A Pénzügyminisztérium az oldalán tette közzé a 2023-as költségvetési tervezetet.

Hiába a háború és a bizonytalanság: az Orbán-kormány máris nagy lépést tettOrbán Viktor/Facebook

A 2023-as költségvetés tervezési körirata önmagában nem sok meglepetést hordoz, ám az elég árulkodó, hogy a kormány már most készen áll a büdzsé elfogadására. Már az Orbán-kormány korábbi éveiben is jellemző volt, hogy viszonylag hamar fogadták el a gazdaságpolitikát érintő dokumentumot. 

Varga Mihály már a múlt héten jelezte, hogy a minisztériumban megkezdődött a 2023-as költségvetés tervezése, így már nyár közepére elfogadott költségvetése lehet Magyarországnak – mutat rá a portfolio.hu. Ezzel eldőlt, hogy az orosz-ukrán háború és az arra adott nyugati szankciók okozta jelentős gazdasági bizonytalanság ellenére

a kormány idén sem változtat a szokásán, ragaszkodik a költségvetés korai elfogadáshoz.

Tavaly már május 4-én meglépték ezt, de a korábbi években előfordult áprilisi elfogadás is.

A pénzügyminiszter azt is hangoztatta bejegyzésében, hogy a célok világosak:

a jelenlegi háborús helyzetben is megőrizzük az ország stabilitását, növekedési pályán tartjuk a gazdaságot és tovább javítjuk az egyensúlyi mutatókat.

A napokban megjelent, 2023-as költségvetést érintő tervezési körirat is ezen célok köré épül, és amelyek nagyon nem is változtak a 2022-es költségvetés tervezési köriratához képest.

Magyarország 2023. évi költségvetése – a Konvergencia Program irányelveivel összhangban – prioritásként kezeli a pénzügyi stabilitás és a felelős költségvetési gazdálkodás fenntartását, melyekre hazánk fejlődéséhez, önállóságának megőrzéséhez minden helyzetben szükség van

– idézi a lap a dokumentumot.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatos kormányzati célkitűzés, hogy stabil alapot biztosítson a kormányzati programok megvalósításához, miközben megőrzi az elmúlt évek kormányzati politikájának meghatározó elemeit, kiemelten a családi adókedvezményt, az egykulcsos személyi jövedelemadót és a teljes foglalkoztatást. Mindemellett kiemelten kezeli a határvédelmet és a menekültek megsegítését

– sorolja a körirat, amely leszögezi: az Országgyűlés idén is a nyári szünetét megelőzően tárgyalja a költségvetést. 

Ahogy a korábbi évek gyakorlata során is kiderült, a költségvetés korai elfogadásakor a kormány mellőzi azokat a szempontokat, amelyek a korai elfogadás ellen szólnak, így például azt a kockázatot, hogy a jelentős bizonytalanság akár még idén, az őszi hónapokban átírhatja az eredeti, nyári terveket, ahogyan ez előfordult többször is a korábbi években. 

Forrás: portfolio.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"... hogy stabil alapot biztosítson a kormányzati programok megvalósításához". Na ez az, amiről a kampányban egy árva mukkot nem árultak el. Viszont van legalább egy évük, hogy módosítgassák a most elfogadásra kerülő jövő évi költségvetést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
"... hogy stabil alapot biztosítson a kormányzati programok megvalósításához". Na ez az, amiről a kampányban egy árva mukkot nem árultak el. Viszont van legalább egy évük, hogy módosítgassák a most elfogadásra kerülő jövő évi költségvetést.
Yoda69
Minek elfogfadni, ugyis ossze-vissza fogjak modositgatni, mint a granit szilardsagu takolmanyt
Toller Béla
Nehéz nem észrevenni, hogy ez a fajta költégvetési tervezés kizárólag propaganda célokat szolgál a nyári uborkadszezon elejére. Az így benyújtott költségvetésnek véletlenszerű érvényessége van, a kutya sem tartja be vagy próbál meg igazodni hozzá. Az igazi alkuk menet közben zajlanak le, a háttérben és meglehetősen elvtelenül. Hiszen a végrehajtásban kizárólag orbán dönt a maga ortopéd észjárása alapján.
kereső
@nemkati: Meg azért kell továbbra is a "vészhelyzeti" felhatalmazás- hogy a kormány kényére-kedvére csoportositgathasson át pénzeket a költségvetésben anélkül, hogy a parlament elé kellene vinnie a költségvetési törvény módositását. Igy lehet, a már törvényileg elfogadott költségvetést kijátszani, sajtpapirrá silányitani.
namihami
Korai és előre láthatóan betarthatalan a költségvetés? Sebaj! Így van ez már évek óta. Éppen erre van a költségvetési módosítás. Állandó kisérője a fideszes gatdaságpolitikai tévedéseknek és csavaroknak. Majd ezt is annyiszor és úgy fogják módosítani, ahogy az orbáni flikk-flakkok igénylik. Erre van a parlamenti bólogatójánosok mutatóujja.
Ez egy profi, kiszámítható költségvetés. Már előre és kiszámíthatóan bele van kalkulálva az állandó módosítgatás. Olyan ""gránitos""!
tudode
Több sebből vérezhet ez az önelégültség annak a szájából, akinek csupán egy jogÁSZ dipLOmája van!
.
Miért is?
.
Csak háztartási költségvetésben jártasként minden jel (államháztartási hiány, adósságállomány, stb.) arra utal, képletesen, hogy
.
KI A DUNA VIZÉT ISSZA SAJÁT VIZÉT ITATJA AZ ALATTVALÓKKAL VISSZA!
.
Annál is inkább, mivel szakbarbárként, mefűSZEREZVE "veszélyhelyzeti"
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
"""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése."""
-------------
.
A FŰszer:
.
------ SLAMPERÁJ A KÜLÖNLEGES JOGREND VILÁGA
jelen.media/interju/mesterterv-es-slamperaj-a-kulonleges-jogrend-vilaga-1408
-----------------
.
Közelebb a 90. életévhez saját lábamra állásom óta nem volt ilyen bizonytalanságban, kilátástalanságban részem, mint ami óta őfélesége forgatja a kormánykereket, szembe menve a girbe gurba útjain amerre jár, kel!
.
Brrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
Nessy
Évek óta "mer nagyot álmodni" a kormány, aztán időnként a bilibe lóg a keze.
Nessy
@KisTehen:Aki 28 szóban mondja el azt, ami hat szóban is elmondható, az egyéb gazságra is képes! (Chamfort)
Nyírfa
@Horizont: 08.45

A napokban olvastam, hány kommentet kell produkálniuk a különböző online felületeken ahhoz, hogy megkapják a beígért összeget. Piszkos munka, piszkos pénz jár érte. A válaszokkal ehhez segítjük hozzá őket.
Nyírfa
@tudode: 9.02

Ahogy Putyin már katonai vezetőnek is tartja magát - és itt az is-en van a hangsúly -, úgy Orbán is mindenhez ért a saját megítélése szerint. Csakhogy, miután egyikük sem zseni, csupán gyarló, sérült emberek, a vége az, hogy belezuhannak az általuk teremtett szakadékba. Amiben reménykedhetünk, az az, hogy ez minél előbb megtörténik, és, hogy viszik magukkal a tettestársaikat.
Nyírfa
@Horizont: 09.43

Miért öntsünk olajat a tűzre? Hogy, ha átmenetileg is, de jobb legyen nekik? Ezek az emberek tartják hatalomban az ország tönkretevőit, úszítanak, félre informálnak, hogy aztán diadalittasan bejelntsék: győztek.
De mindenki csináljon, amit akar.
Eladott Ország
"Hiába a háború és a bizonytalanság: az Orbán-kormány máris nagy lépést tett."
uploads.disquscdn.com/images/61f349702122430eeb764cda48b712b0caf41324fcf232d994d8dcb250de749a.gif?w=800&h=454
Minden mutatóban sereghajtók vagyunk! A közölt Orbán képtől, ettől a vércinikus, rohadt tróger, bűnöző pofától hányingert lehet kapni, az embernek kinyillik a bicska a kezében!
Hogy mivel tudnám támogatni Orbánt... Egyet jobbról egyet balról, egyet a háta közepére. Tiszta szívvel, hazafiasan!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27337175_1917809951868013_7308422414931422970_n.png?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eb_bcJQY7q8AX-8QQwK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8BvynaqLjCiljYQ-4v0j4fpPTA9C9cVyyovaURMGy6Zg&oe=62A90AA9
tudode
@Nyírfa: .
Egyszerű a képlet!
.
Az az ember még nem született meg aki űberelni tudná ezt a pályatévesztett pacákot, hiszen kebelbarátja/pénztárnoka is arra a következtetésre jutott, hogy
.
Simicska: Nem tart semmi örökké, a hatalom se
merce.hu/2017/12/02/simicska-nem-tart-semmi-orokke-a-hatalom-se/

(…) „”””Szerinte „mindenkinek az a jobb”, ha a Fidesz-kormánynak ’18-ban választásokkal lesz vége, minél később lesz vége, annál csúnyább lesz. „””” (…)
---------------------
.
Sőt azok a pályatársai, akik jobban ismerik őféleségét, mint a kissujukat is a kezdet kezdetén kinyilvánították véleményüket, mint többek között
.
----- Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=PnkAW8cFuxU&t=51s
------------------
..
Más:
.
----- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
-------------------
.
A remény hal meg utoljára, mivel a megjelenése is árulkodó arról hogy nagyfalat annak immáron ötödszörre a hatalom birtoklása, aki már zsenge korában elvesztette tisztességét a székházmutyival, és a leeejtőn képtelen megállni!
Nyírfa
@tudode: Azt nem értem, hogy, amikor előléptek a fideszes fiúk, hogy nem látták tapasztaltabb politikusok, hogy megjöttek a kalandorok. Nekem elég volt Orbán ruszki-hazzavarós beszéde, hogy képben legyek.
Többen is megírták, hogy milyen szomorúak amiatt, ahová jutott ez az ország. Dettó. Sírhatnékom van, szégyenkezem, és aggódom a nagyfiamért, nehogy bántódás érje Angliában a magyar származása miatt. Mert hülyék ott is vannak, ráadásul Habony is megvetette a lábát Londonban., hogy terjessze az igét.
Mi nem akarjuk leállítani az orbáni úthengert, de valakinek, valahonnan meg kell tennie, mert nemcsak ország-, hanem kontinensrombolóvá is vált.
A fasizmus lehetőségét soha nem szabad alábecsülni. Propagandából építkezik, fokról fokra.
Eladott Ország
- Apa, igaz hogy Magyarország Európa tigrise?
- Igen, fiam még fogatalan. Nem harap, csak szopik. Mint a Torkos borz.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278446733_2063699240501466_1996279681045949736_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Q0pB9G8luRMAX9klG5Y&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_oWF-vZgn31FXbpFc-7q0rs7sm4QSvmF_voqobiNk9YQ&oe=628A4382
Egy olyan ország koronázta meg mesztelen királyát, ahol a járvány a legtöbb áldozatát szedi. A pedagógus kihaló félben lévő állatfaj, a kultúrát győzikék, tóthgabik, kisgrofók, nagyferók képviselik, az arisztokrácia gátlástalanul dőzsől. A tömegtájékoztatás propagandává aljasult, a gazdaság szemféyvesztés, a háború békének látszik, és csak ellenségei maradtak. Ezt tettük magunkkal! Ebből is látszik az ország szellemi és mentális állapota! Ami itt van most Magyarországon, az a társadalmi és erkölcsi igénytelenség netovábbja! A NÉPI DEMOKRATIKUS PÁRTÁLLAM TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK! A krumplileves legyen krumplileves.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278061848_2058194597718597_4493715731577937596_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SuQow1b3LUEAX8RC5w2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-o3GmrlqcM4l5MGzvGS_nWGXmJdSLOt_fV7jMHxbsU4A&oe=62896F54
tudode
@Nyírfa: .
De látták már az ellenzéki kerekasztalnál, amikor azt monda kb. az ellenkező féllel ha tárgyalófél lehetne, hogy "Ide figyeljetek gyerekek ha nem írjátok alá akkor végetek van, amelyre az egyik kerekasztalos megszólalt, hogy van neki egy bé pontja, hogy a Fideszt ki kell hagyni.
.
Nézzük csak:
.
---Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc
.
„”””Az EKA dönt; az "A” változatot vetik fel az MSZMP-nek. A Nemzeti Kerekasztal tárgyalások legyenek kétoldalúak.”””
---------------
.
Sőt! Már Kádár János is felfigyel a Soros ösztöndíjas pasira:
.
----- Döbbenetes hangfelvétel 1988-ból: Kádár szidja Sorost.
www.youtube.com/watch?v=4xGrl-JJpi8&t=3s
-------------
.
Más! Talán a Gyurcsány kormány idején:
.
----- .Orbán Viktor Bizottsági Meghallgatása 2006
www.youtube.com/watch?v=3cMoyq-zv6A&t=83s
-----------------------
.
Többek között:
.
2005. november 19.
-------ÖSSZEFOGLALÓ RÉSZJELENTÉS AZ ORBÁN CSALÁD ÁLLAMI FORRÁSBÓL TÖRTÉNŐ GAZDAGODÁSA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZŐLŐBIRTOKOKRA VIZSGÁLÓBIZOTTSÁGA MUNKÁJÁRÓL .
www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf
-------------------
.
Amelynek végkifejlete:
.
----Orbán: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba” I Oligarchia
www.youtube.com/watch?v=QoHWrdPEryk&t=29s
.
„”””Hatvanpuszta már évek óta épül, most úgy néz ki, hamarosan tényleg kész lesz. Drónnal repültünk fölé, hogy megnézzük, hogy áll.”””
--------------------
.
A MINDENÁRON való győzelemet "hadicselek sorozatávl" a hatalom teljes birtoklásával, azoknál a szervezeti egységeknél, ahol közpénz is az egyik eszközök, NINCSENEK BELSŐ SZERVEZETI EGYSÉGEK!
.
A pénz beszél, a nagykutyák ugatnak!
.
Dióhéjban ennyi!
Nyírfa
@tudode: 12.28

Sok minden belefért ebbe a dióhéjba.
Szerintem minden hiba, probléma, ami az idáig vezető utat kijelölte, az az alapvetően erkölcsi, másodsorban stratégiai baklövés, hogy az MSZP feladta az identitását. Ha volt ilyene egyáltalán.
Néha megkérdezem magamtól, Kádár most vajon mit tenne.
tudode
@Nyírfa: .
Egyszerű
.
----Emberi selejtek vezetik, és mostanra uralják ezt az országot
kolozsvaros.com/rovidek/emberi-selejtek-vezetik-es-mostanra-uraljak-ezt-az-orszagot/
.
Egy hozzászóló a cikkhez, ugyan morbid, de:
.
Az Állampárt jobban tudja Van Der Gullen Félix • 2 éve
Orbán kimegy Kádár sírjához:
- Mit tegyek, hogy úgy szeressen az ország, ahogy téged?
- Gyere Viktorkám, feküdj ide mellém.
----------------
.
Egy a tábor, egy a zászló minden halandónak!!!
.
----- Váradi Roma Café - Hiába menekülsz
www.youtube.com/watch?v=a8Gqk5dZPvY
-------------------
.
.!!!
simmering73
Etetik már a fidesztudatú szellemileg leépülteket. Kapnak rá, mint tyúk a takonyra.
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.59

A pártállam stimmel, de a népi demokratikussal némileg eltévedtél.
Nessy
@Nyírfa: Orbán úgy van már vele, hogy övé az ország, a hatalom, és minden szava, óhaja parancs! Isten előtt az első!
Eladott Ország
@Nyírfa: 13:36 ♦ A "népi demokratikus" csak költői volt, mert ez se nem népi se nem demokratikus.
Urak országából a nép hazája lett Magyarország, s a néphatalom Európa egyik legelmaradottabb országát két évtized alatt az ipari országok sorába emelte. Ady látnoki szavai megvalósultak: ( csak nem jött össze)

Ady Endre: A Hadak Útja

"Ez az ország a mi országunk
Itt most már a mi kezünk épít
Tobzódtatok, tobzódtatok"

Az elmúlt évtized eredménye, hogy az emberek Orbán eszement regnálása alatt megtanulják, hogy soha többé nerm szabad hinni egy hatalommániás, hazug korupt,a gazdagokat támogató, az egyszerű embereket leszaró, idegbeteg, országromboló, demokrácia ellenes, széthúzást gerjesztő, megosztó, politikát folytató, köpönyegforgató, szar embereknek. Akit úgy hívnak: Orbán Viktor. És így lett Magyarország NyomORBÁNia, és rendszere a dögvész!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143724932_2769192600000481_4613971612952810224_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_aid=0&_nc_ohc=4UzlTK22UPAAX_C3po0&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_T7Iz-mZUZdXdX9lX1HjjiaqGZ0rKXmlzestdVI-7w6A&oe=62A8CAFE
Nyírfa
@Nessy: 13.40

Tipikus tünete az elmeháborodottságnak. Kezet foghat a Putyinjával.
Nyírfa
@Eladott Ország: 14.06

Nem éreztem az iróniát. Sőt, nagybetűvel kiemelted mintegy utalásként a két rendszer hasonlóságára. Pedig, ugye, dehogy!
Annyi komcsizás folyik ezen a felületen - is - , olyan meg- és átgondolatlan, történelmietlen megkegyzések röpködnek, amelyekre reagálni szükséges. Részemről, legalábbis.
Kádár mint államférfi, annak a kornak, a szocialista tömbnek az etalonja, nincs, nem volt ember, aki többet kihozhatott volna belőle. Zseniálisan egyezkedett az oroszokkal, meggyőzte őket, hogy a szocialista államokat kívánatossá kell tenni a nyugati kultúrák számára, hadd egye a penész őket, hogy milyen jó, nyugis, biztonságos életünk van , kenyerünk is bőven,
itt a Balaton, épüljenek a szállodák, hozza a rohadó nyugat a valutáját - okos volt, annyira okos!
Meg vagyok döbbenve, amikor magukat elemzőknek, történészeknek tartó nagyokosok párhuzamot vonnak Kádár és a rendszerváltás legromlottabb alakja között.
No, akkor rendben is vagyunk. :)
telegdilaci
@nemkati:A Fidesz évek óta úgy nyer választást,hogy nincs programja hogy miért rájuk szavazzanak,az már nem elég hogy folytatjuk!
nemkati
Már nem mondják, hogy folytatják, de azért folytatják. Az ország lezüllesztését és kifosztását, a gyűlöletkeltést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.