Hivatalosan még mindig nem tudni, melyik minisztérium alá kerül az egészségügy, és ki lesz a területért felelős államtitkár.

Az ATV Start reggeli adásában beszélt arról Komáromi Zoltán DK-s országgyűlési képviselő, a parlamenti népjóléti bizottság alelnöke, hogy az egészségügy jobb helyen lesz Pintér Sándor belügyminiszter alatt, mint Kásler Miklósnál volt – írja a Népszava.

DK-s politikus: jobb helyen lesz az egészségügy Pintérnél, mint Káslernél volt

Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A cikk szerint Komáromi a következőt mondta:

Ha Pintér Sándor négy-öt-hat területért felelős egyszerre, akkor a kormányülésen nem biztos, hogy az egészségügy lesz az a terület, amiért a legharcosabban fog kiállni.

A politikus szerint viszont még ezzel együtt is jobb helyen lesz az egészségügy a Belügyminisztériumnál, mert

az Emmit alulmúlni azt hiszem nagyon nehéz lenne.

Úgy vélekedett, ha nincs egy kézben az egészségügy működtetése, a képzés, a fejlesztés, akkor az ágazat csak sodródik. Hozzátette, egyelőre még nem tudni, hogy ki lesz a területért felelős államtitkár, csak az ismert, hogy ki nem, miközben "kering" egy nagyobb lista a lehetséges nevekről is. A műsorvezető kérdésére konkrét nevet nem mondott, csak azt, hogy szerdán kiderül a dolog.

A Népszava szerint egyelőre még mindig nincs hivatalos bejelentés arról, hogy ki fog felelni az egészsségügyért a lassan már felálló új kormányban. A legesélyesebb a posztra Pintér Sándor, mivel azt már tudni, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszűnik, a feladatait más minisztériumok kapják meg.

Komáromi szerint a legelsők között kell a szakdolgozók és az egészségügyben nem egészségügyi területen dolgozók bérét jelentősen megemelni, mert ez talán meg tudja állítani az elvándorlást a területről.

A műsorban felmerült, hogy a kormány tudatosan terelheti a magánegészségügy felé az embereket, Komáromi erre azt mondta, hogy ez veszélyes játék, mert a magánegészségügy is a közellátásból fogja átcsábítani az embereket dolgozni, ami pedig még mélyebbre löki az így is sok problémával küzdő járóbetegellátást – olvasható az atv.hu cikkében.

Még jobban nyílik az olló, aminek az a tragédiája, hogy ez már a járóbeteg-ellátásban meglátszik. Amikor valakinek súlyosabb problémája van: onkológiai, szívsebészeti, idegsebészeti problémái vannak, rögtön vissza fog fordulni a közfinanszírozott egészségügybe, de ott nem lesz elegendő dolgozó, hiszen már most sincs

- mondta a műsorban a politikus.

"Egy nemrég készült felmérés szerint a járvány alatt emlőrákkal, tüdőrákkal, végbélrákkal diagnosztizált betegek száma 10-20 százalékkal esett vissza, és 25 százalékkal kevesebb szívinfarktusos beteg került kórházba. Ugyanis legalább ennyien nem jutottak megfelelő ellátáshoz a pandémiás helyzet miatt.

Komáromi Zoltán szerint éppen ezeknél a felgyülemlett diagnosztizálatlan és kezeletlen betegeknél látszik meg az, hogy nincs önálló területe, önálló minisztériuma az egészségügynek. Ráadásul az nemcsak humán erőforrási, hanem számos más problémával küzd, és a világjárvány során csak még jobban elmélyültek a problémák"

- olvasható a cikkben.

Forrás: nepszava.hu, atv.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szerintem meg csöbörből vödörbe. Egyik kutya, másik eb. Mikor a belügy alá helyezték a vízügyet. Pintér csak ennyit mondott: Tudomásul veszi, de a továbbiakban nem érdekli. Na ez így van mind a mai napig.
ómió
Pedig Hordágy Ágnes mi széfbizniszt hozhatna...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.