Két éve már tervben volt, de akkor a koronavírus-járvány keresztbe tett a propagandának.

Idén már nem ússzuk meg: a Fidesz "Európa legnagyobb tűzijátékát" akarja megvalósítaniFotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ukrajnai háború ellenére is rekordévre számítunk az elmúlt két esztendőhöz képest a turizmusban – jelentette ki Rogán Antal az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, szerdán Budapesten.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát eddig is vezető politikus miniszterjelölti meghallgatásán közölte: a turisztikai ágazat nehéz időszakon van túl, mert a járvány miatt gyakorlatilag megszűnt a turizmus.

Ha nem tört volna ki az orosz-ukrán háború, akkor reális esély nyílt volna arra, hogy az ágazat teljesítménye 2022-ben meghaladja a 2019-es szintet

- mondta, hozzátéve, a háború ellenére is rekordévre számítanak az elmúlt két esztendőhöz képest: főleg a belföldi turizmus bővülése nyomán csupán 10 százalékkal marad el a szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a 2019-es szinttől.

Közölte, nem felelnek meg a valóságnak azok a sajtóinformációk, amelyek a szállodák számának drasztikus csökkenéséről szólnak. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis jelenleg 992 szálloda működik az országban, míg 2019-ben 945 volt.

Rogán Antal arról is beszámolt, hogy az elmúlt években az állam összesen mintegy 260 milliárd forint támogatást nyújtott elsősorban szálláshelyfejlesztésre, illetve a vendéglátás számára a pandémia okozta károk enyhítésére, turisztikai attrakciók támogatására, strand- és turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, a többi között kikötők, kerékpárutak megvalósítására.

A miniszter sikerként értékelte a magyar szereplést a Dubaji Világkiállításon, ahol a magyar csapat a második helyen végzett. Ez arra ösztönzi a kormányt, hogy hasonló erőfeszítéssel készüljenek a következő, Japánban megrendezendő expóra – tette hozzá.

Célnak nevezte azt is, hogy népszerűsítsék a vidéken élő magyarok körében a fővárost.

Ennek érdekében augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát kívánják megrendezni az állami ünnep alkalmából

- fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezeti formájának sikere nyomán hasonló cégszerű konstrukcióban kívánják működtetni a jövőben az ország digitális fejlesztését is, vagyis a cél a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozása.

A fejlesztések célja a versenyképesség és az ügyfélközpontúság erősítése, amelynek legfontosabb eleme a "digitális állampolgárság" kell, hogy legyen – hangsúlyozta Rogán Antal, az utóbbi kapcsán megjegyezve: az államnak biztosítania kell azt, hogy minden létező személy digitálisan is létező személy legyen, és ezt a digitális személyiséget elfogadja mindenki, a többi között a közigazgatásban vagy a bankrendszerben.

Beszámolt arról is, hogy végső ajánlattételi felhívás szakaszába lépett a hulladékellátással kapcsolatos koncessziós eljárás, ezért egy-két hónapon belül eldől, hogy az egyetlen ajánlattevővel, a Mollal meg tudják-e kötni a koncessziós szerződést. A szerződéskötés legfontosabb követelménye, hogy érvényesüljenek a rezsicsökkentés elvei – mondta.

A következő év elejéig le kívánják továbbá folytatni a mobilfizetésre vonatkozó koncessziós eljárást, aminek a megvalósítását az Európai Bizottsággal kötött megállapodás írja elő Magyarország számára – ismertette.

Közölte, hogy dolgoznak a jelenleg állami monopóliumként működő szerencsejáték-piac új szabályozásán is. Ha egyezségre jutnak az Európai Bizottsággal, akkor úgy módosítják a szabályozást, hogy a magyar érdekek ne sérüljenek – mondta Rogán Antal.

A bizottság 11 támogató és egy ellenszavazat mellett alkalmasnak találta Rogán Antalt a miniszteri tisztség ellátására.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sokba kerül ez az állandó megalománia! Igaz erre jut, ha másra nem is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Sokba kerül ez az állandó megalománia! Igaz erre jut, ha másra nem is!
namihami
Vajon erre hány százalékos kamattal fognak államkötvényt kiírni?
Peller Anikó
@namihami: Mindegy nekik. De az elnyűtt agyú fidesznyuggereknek is legyen mindegy.
Nessy
@Sziszifusz: Csak itt nem a cézár fizeti a "cirkuszt", hanem mindannyian. A kenyér meg lassan drágább lesz, mint egy cirkuszi belépő!
Nessy
@Peller Anikó: Viszont a több százezer, milliárdokért a fideszre szavazó határon túlit ez nem igazán érinti!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 15:20
Aug.20-án már itt lesznek az oroszok aztán nektek kedveskednek majd,mert levágják nem csak a nagy marhákat hanem az összes kis tehenet is,marketing célból,zabálásra.Örülhetsz kis tehen,vagy nagy marha.Mindegy.
Peller Anikó
@Mirabilis: Csirkeszarhát már van, olcsó a cukor, liszt és az étolaj is. Nincs mitől aggódni.

Még pár hétig.
kereső
Az állampárt rendel, a nép meg fizet , mint a katonatiszt.
simmering73
@KisTehen: Mint például te. Egy kapitális ökör.
csak úgy....
füstbe ment terv..., vajon fideszék miért imádják annyira a hangos,büdös és fölösleges dolgokat?
Nessy
@csak úgy...: Imádnak mindent, ami látványos, harsány, ami a duplájába kerül, mint egy visszafogottabb, de elegánsabb megoldás, előadás.
csak úgy....
@Nessy: szóval kaka a fantáziájuk ... ;)
Nessy
@csak úgy...: Ahogy mondod! Már csak egy piramis hiányzik Felcsútról is.
ómió
Az efftársak ezzel csak nov. 7. "tiszteletére" értenének egyet!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 17:56
Szánalom gyerek a mihályod tárt karokkal fogadja majd.temeg reszkethetsz mikor vágnak le nagy marha kis tehen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.