Több energetikával kapcsolatos feladatkör is Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez kerülhet az új kormányban – számolt be róla a Napi.hu.

Új feladatokat kap Szijjártó Péter – a kényes paksi bővítésért is ő felelhet
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Az új kabineten belüli munkamegosztást illetően úgy tűnik, hogy három feladatkör nagy valószínűséggel Szijjártó felügyelete alatt lesz majd.

Ezek egyike a paksi bővítés ügye, ami problematikus terület volt a kormányon belül is. Több verzió is felmerült, hogy melyik tárcához és melyik miniszterhez kerüljön az atomreaktor bővítésének kormányzati koordinálása, a miniszterelnök végül a portál információi szerint Szijjártó Péter mellett döntött.

A lap úgy értesült, az energetikai ügyek nemzetközi szintű képviselete is a tárca feladatai közé tartozik majd. Ebbe a nemzetközi beszerzésektől kezdve egészen az Európai Unió Energiaügyi Tanácsával való együttműködés is beletartozik, így nagy valószínűséggel az uniós szankciókkal kapcsolatos tárgyalások és feladatok egy részét is Szijjártó kezelheti majd.

Forrás: Napi.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
@KisKretén: Ostoba orbánista magát lájkoló paraszt, hiába túráztatod itt magad. Folyamatosan azt bizonyítod, hogy miért egy istentelen, embertelen, jellemtelen undorító féreg a gazdád és az őt imádó mamelukok (kipcsak rabszolgák).
Vágod, "te piros pöttyösseggű félázsiai kipcsak származék"?!
ómió
Helyes! Nem kell ahhoz egy plusz-miniszter!
Qqberci
Szíjrágó kap még egy területet, amihez nem ért. Majd vesz nukleáris lélegeztetőgépeket...
vitriol
Ezzel kiderült, hogy szíj-ártó a jövőben kissé mellőzve lesz, nem is baj, mert az elmúlt években túldolgozta magát és ez sokba került a magyaroknak. A paksi bővítéssel nincs gondja, mert ez végleg lekerült a hosszútávú tervekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.