Köszönet az autósoknak – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében.

Itt tartunk: köszönetet mondtak a mentősök az autósoknak, hogy félreálltak előlük

Fotó: Olvasói fotó/Index.hu

A mentősöket az M1-es autópályához riasztották szerdán, ahol kigyulladt egy utasokkal teli busz. Lassan már az a csoda, ha a KRESZ szabályainak megfelelően elengedik a szirénázó esetkocsikat – legalábbis ez derül ki a bejegyzésből:

"Tegnap azért kérték a Tatabányai Mentésirányítás segítségét, mert az M1 autópályán kamion ütközött egy utasokat szállító busznak, ami kigyulladt. A mentésirányító azonnal több mentőautót és két mentőhelikoptert is riasztott a balesethez, ahol végül 3 könnyebb sérültnek nyújtottak gyors segítséget az életmentők. Bár pillanatok alatt hatalmas sor torlódott fel, az autósok kezdettől figyeltek arra, hogy az út két oldalára húzódva biztosítsanak szabad utat az érkező mentőerőknek. A helyszínt ennek az egyszerű szabálynak köszönhetően érhették el perceken belül a földi mentőegységek, majd szállíthatták a sérülteket kórházba biztonságosan."

Forrás: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy köszönetet kell mondani azért, ami kötelező.
Nessy
@Shikari: Kivéve, amikor szerencsétlen mentős hiába szirénázik az autósok egy része "nem hallja"! Volt, amikor a kereszteződésben megvárták az előtte álló autósok, hogy váltson a lámpa, és kilőttek előle! Na, akkor sem utat nyitva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.