Szokatlan szerepben beszélt a kulturális bizottsági meghallgatáson Pintér Sándor. A belügyminiszter – és a következő ciklus belügyminiszter-jelöltje – ugyanis a közoktatást is feladatul kapta tárcájához.

Pintér Sándor: „Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

Az ötödik Orbán-kormány megalakulása előtt a miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása szerdán kezdődött – írja a Telex.

A polgárokkal, az intézményekkel, a parlamenti bizottságokkal való együttműködés ígéretével kezdte expozéját Pintér. A miniszterjelölt szerint a korábbi alapokon folytatják a munkát, a közoktatást érintően is – amiért Maruzsa Zoltán felelne államtitkárként.

A kulcsszó a szervezés volt: Pintér elmondása szerint a belügyminisztérium „a szervezési munkában” jár élen, „a rend fenntartásával és a rendnek érvényesítésével” foglalkozik.

„Modernizációs folyamatot is szeretnénk folytatni”, ez részben „az infromatika fejlesztését” jelenti az oktatás területén. Kimondta még a teljesítmény mérésének fontosságát is, de itt is címszavak, és egyelőre nem konkrétumok hangzottak el.

„Oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol rend van”

– közölte, majd példaként a „leszakadó területeken” az iskolákhoz telepített kamerás megfigyelő rendszert hozta fel.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Forrás: Telex

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Sőt, "„oktatni csak abban az osztályban lehet, ahol" tanár is van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
És hogy lesz majd rend? Erőből?
Gimiben dolgoztam. Szomszéd teremből a mély hangú tanárbácsinak gyakra kiabálnia kellett, hogy csend legye, figyeljenek. Mikor ugyanitt egy apró tanárnő tanított csend volt és ritkán kellet a gyerekekre rászólni.
A gyerekeket szeretni és érteni is kell. Akkor tanulnak és teljesítenek.
vacsi
@m73: Már megbocsáss, én a kommunizmusban (pontosabban a szocializmusban) kezdtem az iskolát. Minden osztályban rend volt, nem, hogy a tanárnak, de a pedellusnak (mert akkoriban az is volt!) sem mertünk volna visszabeszélni. Viszont nagyon jó tanáraim voltak, ma is szívesen emlékszem rájuk, sokszor eszembe jutnak. Egyszerűen szerettünk iskolába járni, jól éreztük ott magunkat.
csak úgy....
@vacsi: te csak télen szerethettél suliba járni,a fütés miatt...
Designer
Én meg leszek a következő belügyminiszter!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.