Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásánFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta:

az Ukrajna ellen indított orosz háborúnak még világosabbá kell tennie, hogy az Európai Uniónak nagyobb szüksége van a Nyugat-Balkánra, mint fordítva.

Kijelentette:

Magyarország nemzeti érdeke, nemzetbiztonsági kérdés a Nyugat-Balkán uniós integrációja, azért hogy biztosítani lehessen a régió békéjét és stabilitását.

Magyarország mindig is az Európai Unió természetes részének tekintette Közép-Európának ezt a déli részét – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
pubi te pofátlanabb vagy még magadnál is! =))
csak úgy....
Kolompár Rómeó

Csirkefej, az EU jól beszopta veletek, szóval erősen meggondolja, hogy kiket vegyen fel ezek után.

Fő Dudi

Abban igaza van, hogy lassan a balkán is lehagyja kishazánkat. De azzal fenyegetni, hogy kilép Magyarország, ha nem lesz még több megvesztegethető csatlós balkáni ország az EU-ban, ez elégé gyenge, legközelebb nehogy az aláírandó kilépési szerződéssel jöjjön Leyen néni...
(444)
Gazella
Miről beszélsz te kis pöccs kakadu... neked kellene lejjebb venni a nagyképüségből... Egy kurvány 26 állammal szemben... ez durva kakadu..
polgarb
Mindenki hülye csak én vagyok helikopter!
ómió
Kellene! Ám ez efftársaknál ott is kizárt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.