügyben, majd leparkolt egy kapu előtt, amit az ott élő 77 éves férfi nehezményezett. A számonkérést indulatos vita követte, majd az idős kirántott a zsebéből egy pisztolyt, a nő feje irányába célzott, és elsütötte. Eközben 53 éves fia a nő kollégáját lökdöste.

A nőhöz mentőt hívtak, kórházba vitték. Sérülését nyolc napon túl gyógyulónak minősítették. A későbbi orvosszakértői vélemény szerint az áldozatnál súlyos egészségromlás alakult ki a füle közelében elsütött fegyver hangjától.

A helyszínen lefoglalt fegyverről kiderült, gáz- és riasztófegyver, az idős férfi rendelkezett hozzá engedéllyel.

A 77 éves férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Állítása szerint ő megkérte a kapubejáró elé parkoló nőt, hogy távozzon, vitáztak, mire a nő rátámadt, a lövéssel csak veszélyben érzett életét mentette – a jogos védelmi helyzet a rendőrök által begyűjtött adatok, bizonyítékok alapján nem állt fenn. 53 éves fia nem tett vallomást, csak annyit mondott, sajnálja a kialakult konfliktust, de nem érzi magát bűnösnek.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 77 éves férfi ellen súlyos egészségromlást okozva elkövetett súlyos testi sértés, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, illetve az 53 éves fia ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
@Horizont: mit tippelsz miert? Vajon kinek érdeke beadványokkal, elfogultsági indítványokkal, meg nem jelenéssel stb húzni az időt?
Azért tarthat egy ügy évekig, mert leterhelt a rendszer és még keresztbe is tesznek. Ha végre kitűznek egy tárgyalást, majd "megbetegszik előtte napon" az egyik érdekelt, akkor majd csak hónapok múltán van újabb időpont.
namihami
Azért bennem az a kérdés is felvetődik, hogy egy 77 (hetvenhét) éves embernek minek kell és ki ad ki, akár egy ilyen fegyverhez is, engedélyt? Vajon, milyen támadás vagy támadó ellen kell egy, akár ilyen fegyver is? Milyen orvos ítélte alkalmasnak ezt az embert?
Meggyőződésem, hogy aki egy, a háza előtt (egyébként közterületen) leparkoló autó miatt elkezd lövöldözni, annak nem ettől és most borult el az agya. Kár, hogy kalasnyikovra vagy M1-re nem volt engedélye. És akkor rémhírként közöljük, hogy Amerikában már megint mekkora vérengzés volt.
Ha választani lehetNE, akkor inkább ott, mint itt a 77 éves, egyébként biztosan színtiszta bácsi esete...Amerikában biztos nem járok, remélem ezen a környéken se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.