Orbán Viktor miniszterelnök volt az esemény főszónoka a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórumnak.

Orbán Viktor előadta 12 szabályát az élethez
Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Bálnában tartott rendezvény első napján Orbán sorsdöntőnek nevezte a 2024-es évet.

A kormányfő közölte: 2024-ben az Egyesült Államokban elnök- és kongresszusi választások lesznek, Európában pedig európai parlamenti választások. Ez a két helyszín ki is jelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját – fogalmazott.

Azt mondta, "ma egyik sincs a kezünkben, pedig mind a kettőre szükségünk van". Két év van felkészülni – jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver, "csak meló van".

Magyarországon kísérletezték ki a progresszív dominancia ellenszereit

Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor a kormánypártok zsinórban negyedik választási győzelmére utalva kijelentette: "Magyarország megkapta a negyedik dózist".

Azt mondta: a progresszív dominancia ellenszerére a recept "nyílt felhasználású, szabadon elvihető", és ezeket beszédében 12 pontban foglalta össze.

12 tanács az élethez

1. A saját szabályaink szerint kell játszani! Winston Churchill azt mondta: „Ha vannak ellenségeid, az a biztos jele annak, hogy valamit jól csinálsz.” Orbán szerint az a gyanús, ha mindez nem történik meg, és aki az ellenfél szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog.

2. Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában! Ezután a határzárról beszélt. Orbán szerint a progresszívek Achilles-sarka, hogy a baloldaliak a vágyaikat akarják az emberekre erőltetni, de az emberek nem szeretik a lázálmokat.

3. Nemzeti érdek a külpolitikában! Érdekalapú külpolitikára van szükség. Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat, elítéljük a támadót, segítjük a megtámadottat – de közben tudjuk, hogy Magyarországot nem Ukrajna, hanem a NATO és a Magyar Honvédség védi meg. A magyarok szívesen segítenek, de ez nem az ő háborújuk, az árát sem ők akarják megfizetni. Nem szabad felülni a szirénhangoknak, bármilyen csábítónak is tűnnek. A célunk a béke helyreállítása, nem a háború folytatása.

4. Legyen médiánk! A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor mutathatjuk be, ha van médiánk. Az a baj, hogy a modern nyugati média a baloldali álláspont felé húz. Ha megjelenik egy konzervatív hang a médiában, nekiesnek. A pártpolitikának és a sajtónak el kéne különülnie, de a demokraták Amerikában nem tartják be ezt (CNN, New York Times stb.). Persze a GOP-nak is vannak szövetséges médiumai, de ezek nem veszik fel a versenyt a baloldallal, egyedül „Tucker Carlson barátom” teszi magát oda. Éjjel-nappal ilyen műsoroknak kellene menniük, 24/7.

5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát! Ki lenne nagyobb tabudöntögető, mint Trump? Nem a ma, hanem a holnap tabujait kell ledönteni. A baloldal előbb tagad, de még nagyobb a siker, amikor kiderül, hogy végig a jobboldalnak volt igaza. Magyarországon még új dolog az LMBTQ-propaganda, de itt már most megsemmisítettük.

6. Gazdasági racionalitás! A baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint működtetné. A jobboldal szerint viszont még az is jól jár velük, aki nem rájuk szavaz. Ha a jobboldali kormány nem tudja szállítani, hogy mindenkinek egyre jobb legyen, bukásra van ítélve.

7. Ne szorulj ki a szélére! A jobboldalon időről-időre felütik a fejüket szélsőséges összeesküvés-elméletek, ahogy a baloldalon az utópiák. Semmi különbség nincs a kettő között. Lehet, hogy némi népszerűséget nyerhetünk összeesküvés-elméletek terjesztésével, és még lehet is benne igazság, de eltávolíthatjuk az embereket.

8. Mindennap olvassunk! A book a day keeps the defeat away. Orbán minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Bonyolult a világ, de még mindig az olvasással lehet a legjobban megérteni. Igaz, hogy a spin doctor egy hasznos állatfajta, de megérteni a problémát a politikacsinálóknak kell.

9. Legyen hited! A hit hiánya veszélyes. Ha valaki nem hiszi, hogy az Úr előtt majd felelnie kell, azt hiheti, bármit megtehet. A fiatalokat bátorítani kell a hitélettel való foglalkozással. Orbán 32 éve képviselő és a 17. miniszterelnöki évét kezdi, ő hallgatott Ézsaiás prófétára.

10. Keress barátokat! A baloldal végtelenül egységes, a jobboldal mindig képes apróságokon összekapni (mert van benne szellemi igényesség). Az egyetértési pontokat kell keresni. Példaként a Vatikánt mondta, amiben sok dologban egyetértenek, miközben a migrációról mást gondolnak. Azt kell nézni, hogyan tudnak együttműködni. Ha nem így teszünk, ellenfeleink egyesével vadásznak le bennünket.

11. Építs közösségeket! Minél magányosabbak az emberek, annál több a liberális szavazó, és minél több a közösség, annál több a konzervatív szavazó.

12. Építs intézményeket! A sikeres politikához intézetekre, intézményekre van szükség, bármi lehet, csak a politika felől értelmezhető legyen.

Orbán szerint a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik, belülről. Az amerikaiaknak az USA-val, nekünk az EU-val van dolgunk: ugyanazok az emberek, arctalan, ideológiailag képzett bürokraták, újmarxisták, woke-ok, Soros kitartott emberei, a nyílt társadalom propagálói. Orbán szerint el akarják pusztítani azt a világot, amiért küzdöttünk a második világháború után és a szocializmus alatt, vissza kell vennünk az irányítást Washingtonban és Brüsszelben – számolt be a 444.hu.

Forrás: MTI, 444.hu

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Shikari: elszálltál magadtól!! Ma nagyobb a munkanélküliség mint rendszerváltás elött!! A régi rendszerben ha nem volt munkád megbúntettek!
Most meg azért büntetnek meg ha van munkád.
Horizont
"Mi lehet jelenleg a magyar polgárok lefenyegetőbb problémája? Az infláció? Az élelmiszerválság? Az energiaválság? Az orosz katonai fenyegetés? Európa kiszolgáltottsága a geopolitikai küzdelmek során? A fejlődő országok tragédiái és az ebből fakadó népességmozgások? A fiatalok elvándorlása? A környezetpusztítás? A demográfiai katasztrófa? Az öregedő társadalommal járó gondoskodási válság? A teljes glóbuszt, így Magyarországot is sújtó klímaváltozás? Vagy a leépült egészségügy, a mélyen alulteljesítő közoktatás? Az alacsonyan képzett tömegeket veszélyeztető kilátástalan jövő? A természeti környezet felélése?

Nem, nem és nem. A legnagyobb probléma a világban a progresszív liberálisok uralma, amit Magyarországon sikerült megtörni "

hang.hu/koffein/bucsu-a-valosagtol-140893?fbclid=IwAR3mV3eCP-7ZGVDofcRlkbS4DkoD6VCGDnhPQIVbolKCf1pZV4N8HMjX4jo

Igen, búcsú a valóságtól.
Shikari
@Gazella: Kádárhoz hasonlítod Orbánt? Nevetséges! Arról beszélj, hogy a libsi csürhe hogyan tette tönkre a gazdaságot, küldte el a tanárokat, szüntetett meg kórházakat és szórta el magára az IMF hitelt!
verőce21
Még soha nem volt ilyen nagyformátumú miniszterelnöke hazánknak! Az egész világ odafigyel rá, az egész világnak programot ad az elkövetkező évekre...!

Washingtont is és Brüsszelt is visszaszerezzük '24-ben! Vissza kell vennünk a világ irányítását konzervatív irányítás alá, az elkorcsosult szemléletű, lipsi, degenerált világtól...!
Shikari
Meddig engedjük még, hogy ez a hungarofób, liberális csürhe mérgezze a közéletet, gátlástalanul hazudozzon és uszítson a többség ellen?
Mikor takarítjuk már ki végre a médiát és miért adunk nekik megjelenési lehetőséget? Ezeknek csak kuss lehet és ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.