Szokatlan szerepben beszélt a kulturális bizottsági meghallgatáson Pintér Sándor. A belügyminiszter – és a következő ciklus belügyminiszter-jelöltje – ugyanis a közoktatást is feladatul kapta tárcájához.

Pintér Sándor: „Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

Az ötödik Orbán-kormány megalakulása előtt a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása szerdán kezdődött – írja a Telex.

A polgárokkal, az intézményekkel, a parlamenti bizottságokkal való együttműködés ígéretével kezdte expozéját Pintér. A miniszterjelölt szerint a korábbi alapokon folytatják a munkát, a közoktatást érintően is – amiért Maruzsa Zoltán felelne államtitkárként.

A kulcsszó a szervezés volt: Pintér elmondása szerint a belügyminisztérium „a szervezési munkában” jár élen, „a rend fenntartásával és a rendnek érvényesítésével” foglalkozik.

„Modernizációs folyamatot is szeretnénk folytatni”, ez részben „az infromatika fejlesztését” jelenti az oktatás területén. Kimondta még a teljesítmény mérésének fontosságát is, de itt is címszavak, és egyelőre nem konkrétumok hangzottak el.

„Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”

– közölte, majd példaként a „leszakadó területeken” az iskolákhoz telepített kamerás megfigyelő rendszert hozta fel.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Forrás: Telex

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Sőt, "„oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol" tanár is van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az országban sem sikerült két hét alatt rendet rakni, miből gondolod, hogy az iskolákban sikerül?
CsipkeRózsa
Sőt, "„oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol" tanár is van.
Nessy
Tehát az osztályban rend legyen! A diákok szépen, hátratett kézzel, pisszenés nélkül meghallgatják, amit az éppen ráérő, akármilyen szakos tanár felolvassa az éppen kötelező tankönyvből az aznapi anyagot. Kérdezni nem érdemes, mert vagy az adott tananyaghoz nem ért a bent lévő tanár, vagy nem biztos benne, hogy mit mondhat, mit nem! Aki eddig nem utálta meg az iskolát és a tanulást, majd most fogja!
Valószínüleg, Pintér már biztos nem emlékszik, milyen volt kis elsősnek lenni!
Emmersson71
Iskolaköpeny, hátra tett kezek...poroszos oktatás.
Meg a jó büdös qrva anyátokat!
Emmersson71
@Shikari: 12 éve is rendnek kéne lenni, mi ez a "megvilágosodás"? Feltalálták a langyos vizet és qrva innovatívnak képzelik magukat?!
Rámutatnak arra, hogy lerohasztották az oktatást (IS), majd sajátságos, illiberális NER-stílusú "kiutat" kínálnak :)
Nessy
@Shikari:Ezek a szélsőségek, amik csak rosszabbak lesznek, miután a törvény kimondja, hogy a gyermeknevelése a szülő feladata, abba nem szabad beleszólni! Én egy normális iskolára céloztam, és arra, hogy a katonás rend, súlyosbítva a jelenlegi oktatáspolitikával, és tanár hiánnyal, nem túl ideális állapot! Az, hogy a végeken ilyen állapotok uralkodnak, nem fognak javulni. Mert ha a szülő feljelenti a tanárt, hogy az megpróbálta megregulázni a renitens kölyköt, és a tanárt büntetik,az egy idő után vagy ott hagyja a pályát, vagy hagyja, hogy csináljanak a kölykök, amit akarnak! Tény, hogy ezeken a neveletlen, sokszor túl koros kölykökön néha bizony egy "Makarenkói pofon" segítene csak. Mert a szép szóra, vagy szidásra csak röhögnek! Mellékesen nem vagyok veréspárti. A saját csemetémet sem ütöttem meg soha, pláne nem pofon!
kulabombaafityiszre
Ugyan már,ez a rend a tanárokra fog vonatkozni.Vezényelhetőség,felmondási tilalom,kötelező fizetésnélküli túlóra.
namihami
Miként ez a kémiaoktatásra fokozottan igaz.
Mennyivel szebb pl a szőke olaj is.
Gyurka80
@Horizont: Nyugodj meg lesz tanár a rend mellet, legfeljebb nem 8 (van olyan) gyerek lesz egy osztályban!
tudode
Felmerülhet a kérdés, hogy ha már belekotyogott a REND ŐREKÉNT az iskolaőrökkel aközben, hogy dívik a CSENcsencsembejcsem, úgy hogy a tagállam büntiben van tagországként:
,
-----2020 óta 480-szor intézkedtek az iskolaőrök, többször nem megakadályozták, hanem okozták az erőszakot
merce.hu/2022/04/25/2020-ota-480-szor-intezkedtek-az-iskolaorok-tobbszor-nem-megakadalyoztak-hanem-okoztak-az-eroszakot/
------------------
.
Rhhez képest mennyivel humánusabb volt az, amikor a tanító kezében volt a fegyelmezőeszköz a körmös, a sarokbaállítás, az intő, mint amikor iskolaőrök még a gyermek csínytevőket kényszertő eszközzel bántalmazzák/hatják. sőt
.
----- Lehet-e gyerekbarát egy vallatószoba?
index.hu/belfold/2012/02/14/gyerekbarat_kihallgato/
=========
.
Ahhoz képest, aki még a mai napig is keresi a helyét, és "hadicseleivel" megkeseríti milliók életét:
.
-----DR. KENDE PÉTER A VIKTOR Orbán Viktorról
www.kende.hu/images/stories/dokumentumok/konyvek/kp_a_viktor_reszletek.pdf
.
Részlet:

"""""A középiskolában is rendetlen, neveletlen volt, különösebben a társai sem szerették, állandó hepciáskodása alapján az lett a gúnyneve: Kecó, ami a kekec kevéssé leplezett változata. Osztálytársai egyszer pulóverénél fogva fölakasztották a folyosón a kabát-akasztóra, és otthagyták lógni, kalimpálni, amíg Rimele tanár úr, aki éppen kilépett a fizikaszertárból, le nem akasztotta a fogasról. """
------------------------
.
Sőt! Jogszabályt alkotott arról, hogy ha
.
------ Ha két ember hangosan politizál az utcán, tényleg jön a rendőrség?
magyarugyved.blog.hu/2018/10/05/ha_ket_ember_hangosan_politizal_az_utcan_tenyleg_jon_a_rendorseg
----------------
.
Csend, és rend legyen, mert aztán a nebulók, az alattvalóknak lesz kapsz!!!
.
----- Paudits Béla - Kihalt az utca
www.youtube.com/watch?v=6LnMC24AYgA
-----------------
.
Micsoda új világ a XXI. században!!!
rokker33
@Shikari: úgy lehet tanítani, ha 25 diákból 20 indián színű neveletlen büdös trehány dzsipsy!! Ezek a propelleres szakértők meg mindent jobban tudnak, mint az egyetemen végzett igazi szakértők ...Szomorú hogy ennyire elbutultak az összefosásos Gyurcsány emberei..
jesz
..."Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”...

hát ez az...Budapesten egy tanár koldul...a gyerekek ezt jól tudják...azt is, hogy a tanárok a megélhetésért küzdenek...
...ilyenkor mit is gondolhat egy gyerek? azt amit otthon hall...a tanár az ne pofázzon...és ezt a gyerek viszi magával az iskolába...a tanár képtelen ezek után fegyelmezni
Havanagi
Magyar polihisztor . Bátor is.Mert mindent felvállalni,mintha mindenhez értenénk ,ahhoz nagy bátorság kell.Vagy csak vak,mint a cigány lova ??
Nessy
@Horizont: Logikus! Minél kevésbé ért hozzá, annál bátrabban hoz rendeleteket, megrendelés szerint! Hályog kovács!
A helyettese, Rétváry Bence is remekül el tudja mondani a kormányzati narratívát!
Nyírfa
@Eladott Ország: 14.19

" Milyen volt szőkesége, nem tudom már." :))))

Lesz itt olyan Rend, hogy attó' kódulunk! Megfigyelés, leleplezés, számonkérés, cenzúra az intézményekben, a médiákban , minden online felületen. Amit ma még leírhatunk, azért holnap már felelősségre vonhatnak minket. Tüntetni, sztrájkolni? Hogy gondoljuk? Rendőrség, katonaság, palotaőrség bevetésre készen áll.
Ha az EU nem ment meg minket, itt szörnyű lesz az élet.
Eladott Ország
“A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű magyar ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a párt érdeke vagy a fideszesek személyes boldogulása így kívánja.”
( Szolzsenyicin )
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273990932_486096459803980_8769200354641139553_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-6&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=GW9HKgiJHbEAX-rrj5i&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-TCTyneD5r7_0rc0BRRTnvDupeCIZ_Hi5ml1igFl4_eQ&oe=628AD781
Nessy
@Nyírfa: Majd az ifjúság is belekóstol az 50-s évek első felébe!
Eladott Ország
@Pelikán József: ma, 13:21 ♦ Bacsó Péter nyilatkozatából, az 1981-es Cannes-i díjátadókor: „Ami nevetségessé válik, az nem ismétlődhet meg…„ Lehet, hogy a kiváló rendező tévedett?
Nyírfa
@Nessy: 15.54

Az ifjúság elhúz mint a vadlibák, és Magyarország megszűnik létezni. Csupán idő kérdése.
Giovanni Alba
@Havanagi: ma, 15:27
Há nem vak ez a lú, instállom, bátor!
Az istállóban beszélget két versenyló.
-Milyen indíttatásból nevezett be az akadályversenyre, kedves kollega, hiszen ön ... hogy is mondjam, szóval vak?
-Nem láttam semmi akadályát.
Úgy tűnik, a közoktatás a pedagógus bérekhez igazodik, szükséges minimum. Az alsó négy osztály (számolás, olvasás, írás) után majd az összeszerelő szalag mellett megtanulnak minden szükségeset. Az elitnek persze vannak lehetőségei, és ne tessék reklamálni, kellő szorgalommal és tehetséggel mindenki lehet az Andika férje, megmondta ezt az aranyszájú Lölö is. Tetszettek volna tehetős családba születni, példát lehet venni a doktrominiszterelnökúr ivadékairól, már hanyadik saját lábukra álltak?
Csak egy gonoszkodó kérdés engedtessék meg: ha azok a kölkök egymás ruháiban jártak, mint a józan takarékoskodás iskolapéldái, akkor a legidősebb, azaz Récsöl melyik tesó gönceit kapta? Bár az igaz, a szoknya eléggé rugalmas, az egyiknek hosszú, a másiknak mini, a póló is lehet hálóingtől kezdve mutatós haspólóig szinte bármi.
Nessy
@Shikari: Ajaj! Itt a világvége! :-))
justhpeter
@Giovanni Alba: A két lóhoz gratulálok. Nagyon jó és ide illő.
justhpeter
@Havanagi: A cigány lova nem vak volt csak vakmerő.
justhpeter
Egyégként semmi értelme nincs ezeknek a meghallgatásoknak. Konkrétan Pintéren már látszik az "elorbánosodás", azaz a korai, lábon kihordott agyhalál.
fergeteg
A tanárnak hivatása van. Vezényelhető,irányítható.
Felmondása korlátozható.
Az állam pénzén,ingyen tanultak. Nyári szabadságuk van. Nem kell álladóan 8 órát dolgozni
Helyettesíthetők.
Nessy
@justhpeter: Ez az egész cirkusz csak a híveknek szól! Ha a magyar kártya lapjait sorolja föl, vagy a pacal pörkölt receptjét, akkor is " támogatják" a kormánypárti bizottsági tagok!
Gyurka80
@Horizont: Tudok olyan falusi iskolát, ahol a 8 osztályban 56 tanuló van.
Gyurka80
@Horizont: Nem engednék 8 fős osztályt.Böszmeferi bezáratott iskolákat. Ha így rend lesz az iskolában akkor nem kell fizetnünk mint a gyöngyöspataiaknak 100 millát.Rendetlenkedik zavarja a tanítást, de még ő perel a libbantak meg elintézik, hogy fizessünk ez jó neked?
Gyurka80
@Horizont: "Ha így rend lesz az" Ez a válasz értelmezd.
Sziszifusz
@Shikari: 06:22

" Csend, rend, fegyelem ..."
Pofa alapállás !
Kussoljon mindenki !
Gyurka80
@Horizont: Te meg hülye szegény vagy.
ómió
És milyen igza van! Még, ha "illiberális" is!
Sziszifusz
@Shikari: 09:17

Oké !
A gyerekek az iskolában, hátratett kézzel egyenes derékkal csendben, ülnek a padokban.
A matematika vagy a fizika órát pedig megtartja, a bármilyen képesítésű tanár, akkor, ha van.
Az sokad rangú kérdés, hogy milyen képességekkel rendelkezik a gyerek amikor végez nyolc osztállyal.
Dr. Proktor
@Shikari: Ó, mennyi fideszest neveltél...
csak úgy....
@Shikari: "Nincs az a pedagógus, amelyik csodát tehetne." -tibim,erre te vagy az élö példa!
hol tanítottál te jámbor, csak nem a birka suliban?
tibim, aki hazudik az lop is!
Sziszifusz
@Shikari: 10:11

" Aki hülye volt, az az is marad !"
Ilyen kijelentés után már érthető és jobb is, hogy már nem tanítasz.
A pedagógusi hivatás célja pont az, hogy még a buta gyerekek képességeit is javítsa és tanulásra nevelje őket.
Dr. Proktor
@Shikari: Na, ez talált, süllyedt... :-)
csak úgy....
@Shikari: fogadok tibim,hogy a @Gyurka80: is a tanítványod volt! -rendesen cserben hagytad a tudás átadásnál... :)
human
És hogy lesz majd rend? Erőből?
Gimiben dolgoztam. Szomszéd teremből a mély hangú tanárbácsinak gyakra kiabálnia kellett, hogy csend legye, figyeljenek. Mikor ugyanitt egy apró tanárnő tanított csend volt és ritkán kellet a gyerekekre rászólni.
A gyerekeket szeretni és érteni is kell. Akkor tanulnak és teljesítenek.
vacsi
@m73: Már megbocsáss, én a kommunizmusban (pontosabban a szocializmusban) kezdtem az iskolát. Minden osztályban rend volt, nem, hogy a tanárnak, de a pedellusnak (mert akkoriban az is volt!) sem mertünk volna visszabeszélni. Viszont nagyon jó tanáraim voltak, ma is szívesen emlékszem rájuk, sokszor eszembe jutnak. Egyszerűen szerettünk iskolába járni, jól éreztük ott magunkat.
csak úgy....
@vacsi: te csak télen szerethettél suliba járni,a fütés miatt...
Designer
Én meg leszek a következő belügyminiszter!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.