Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.

Több ízben bántalmazta egy tanárnő a rá bízott gyermekeket
Fotó (illusztráció): Pixabay

A Veszprém Megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményében az áll:

az 56 éves elkövető több mint két évtizede dolgozott pedagógusként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt a túlzott szigorúságáról. A tanítványaival szemben visszatérően durva, megalázó kifejezéseket használt, előfordult, hogy felrugdosta a gyerekek iskolatáskáit, földhöz vágta a füzeteiket.

Egy testvérpárral szemben, akik közül a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben hétévesen lett a tanítványa, szintén durva módszereket alkalmazott.

A fiút egyszer úgy megütötte, hogy az a padba verte a fejét és vérezni kezdett a szája. A kislány értelmi képességeire hibás házi feladata miatt tett bántó kijelentéseket, előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, egy rossz feladatmegoldás miatt pedig szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020 elején egy rossz feladatmegoldást követően homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, aki a mögötte lévő padba verte a fejét.

A gyermekeket ezt követően másik iskolába íratták, ahol a problémáik megszűntek.

Az ügyészség a tanítónővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a tizennyolc év alattiak nevelésétől való eltiltását.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Az igazgatóval együtt ki kellene rúgni és soha többé gyerekek közelébe sem engedni, takarítónőnek talán jó lenne az igazgatójával együtt aki eltűrte.
Rohadnának meg az ilyen tanárok egy életre tönkreteszik a gyereket. Még az iskolától is elmegy a kedve, fél oda menni.Személyes tapasztalat, még ma is bánom, hogy nem vertem agyba-főbe a tanárt és az igazgatót. Azok is férgek voltak, remélem a Sors megbünteti őket.
Galway
@magyar1: Az "igazgató" már nem igazgató, csak intézményvezető, a magasabb hatóság csicskája, aki e minőségében egy doboz krétát se rendelhet egyedül. A magasabb hatóság meg nem ér rá ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, amikor magas és hatóság.
Tehát az ilyen ügyeket vagy az elszánt apukákra, vagy a bíróságra kell bízni.
Tantónéne meg beléphet a fideszbe! Takarító néninek csak laktanyába alkalmas, mert a végén még beleveri az áldozat fejét a koszba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.