Mint azt már tudjuk, Lázár János miniszteri széket kapott az ötödik Orbán-kormányban, és ezer szállal fog kötődni Budapesthez és annak fejlesztéséhez.

Megmutatkozott Orbán Viktor perverz humora – Ezzel szívatná meg Lázár Jánost?
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke Makón, Lázár János országgyűlési képviselő, kormánypárti képviselőjelölt utcafórumán 2022. március 29-én. MTI/Benko Vivien Cher

Nem lehet másra gondolni mint a perverz humorra akkor, amikor egy olyan embert rak Budapest fejlesztéseinek felelősévé, aki ilyeneket mondott:

Az agrárium – azon keresztül a magyar vidék – fejlesztése mellett további érvek is szólnak. Trianon óta minden magyar kormány szembesült a „Budapest-ország”működésmód kísértésével, és bizony csak kevés tudott ellenállni neki. Az elmúlt száz évben a fejlesztési források aránytalan része összpontosult a fővárosban. Nálunk valóban minden út Rómába, vagyis Budapestre és azon keresztül vezetett: az infrastruktúránk éppúgy vízfejű, mint a gazdaságunk és az államigazgatásunk vagy épp a politikai elitünk.

Ugyanis Lázár szerint a baloldal fetisizált érve, miszerint az ország GDP-jének tekintélyes része Nagy-Budapesten termelődik, inkább tünet, amely a változtatás szükségességére figyelmeztet, semmint érv amellett, hogy a sok évtizedes fejlesztéspolitikai „hagyományok” változatlanul maradjanak.

Jelenleg több jel is arra utal, hogy ezzel a lépéssel megszívatja az általa sokak szerint utált Lázárt és a budapestieket egyaránt, tehát ezek alapján, jogosan merülhet fel az, hogy Orbán humorának mélye a gyűlölet. Hasonlót láttunk már akkor, amikor kirobbant a Szijjártó-Varga belharc is.

Mindkét kialakult helyzet Orbán Viktor klasszikus belső hatalmi játszmáinak tökéletes példája is lehet:

a miniszterelnökről régóta köztudott, hogy szeret beosztottai számára olyan helyzeteket teremteni, amelyekben azok egymással versenyeznek. Egy ilyen versenyben a jólértesültség fontos tényező.

2021-ben érdekes játszma zajlott a kormányban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter között. Akkor a brüsszeli magyar forrás szerint Varga Judit fontos információforrásként tekint például az ottani magyar állandó képviseletre, Szijjártó Péternek pedig ott van a teljes magyar diplomáciai hálózat.

Karácsony Gergely emelte fel hangját azzal kapcsolatban, hogy a kormány nem tartja magát korábbi alkujához és nem biztosít elég forrást a fővárosnak. Kérdéses, hogy ez Lázár miniszterségével megváltozik-e az építési ügyek tekintetében.

A várostól elvontak már, amit tudtak, ezt már nem érdemes fokoznia a Fidesznek. A saját érdekük is az, hogy erről az útról lekanyarodjanak. A magyar GDP 38 százalékát termeli meg a főváros. Csak a hozzánk irányuló nemzetközi turizmus a magyar GDP 5 százaléka. A Magyar Falu Programot is nagy részben ebből fedezi a kormány. Márpedig ez a bevétel akkor nő, ha a város fejlődik

– nyilatkozta ezzel kapcsoltban Karácsony Gergely főpolgármester. 

Ám a teljes képpel kapcsolatban még vannak homályos részletek, hiszen a Miniszterelnökség nem válaszolt az RTL azon kérdésére, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság átkerül-e az építési és beruházási tárca alá, így egyelőre ez nagy kérdőjel Budapest vonatkozásában.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Orbán humorának mélye a gyűlölet.

Ha mégegyszer hatlomra jutok tönkreteszem ezt az országot. Igen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Pegero: A vidék meg lesz@rja a fővárost. Ami pénz egyáltalán vidékre megy, azt a főváros termeli meg, de a vidéket ez nem érdekli.
Az mindenesetre érdekes lesz, hogy egy olyan ember, aki szerint Budapesttel szemben inkább a vidéket kell fejleszteni, most mit lesz hajlandó megtenni a fővárosért.
nemkati
@Pegero: Te zabálni szoktál? Ne magadból indulj ki, mások például kulturáltan esznek. Én is, és alaposan megfizetem az árát, úgyhogy kvittek vagyunk. Ők meg használják azt, amit én hozok létre. De ettől még a vidéki emberek sötétben vannak tartva, legalábbis az egyoldalú és hazug tájékoztatást illetően, amit a mindent uraló kormánymédiának köszönhetnek.
percsi
Látom elkezdődött a főváros és vidék közötti háború is, bravó!
Aki úgy gondolja, hogy a budapesti embereket a vidékiek etetik, nagyon téved. Az az 1-2 gazda, aki milliárdos támogatásokból fenntartott állattenyésztő és növénytermesztő lett, nem nekünk termel, de a vidékieknek sem, hanem egyenesen külföldre. A magyar támogatja, a gazda külföldön jó pénzért értékesíti a kitűnő magyar terméket. Azoktól a gazdáktól, akik előtte évtizedekig haza gazdálkodtak, elvették a földeket, tanyákat.
teuton
@Pegero: Hülyegyerek! Ki fizeti meg a megtermelt arut? Ha nem veszik meg a varosiak, akkor megzabalhatja a videk a sajat termeket! Ehen nem, de gazdasagilag elpusztul! Hülyegyerek, a gondolkodast nem neked talaltak ki, közgazdasagrol es piacgazdalkodasrol nem is beszelve!
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 07:58
Osztod az észt büdösbogár?Szerinted a pöstiek vagy a vidékiek hazai termékeken élnek?
Csinálj egy leltárt a hűtődben,különös tekintettel a "származási ország"rovatra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.