Egyikük a magyar Top50 körözési listán szerepelt, a másikukat három ország rendőrsége kereste.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint két körözött bűnözőt is sikerült magyar rendőrök segítségével kézre keríteni két nap alatt. 

Két körözött bűnözőt is sikerült elkapni két nap alatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

S. Gábor István ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, miután a bíróság 2014-ben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt 9 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, aminek a letöltését a férfi nem kezdte meg. A kommüniké szerint a 31 éves férfi korábban is követett már el erőszakos bűncselekményeket, első csoporos rablását még tinédzserként. A magyar körözési listán a TOP50-be is bekerült, ügyét a hatóságok kiemelten kezelték.

A rendőrök vélelmezték, hogy külföldre szökött, ezért nemzetközi és európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, keresésébe 2021-től a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) információi alapján a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály (KR NNI ÉCFO) is beszálltak, az ENFAST-on (célkörözési egységek európai hálózata) keresztül ők koordináltak a külföldi társszervekkel.

A közlemény szerint a férfi felkutatását az is nehezítette, hogy érvényes magyar okmányok híján feltételezhetően hamis személyazonossággal bujkált. Végül nemzetközi összefogással sikerült a nyomára bukkanni: "Angliában, East Midlands régióban, a Derwent folyó partján bujkált. A nagy-britanniai Derby rendőrei 2022. május 11-én fogták el. Rajtaütése nem volt akadálytalan, mert a rendőri intézkedésnek ellenállt, de további menekülésére az angolok már esélyt sem adtak. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek a brit hatóságok."

Május 12-én egy másik körözött személyt is sikerült elfogni, a szerb rendőrség P. Zlatkot Belgrádban fogták el, szinúgy sikeres nemzetközi együttműködéssel.

Az 53 éves horvát-magyar kettős állampolgárságú férfit tavaly a bíróság 6 év szabadságvesztésre ítélte bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt. A férfi nem kezdte meg büntetése letöltését, ezért 2021 szeptemberében körözést adott ki ellene a bíróság, valamint a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya is, ugyanis a főosztály csalás miatt büntetőeljárást folytatott a férfival szemben, ám a szökése miatt ezt nem tudták lezárni. A férfi ellen még a horvát is rendőrség is kiadott egy elfogatóparancsot, szintén csalás miatt, előlük 2018 óta bujkált. 

A KR NNI célkörözési nyomozói idén márciustól kapcsolódtak be a keresésbe, fel is vették a kapcsolatot a szerb és horvát célkörözési egységekkel, mivel feltételezték, hogy valamelyik e három országban bujkálhat. Végül a szerb fővárosban azonosították a lehetséges tartózkodási helyét, elfogása után őrizetbe vették, kiadatásáról később döntenek – olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Elkapták? Hát nem ez a dolguk?
Ezentúl a hírekben mindig bemondják, hogy a dolgozók dolgoztak!?!?!?
Képzeljétek el, a kőművesek szombaton falat raktak a szomszéd utcai építkezésen.
(hír gyanánt)
kissé felnőttem
napi egy az átlag, nem is rossz? ja csiphetett a hagyma aztán beleestek a kontrollba.
kissé felnőttem
@namiham és mivel KŐMÍVES Kelemenné nem járt arra leomlott reggelre, hát van ilyen .
namihami
@Pegero: 17.34: A harapós ló...innen is üdvözlöm (a lovat).
(és mellékesen: nem szeretem a kőrözöttet)
namihami
@Pegero: A ló gazdája Fidesztag, az ehhez elegendő aggyal (tehát erősen minuszos). A ló pedig, mivel az értelmesebb állat, mint a fideszesek, a főnöke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.