Az egyházi fenntartású oktatási és szociális-jólléti intézményhálózat bővüléséről beszélt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterjelölt csütörtökön Budapesten.

Semjén Zsolt sima arccal jelentette ki, hogy "az állam és az egyház szétválasztása megtörtént"
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterjelölt (k) beszél meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. Mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI/Kovács Attila

Semjén Zsolt az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtti meghallgatásán kiemelte: 2010-hez képest hat százalékról 16 százalékra nőtt az egyházi oktatási intézmények, és 11 százalékról 50 százalékra az egyház által átvett szociális intézmények száma. Fontos döntés volt, hogy utóbbi esetében, ha az egyház átveszi a feladatkört, az épület tulajdonjogát is megkapja.

Kiemelte:

Magyarországon az állam és az egyház szétválasztása megtörtént. Az állam nem avatkozik egyházi kérdésekbe, az egyház pedig nem gyakorol közhatalmi funkciót

– rögzítette.

Az állam és az egyház elválasztása ugyanakkor nem jelenti az egyház és a társadalom szétválasztását, nem a kettő szembeállítása a járható út, hanem a harmonikus együttműködés az egész társadalom javára – fogalmazott.

A bizottság 8 igen, 2 nem és 1 tartózkodó szavazattal támogatta a miniszteri kinevezést.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mit mondjak erre: ez a szemét tróger az egyházának is kárt okoz ezzel az állandó hazudozással. Ganédombi Semjén Zsoiltot meg kellene egyszer már kérdezni, hogy hol tart most a nagy egyházüldözés, amelyet az állam és a vele szövetséges többi bevett egyház végez Iványi egyházával szemben. A kereszténység védelmezője, aki lop és hazudozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
közbe meg félméteresre nyúlt a zorra a görénynek
justhpeter
Mit mondjak erre: ez a szemét tróger az egyházának is kárt okoz ezzel az állandó hazudozással. Ganédombi Semjén Zsoiltot meg kellene egyszer már kérdezni, hogy hol tart most a nagy egyházüldözés, amelyet az állam és a vele szövetséges többi bevett egyház végez Iványi egyházával szemben. A kereszténység védelmezője, aki lop és hazudozik.
nezelodo
Ezek után után az egyház térdepelve kérdőn nézett fel az államra és a tekintetével szinte kérdezte, hogy a szétválasztás jó volt-e neki?
Clavigo
Mint egy nyáladzó csiga,,,olyan ez a lény.
Macskaszem
A keresztényfasiszták rosszul érzik magukat, ha nem hazudnak.
Nessy
Majd vasárnap meggyónja, hogy nagyot hazudott, és kap két Miatyánkot penitenciaként! A hívek duplán elimádkozzák helyette azt is!
simmering73
Azért a papok rendületlenül hirdették, hogy melyik pártra kell szavazni.
kereső
És áll még a parlament kupolája? Nem szakadt be?
csak úgy....
ez a faxi egy különösen kártékony valaki...,igaz az róla,hogy a pályafutását az mszmp. ben kezdte ?
Clavigo
@csak úgy...: Ha igaz,,az Állami Egyházügyi Hivatalban mint kezdő csicska...ezt hülyét küldhették el a büfébe ...
ómió
De, hisz', ezt az efftársak már évtizedekkel ezelőtt "kijelentették"!
telegdilaci
@justhpeter:Ez a Semjén egy hazug állszent állkeresztény hazug Gazember,soha nem volt ennyire összefonódva az Egyház az Állammal,miről beszél ez a mérhetetlen támogatottságú pártocska,elnöke akik a Fidesz hátán felkapaszkodva tudnak bejutni a Parlamentbe képviselőnek önállóan soha nem mérették meg magukat!
evacica
Zsolti amit kérdezel az sem igaz!Nálad is a nyelv maradt csak a fenék változott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.