A jelenlegi energiaellátási helyzet megnöveli a paksi beruházás jelentőségét, és ezért a projekt radikális felgyorsítására van szükség – jelezte ma reggel a parlament Gazdasági Bizottsága előtti meghallgatásán Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter radikálisan fel akarja gyorsítani a Paks2 projektet

Fotó: Facebook

Az ülés végén 10 igen és 2 nem szavazattal alkalmasnak tartotta a bizottság a miniszterjelöltet a miniszteri posztra – írja a portfolio.hu

A meghallgatáson Szijjártó az energiaellátás biztonságáról elmondta, hogy már a háború előtti hónapokban is komoly ellátási válsághelyzetek alakultak ki Európában.

"Komoly beruházásokat hajtottunk végre az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy egy diverzifikált energiaellátási rendszerünk legyen. Megvannak a hosszú távú szerződéseink és terveink arra nézve, hogyan haladunk tovább az önellátás irányában."

A paksi projekt felgyorsításával kapcsolatos üzenet azért is fontos, mert az Országos Atomenergia Hivatal tavaly az utolsó pillanatban hiánypótlást rendelt el az oroszok által beadott dokumentáció kapcsán, és tegnapi posztjában az egyik fényéképen feltűnt Kádár Andrea, az OAH új elnöke is. Vele a Portfolio a hiánypótlás hátteréről akkoriban exkluzív interjút is készített, majd rá néhány napra kiderült, hogy az OAH kiadta 5,5 méteres átlag mélységig a gödörásási engedélyt.

Címlapkép: Facebook

Forrás: portfolio.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Nagyon jó! Arra a tolvaj kakadura bízzák az atom erőmű építést, aki több ezer használhatatlan lélegeztetőgépet vásárolt átlagosan háromszoros áron. Nem fogják fel, hogy itt a borítékolható műszaki problémák többet fognak jelenteni annál, hogy füstöl a gép és kihúzzuk a konnektorból és áttoljuk a beteget a proszektúrára.
human
Kapkodva atomerőmüvet építeni?
Mi bajunk lehetne?
Szijjártó már bizonyította a lélegeztetőgép beszerzésekkel mekkora kárt tud okozni.
ómió
Hát, bizony, ha nem rétestésztát akarunk...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.