A Fidesz egyik legrégebbi és legerősebb agrárpolitikusának agrárcégét vette meg Orbán Viktor miniszterelnök régi bizalmasa, Mészáros Lőrinc.

Farkas Sándor (aki jelenleg miniszterhelyettesi posztot tölt be az agrártárcánál) érdekeltségét, a Kinizsi 2000 Zrt-t szerezte meg a felcsúti dollármilliárdos, tulajdonjogát (részben egy vagyonkezelő cégen keresztül) pár napja jegyezték be a cégbíróságon – írta a 24.hu, amely felhívta a figyelmet, hogy Farkas Sándor másik családi cége, a Magrárius Kft-t is Mészárosékhoz került.

Mészáros Lőrinc már a Fideszesek elől is elhappolja a bizniszt

Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a Kokas Ignác festőművész műveit bemutató Felcsúti Képtár átadóünnepségén 2019. szeptember 28-án.  Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Farkas a cégein keresztül több ezer hektár föld felett rendelkezett. A Kinizsi 2000 Zrt. 2020-as bevétele 2,3 milliárd forint volt, nyeresége megközelítette a 200 millió forintot. Farkas agrárcégei pedig összesen 430 millió forint támogatást kaptak 2021-ben.

Mészáros Lőrinc mára az egyik legnagyobb agrárbirodalommal rendelkezik az országban, most közel 45 ezer hektáros területen gazdálkodhatnak a cégei.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehetett számítani arra, hogy eljön az az idő is egyszer, amikor egymástól veszik el a vagyont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Andika szereti a konyhában, főzés közben, ha mindig ott a friss zöldség! A férfit (egy ilyet meg különösen) pláne a hasán keresztül lehet megfogni!
Igaz, Andika?
lampa laz
Eddig sem volt az övé, így van szétszórva az orbán vagyon. Majd 1 pénzügyi alapkezelő elnyeli ezt is és onnantól már senki sem tudhatja meg, h valójában ki is a tulajdonos.
Yoda69
Kíváncsi vagyok mikor adjak ki a kilövési engedélyt a pénztárosra. Középtávon ugyanaz a sors var rá, mint simicskara.
ómió
Hát, mindenkinek aláígér ez a "Mészi"!?
Nyírfa
Úgy kell majd kicsinálni mint Simicskát, különben Andika kitanítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.