Mager Andrea és Süli János 30-30 millió forintos végkielégítésnek örülhet.

A 24.hu összesítése szerint négy olyan miniszter akad az előző, 2018-2022 közötti ciklusból, aki az új kormányban nem kap szerepet. Ők Mager Andrea állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János paksi atomerőmű-bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Kásler Miklós EMMI-miniszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Rekordösszegű végkielégítést kap két miniszter is, akik nem lesznek tagjai az új kormánynak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Nekik a kormánytagok jogállásáról szóló törvény értelmében hat havi illetményüknek megfelelő összeg jár amolyan "búcsúajándékként", és ebből a szempontból a két tárca nélküli miniszter nagyon jól fog járni.

Ugyanis mindkettejüknek öt-ötmillió forint volt a havi bruttó fizetése, ennek alapján tehát 30-30 millió forintot fognak kapni az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül. 

Ekkora összeget a cikk szerint sosem fizettek még ki távozási pénz gyanánt egyetlen kormánytagnak sm Magyoroszágon. 

A 24.hu úgy számolt, a paksi atomerőmű-bővítésért felelős Süli János 2017 óta közel 250 millió forintrnyi fizetést kaphatott, miközben az erőműbővítési munkálatok jelentős csúszásban vannak az eredeti ütemtervekhez képest. Az új kormányban ez a terület várhatóan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter alá fog tartozni.

Mager Andrea 2018-tól volt az állami vagyonért felelős miniszter, az ő posztját is jogutód nélkül szüntetik meg az új kormány hivatalba lépésével.

A két tárca nélküli miniszter fizetését 2018-ban emelte meg az akkori kormány, az emelés után nőtt a korábbi 1,1 milliós fizetésük 5 millió forintra. Ezt azzal indokolta a kormány, hogy így igazodik a két miniszter bére az általuk irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez. A többi miniszter ennél sokkal kisebb mértékű emelést kapott akkor, az ő illetményük még most sem éri el a 2 millió forintot.

A 24.hu cikke szerint Kásler Miklósnak és Benkő Tibornak 11,9 millió forintos végkielégítés jár az 1 millió 979 ezres miniszteri fizetésük után. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új kormánnyal megszűnik, feladataikat szédobják más tárcák között, sajtóhírek szerint az egészségügy és az oktatás Pintér Sándor belügyminiszter alá fog tartozni, a kultúra pedig az innovációs területtel együtt az egyik új tárca, a Kulturális és Innovációs Minisztérium alá fog tartozni, melyet Csák János volt londoni nagykövet fog vezetni. 

Benkő Tibort a minszteri székben Szalay-Bobrovniczky Kristóf fogja váltani, aki tartalékos katona, üzletember, hadiipari cége van, és nem mellesleg a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És mindez, mivel ""szemérmetlen összegű"", természetesen és fideszes törvény alapján, 98%-kal lesz adóztatva.
SAJÁT törvény--példamutatás okán magukra nézve leginkább kötelező! Vagy mégsem!?!?!?
tudode
Ja kérem!
.
A szerecsenmosdatásnak ára van!
.
Őfélesége a sakktáblájáról miután elvégezték a piszkos melót lelőki a sakktáblájáról a parasztokat, aztán busásan díjazza a nehezen dolgozó kisemberek adójából annak érdekében, hogy POFA BE, ROLÓ LE, KUSTI legyen az előnevük!
.
Amelynek ekladáns példája Simicska Lajos pénztárnoka/esze
.
.-----Feltárul Simicska bukásának titkos története
444.hu/2019/01/13/feltarul-simicska-bukasanak-titkos-tortenete
.
"""Egy átlagemberek által ritkán használt műszaki eszközt szerzett be Simicska Lajos az Orbán Viktorral folytatott háborúskodása utolsó hónapjaiban. Épp az üzleti birodalmának különböző cégeit irányító vezetőkkel tartott egy megbeszélést budai irodájában, amikor belépett egyik munkatársa, és átadott neki egy sárga készüléket. Simicska kézbe vette, és berakta a táskájába, miközben elmagyarázta a többieknek, hogy ez egy olyan mérőberendezés, amely jelzi, ha a környezetében túl nagy a káros sugárzás.""" (...)
------------------------
.
Mivel őfélesége a hatalom, és a lóvé oltárán bármit, bárkit beáldoz, mert megtehati, úgy összerakva a kormányát, hogy BELSŐ ELLENŐRZÉSI SZERVEZETI EGYSÉGET kiítottta, és nincs olyan feljebbvalója aki megvonná tőle a bizalmat!
rokker33
###Mager Andrea 2018-tól volt az állami vagyonért felelős miniszter, az ő posztját is jogutód nélkül szüntetik meg ### Már elfogyott az állam vagyona, így már nincs szükség újabb seggnyalóra ezen területen :) !
namihami
@rokker33: Megvan az, nem fogyott el, sőőőőőőt! . Csak már nem ""állami"", hanem orbáni. És nem a nagykasszában van, hanem az ""Isztánbankban"".
kereső
Jól szolgáltak. Na nem a magyar népet, az országot- hanem orbánt, és maffiját. különösen Bártfai-Manger, aki levezényelte az egyetemek vagyonának és egyéb nemzeti vagyonok magánalapitványokba történő becsatornázását.
Gondolom, ettől függetlenűl, hogy nem lettek miniszterek, senki sem marad az út szélén.
justhpeter
Käslert elég lett volna egy jól irányzott farbarúgással irány állítani Covid blankettával a nyakában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.