A CEU Demokrácia Intézetének megrendelésére a Závecz Research 2022. április 25. és május 4. között készített választás utáni közvélemény-kutatást, amelynek eredményeit a Telex közölte.

Legkevésbé a Fidesz szimpatizánsai kötnék az általános iskola elvégzéséhez a szavazati jogot

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kutatás szerint nem a választási kampány finise döntött a Fidesz javára, a szavazók több mint a 80 százaléka úgy nyilatkozott, hogy még a választási kampány előtt, sőt évekkel korábban eldöntötte, hogy melyik pártra, pártszövetségre fog szavazni.

2018-hoz viszonyítva jelentősen visszaesett a választásszkeptikusok aránya: négy évvel ezelőtt csak alig több mint harmaduk állította határozottan, hogy a választások csalásmentesek voltak. 2022-ben már csaknem a válaszadók fele vélekedett így.

A kutatás szerint a társadalom túlnyomó többsége egyetért azzal az állítással: a szavazati jogot az általános iskola elvégzéséhez kellene kötni.

A kutatók 2018-ban is feltették ezt a kérdést, és akkor is a Fidesz szavazói voltak a legkevésbé hajlamosak a korlátozásra. A friss kutatásban a korlátozott szavazójog támogatottsága a négy évvel ezelőttihez képest 50-ről 62 százalékra növekedett.

Forrás: Telex.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
sok buta fityesznyiknek: nektek a 4 osztály!!!
Miközben:
1921. évi XXX. törvénycikk kilenc évben határozta meg a tankötelezettséget: a hat évig tartó elemi oktatást, ezt követte, ha a gyermek más 30 intézményben nem tanult tovább, a kötelező három éves továbbképző népiskola.
Majd a II. világháborút követően, 1945-ben született miniszterelnöki rendelet írta elő: a 6-14 éves korig tartó tankötelezettséget.
Szellemi képességeitek miatt persze kaptatok felmentést! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te boci,te egy ritka buta seggfej! -persze belöletek és a butaságaitokból,nem beszélve a hazugságaitokról táplálkozik a fidesz! :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha már a rúgást is nyalásnak véled...,akkor te egy igazi buta fideszes! :)
csak úgy....
@KisTehen: orbánt védi a buták serege,akiket hamarosan nem fog tudni élelmezni,ezt a vak is lássa ! a benzin és farhát stopp után,ti magatok fogjátok fölzabálni!
Emmersson71
@Maccska: De, be lehet vezetni az 1940 előtt születettek kivételével! Ők a 6 vagy 4 elemiről kell bemutassanak igazolást.
Emmersson71
@Maccska: 14:33 - Gondolom, amikor az m1-et nézed, akkor is ezt gondolod :)
ómió
A saját életkörülmények mindenkori megtapasztalása nem iskolai végzettség kérdése, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.