A főpolgármester közvélemény-kutatási adatokat mutatott a közösségi oldalán. 

Az rtl.hu cikke szerint vasárnap Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Facebook-oldalán mutatott közvélemény-kutatási eredményeket, amelyekből az derül ki, hogy a fővárosiak többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését.

Karácsony szerint a fővárosiak többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését

Autók a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A közölt adatok szerint a megkérdezett budapestiek 49 százaléka támogatja, hogy egy szakaszon, vagy teljesen adják át a gyalogosoknak a pesti rakpartot, 43 százlaék viszont fenntartaná az autós forgalmat. 

A felmérés szerint 32 százalék egy szakaszon, 17 százalék pedig végleg kitiltaná az autókat a rakpartról. A közvéleménykutatást a Medián végezte a Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából, 1000 fős, Budapesten reprezentatív mintán. 

Karácsony szerint a fővárosiak többsége támogatja a pesti alsó rakpart gyalogos fejlesztését

Karácsony Gergely főpolgármester kerékpárral érkezik a Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomáson tartott sajtótájékoztatóra 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az rtl.hu emlékeztet rá, az RTL Híradó még április elején számolt be arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat 2023-ban kezdené meg az Erzsébet és a Lánchíd közötti rakpart autómentessé tételét. A Magyar Autóklub ezzel kapcsolatban azzal érvelt, hogy alternatív közlekedési lehetőség híján a lezárás miatt máshol alakul ki nagy közlekedési dugó, a Fidesz pedig azt közölte, hogy az autómentes rakpart a főpolgármester újabb autóellenes ötlete.

Karácsony Gergely mostani bejegyzésében azt is közölte, hogy a rakpart fejlesztése csak akkor fog folytatódni, miután már elkészült az M3-as metró felújítása és a pótlóbuszok miatti lezárásokat is fel lehet oldani. 

"Április végén az RTL Híradó jelentette, hogy hiába egyeztetett a Magyar Autóklub a főváros vezetésével a pesti alsó rakpart egy részének végleges lezárásáról, nem sikerült közös álláspontra jutniuk. Karácsony akkor azt mondta arra, hogy van választói felhatalmazása a lezárásra, mert felmérésük szerint a budapestiek többsége támogatja az átalakítást.

A főpolgármester kijelentette, hogy a pesti alsó rakpart egy belvárosi szakaszának gyalogosítása azért akarják végrehajtani, mert „a város talán legszebb pontja nem azért van, hogy autópályaként használjuk, hanem hogy mindannyian csodálhassuk a Duna és a budai látkép szépségeit.”

- olvasható a cikkben.

Forrás: rtl.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Már, ha Mutyigeri efftárs 1000 fős "reprezentatív mintája" a "fővárosiak többsége"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
"Karácsony akkor azt mondta arra, hogy van választói felhatalmazása a lezárásra,"

Kezd el-Orbánosodni...
Pálinkás Pál
ezt a biobuzi,zöldköcsögöt el kell zavarni...
NKF
Ez a Karácsony tényleg egy buznyák!
Autó nem lesz kevesebb csak több dugó!
ómió
Már, ha Mutyigeri efftárs 1000 fős "reprezentatív mintája" a "fővárosiak többsége"!
Emmersson71
@ómió: Van olyan erős, mint a kamu nemzethy inzultáció :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.