Megválasztása után Novák Katalin első külföldi útja Lengyelországba vezetett, hogy megpróbálja helyrehozni az orosz-ukrán háború miatt megromlott kapcsolatokat. Már a szombati beiktatási beszédét is úgy hangolta, hogy jó pontokat szerezzen náluk.

Novák Katalin megpróbálta helyrehozni a lengyel-magyar kapcsolatot Lengyelországban: Nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítására

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Andrzej Duda lengyel elnök a találkozó után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „Az elnök asszony döntése, hogy első lépései Varsóba vezettek, annak a jele, hogy a Lengyelország és Magyarország közötti barátság folytatódik, amit nagy örömmel fogadok.”

A lengyel elnök szóba hozta Magyarország és Oroszország kapcsolatát is. Szerinte a magyar gazdaság erősen kötődik az oroszokhoz, amin nehéz gyorsan változtatni, Lengyelországnak könnyebb dolga volt, mert már jóval korábban elkezdték átalakítani az energiarendszerüket. Azt mondta, Novák Katalin tökéletesen megértette őt, amikor arról beszéltek, hogy a hatodik szankciós csomag elfogadására is szükség van az oroszok ukrajnai háborúja miatt.

Kiemelte, hogy Magyarország elítéli a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását.„Örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre, békét akarunk itt, Magyarországon és a szomszédos országokban is, a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút. Ez nem a mi háborúnk, de ellenünk, a békeszerető, biztonságra és gyarapodásra vágyó magyarok ellen is vívják, követeljük a háborús bűnök kivizsgálását, és megbüntetését” – mondta. Kiemelte, hogy Magyarország nem semleges, az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán áll.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Katóka is felvette a pávatáncos balettcipőjét és lejtett egyet a lengyel elnök előtt, ahogy arra a csutkány utasította,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Katóka is felvette a pávatáncos balettcipőjét és lejtett egyet a lengyel elnök előtt, ahogy arra a csutkány utasította,
Csizmás Kond
...csak azt nem értem hogy ki mondta, hogy a zorosz vissza akarja állítani a szovjetuniót ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: te arról vagy híres,hogy sok mindent nem értesz !
justhpeter
Nováknak nincs más lehetősége, mert Orbán nem csak a vágyott vezér szerepet vesztette el a V4-ben, hanem már abból is kilógott mint az Unió pártcsoportjában. Most az "új hús" lépett egyet, de ha ennek az orbánista pávatánc a vége, akkor a ma nem lévő hitelesség következő megállóhelye Ulan Bator-alsó.
jesz
egy apróság az elnökünktől:

..."követeljük a háborús bűnök kivizsgálását, és megbüntetését"...

ez érthető, jogos követelés...de tessék mondani ki fogja kivizsgálni a mérhetetlen háborús bűnöket, és ki az, aki a vétkest megbüntetheti?

Nem tudom elképzelni Putyint a " Fekete Delfinben" amint csicskáztatják...
Galway
Meg kellett volna pucolnia a lengyel elnöki palota összes ablakát! Akkor adekvát lett volna a viselkedése.
Béla333
Hazudik, hiszen ő is csak egy maffiatag...
verőce21
Csókoljatok kezet az oroszoknak hülye lengyelek! Hogy az orosz elzárja felétek a csapot: nektek nem kell elzárni!
Látjátok, idióták, hova vezet a bohóckodásotok?
Béla333
Egyes maffia hívők bohóckodásnak mondják, hogy a lengyelek nem felejtik el, hogy a történelem során (pl. a Katyn-i erdőben) milyen bűnöket követtek el velük szemben az oroszok.
Nyilván ezek a maffiahívők ezért felejtik el, hogy az oroszok 1956-ban mit műveltek Magyarországgal és hogy amit most csinálnak Ukrajnában, az ugyanilyen bűn.
Az ilyeneknek fontosabb a szaros kis életük, hogy nekik legyen ez vagy az, mintsem, hogy miféle bűncselekmények zajlanak a közvetlen közelünkben.
Az ilyenek erre csak a vállukat vonogatják...
Na ilyen a jó maffia hívő!
csipetke
Ezeknek elő van írva, hogy beiktatásuk után el kell utazniuk valahova?Nem lehetne, hogy csak úgy itthon elkezdjenek dolgozni csendben, mindenféle feltűnés nélkül?
SÖRÖS
Senki nem akarja visszaállítani a SZU-t!
Uriel
A Fidesz pávatáncos színitanodájának egy újabb tehetségét láthatjuk, ahogy 'társasági elnőkként eljátssza a jó zsarut.

A tanuljunk meg papírzsebkendővel ablakot pucolni, lábasban palacsintát sütni, helytelen testtartással 5 kilóba beleguggolni és öntsünk rá a családokra rengeteg pénzt, aztán nézzük meg mi lesz (talán családpolitika, talán nem) tantárgyakban eddig jelesre vizsgázott. A következő évadba léphet azzal a megjegyzéssel, hogy a maga (test)tartásán még van mit javítani. (javaslat: a kalciumbevitelt tovább kellene növelni az egészséges gerinc kifejlődése miatt, mert az eddigi mennyiség hatástalannak bizonyult)
Uriel
...és ne páváskodjon annyit jó zsaruként, Orbán aljasságát ellentételezve.
ómió
És a lengyel sajtó csak nem "bojkottálja"?
lampa laz
@Horizont: Jó kép, pont olyan gyűrötten néznek ki mint akik egymáson hevertek. Biztos ugyan az a hülye a stylist öltözteti mindegyiket. Valaki értelmes hozzáértő összeállíthatna neki egy dress code listát, h hol, milyen rendezvényen a napszakhoz igazodva milyen ruhában illik megjelenni.
fergeteg
Jaj Elnökasszony !
Ki akarja visszaállítani a Szovjetuniót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.