A Momentum politikusa, Tóth Endre arról beszélt, hogy az új kormányban sem lesz oktatási miniszter, úgy gondolja, az oktatásban sok gólt kellene ahhoz szerezni, hogy megfordítsák a 12 éve vesztésre álló meccset – írja az Index.hu.

Az államtitkár viccpártnak nevezte a Momentumot
Fotó: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra reagál az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Kritikusnak nevezte a helyzetet, a jövőt pedig még borúsabban látja, mert 12 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, ez a szám növekszik.

Tóth Endre ezeket kérte a kormánytól:

vessenek véget a megalázó bérezésnek, legalább 50 százalékkal emeljék a fizetéseket, minimálbérhez kötéssel biztosítsák a fizetés értékállóságát, enyhítsék a tanárok leterheltséget, adják vissza a szabad tankönyvválasztás lehetőségét.

Rétvári Bence államtitkár szerint Tóth Endrének bocsánatot kellene kérnie a korábbi, járványügyben tett kijelentéséért, ami a Fidesz visszaszorításának lehetőségét kötötte össze a koronavírussal.

Hozzátette:

az oktatás egyik kérdését a Momentum megoldotta, tízmillió diplomás országává tették a Magyarországot, amikor azt mondták, diplomától függetlenül lehet valaki diplomás.

Az államtitkárnak viccpártnak nevezte a Momentumot, mert egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, példaként említve, hogy korábban alternatívát akartak nyújtani, majd összefogtak Gyurcsány Ferenccel.

Rétvári Bence a Momentum oktatáspolitikáját úgy jellemezte, hogy

újraprivatizálnák a tankönyvpiacot és iskolákat zárnának be.

A kormánypárti politikus felszólalása végén leszögezte, hogy a béremelésen rajta lesz a kormány.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.