A cukrászdák viszont tartották magukat, sőt.

A járvány kitörése óta több ezer étterem, kocsma és diszkó ment tönkre

Fotó: pixabay.com

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal a vendéglátószektor legfrissebb, december 31-ével záródó időszakának eredményeit – írja a 24.hu.

Ezekből kiderül, hogy étteremből és büféből (a KSH-nál ezek egy kategóriát képeznek) elmúlt öt évben nagyjából mindig 25 ezer körüli egység működött, ebbe rondított bele a koronavírus: számuk tavaly év végén már a 24 ezret sem érte el (két év alatt 1500 hely zárt be), ami hatszázalékos csökkenést jelent.

Ennél arányosan kétszer nagyobb bezárási hullám sújtotta az italüzleteket és a zenés szórakozóhelyeket (azaz a kocsmákat és a diszkókat), igaz, ebben a kategóriában már évek óta csökkenő tendencia figyelhető meg. Míg 5 évvel ezelőtt 17 ezer volt belőlük, addigra 2019 végére már csak 15 700, 2020 végére újabb ezerrel kevesebb, tavaly szilveszterkor pedig mindössze 13 385. Két év alatt 2300 hely húzta le a rolót – ez azt jelenti, hogy a hetedük bezárni kényszerült.

Az igazi túlélők a cukrászdák, amelyekből a koronavírus két évében nagyjából ugyanannyi, sőt még egy kicsivel több egység működött, mint a pandémia előtt.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem kell mindent a pandémiára fogni. A vidéki kocsmák jelentős része már jóval előtte bezárt.
ómió
És nem a "Zorbán" miatt!? Betegek vagytok, efftársak!?
Gazella
@ómió: de! Zsirháj miatt zártak be!!
ómió
@Gazella: @Clavigo: Látom, van köztetek "egészséges" elmebeteg is! Ahogy ti mindketten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.