Az infláció miatt lenne szükség ezekre a párt társelnöke szerint.

Azonnali kompenzációt, valamint középtávú béremelési programot sürgetett a közalkalmazottaknak az infláció miatt az LMP társelnöke vasárnapi budapesti, az ellenzéki párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.

LMP: azonnali kompenzáció, középtávú béremelési program kell a közalkalmazottaknak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kanász-Nagy Máté emlékeztetett arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a héten tette közzé az áprilisra vonatkozó inflációs adatokat. Az átlagos infláció a 9 százalékot közelíti – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott, hogy "az elmúlt 20 év rekordinflációs időszakában élünk".

Ez a helyzet kiemelten sújtja például a közalkalmazottakat, akiknek átlagjövedelme alacsonyabb, mint a magánszektorban dolgozóknak. Ennek oka, hogy a közalkalmazottak fogyasztói kosarában nagyobb arányban szerepelnek például az élelmiszerek – mondta.

A társelnök felsorolása szerint sok étel drágult. Példaként említette, hogy tavaly áprilishoz képest a margarin ára 38, a kenyéré és a baromfihúsé csaknem 30 százalékkal nőtt.

Az infláció hatása kettős: sújtja az alacsonyabb jövedelműeket, így a közalkalmazottakat, ugyanakkor az általános forgalmi adóból (áfa) több bevétele származik az államnak, így a kormánynak van mozgástere, hogy ellensúlyozza a drágulást – mutatott rá Kanász-Nagy Máté.

Azt hangoztatta, hogy a közalkalmazottak fizetését azonnal legalább az infláció mértékével, csaknem 10 százalékkal kell kompenzálni, de középtávú béremelési programot is indítani kell a számukra, hogy csökkenjen a szakadék a magánszektorban dolgozók jövedelméhez képest.

Az LMP társelnöke úgy vélekedett, hogy a kormány által az elmúlt időszakban bevezetett intézkedések teljesen elégtelenek.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bokros efftársatok 30%-os inflációját, anno, mivel "kompenzáltátok", efftársak!? Csak nem családi pótlék elvonással!?
polgarb
Erre szavaztak ami most van, minek ez az ellenzéki vergődés!
jesz
Az LMP fáradhatatlanul hányja a borsót a falra...ha az elfogy, akkor pusztába kiált...

A szorgalmuk lenyűgöző...eredmény?...hát az sehol.
NKF
Mi a [email protected] ugrál ez a törpe párt?Egyedül nem mertek indulni mert 1%-al mehettek
volna a francba!
ómió
Bokros efftársatok 30%-os inflációját, anno, mivel "kompenzáltátok", efftársak!? Csak nem családi pótlék elvonással!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.