Az építési és beruházási miniszterjelölt csütörtökön Budapesten az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén megjelölte a céljait az új posztjával kapcsolatban.

Lázár János: az a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa legjobb helye legyenLázár János/Facebook

A politikus miniszterjelölti meghallgatásán úgy fogalmazott:

építeni jöttem és nem rombolni.

Kifejtette: célja egy olyan országépítési struktúra kialakítása, amely képes új sebességbe kapcsolni az ország építését, hogy hazai és uniós források felhasználásával Magyarország 150 év után végre megoldja a felzárkózás dilemmáját – sorolja az MTI.

Arra nem tért ki, hogy az Unióval folyamatosan harcban álló Fidesz hogyan fogja felhasználni a forrásokat, amelyeket egyelőre elzártak előle.

Azt is elmondta, hatékonyabbá, gyorsabbá és akadálymentessé tenné a beruházások előtt az utat, és azon fog dolgozni, hogy az országban mindent magyar építészek tervezzenek és magyar vállalkozások építsenek. Azt kell elérni tíz év múlva, hogy az országkép ne legyen rosszabb, mint Ausztriában – hangoztatta.

Lázár János azt mondta, hogy mit építenek, azt a kormány dönti el, azt, hogy hogyan építik, az ő feladatkörébe tartozik.

A jelölt 10 ezer milliárd forintra becsülte a jelenleg folyamatban lévő és hozzá tartozó állami beruházásokat, amelyeket szerinte számba kell venni. Elmondta, új rendszert szeretne felépíteni az állami beruházásokra, amelyeknek növelné a hatékonyságát, valamint erősítené a stabilitást és a kiszámíthatóságot.

Ígéretet tett egy új állami beruházási kerettörvény kidolgozására is, amelynek révén az ötlet megszületésétől a használatba vételi engedélyig újra kell gondolni az összes, ezután kezdődő állami beruházást. Sokkal nagyobb figyelmet fordítana ezen beruházások előkészítésére, társadalmi megtervezésére, fenntarthatóságára.

A miniszterjelölt érdekütközés miatt állami beruházásnál törvényileg tiltaná, hogy a tervezést is „elvigye” a kivitelező.

A közbeszerzésekről szólva az mondta, meg kell nézni, milyen uniós kötelezettségek vannak, de azt is meg kell nézni, mi szolgálja az ország érdekeit.

Lázár János elmondta, vidéki képviselőként neki a vidék az első – abban látja az ország aranytartalékát –, de híve Budapestnek. A főváros nem fog kevesebbet kapni, a vidék fog többet kapni. Budapest nagyon jól fog járni azzal, hogy ha fővárosi fejlesztések kerülnek hozzá – jelentette ki.

Odaszúrt persze Karácsonynak is:

elmondta, ha valaha lehetőséget kapott volna a főváros vezetésére, akkor ma Budapest sokkal jobb város lehetne.

Bemutatta munkatársait is: a korábbi államtitkára, Csepreghy Nándor lesz a miniszterhelyettes, Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője lesz a közigazgatási államtitkár, a beruházásokért Nagy Bálint keszthelyi fideszes országgyűlési képviselő, míg az építészet ügyéért Lánszki Regő építész felel. A kabinetfőnöke Kozma Dávid, sajtófőnöke pedig Krakkó Ákos lesz – ismertette.

A bizottság 13 igen, egy nem szavazattal és három tartózkodás mellett támogatta a miniszter kinevezését.

Igennel szavazott a jelenlévő ellenzéki képviselők közül egyedüliként Csárdi Antal.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Már megint utolérjük az osztrákokat? Én ezt, a magam egyszerű módján úgy tudom elképzelni, hogy már legalább negyedszer körözzük le Ausztriát, mert csakis így lehet újra és újra utolérni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
2030-ig az a cél, hogy még több pénz jusson a ti zsebetekbe laser...
human
12 év Orbán kormányzás eredménye, hogy a környező országok vagy megelőztek minket vagy vehozták a lemaradásukat.
Magyarország rosszabbul teljesít, de ezt a teljesítményt sikerül eladni sikersztoriként.
justhpeter
Ez a Jani ma valami igen ütős szart vehetett be, különben biztosan 2050-et mondott volna.
Emmersson71
Ez a cél, de mindig lesz, aki keresztbe tesz..igaz, jobberek :)
Élethosszig harcol Orbán, de én ellene vagyok a háborúnak, szóval... ;)
RonaGyuri
Nem csak a címke bűzlik

Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt parlamenti bizottsági meghallgatásáról

Címkeként jelzett „Az a cél, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye” is már arra utal, hogy nincs magánál, de aztán gyűttek távol ferde illatok is: „Budapest nagyon jól fog járni azzal, ha a fővárosi fejlesztések felügyelete is hozzá kerül”. Az első vonatkozásában még felmerülhet a kinek kérdése, na de a Budapestnek???
Azonban az az ígérte már magáért beszél, hogy: „azon fog dolgozni, hogy magyarok tervezzenek és magyarok építsenek mindent”!
Ami túl azon, hogy igencsak pikáns katyvaszt alkot azzal a cél megjelöléssel együtt, hogy: „uniós források felhasználásával Magyarország 150 év után végre megoldja a felzárkózás dilemmáját”, persze érthető, pontosabban tudjuk hogy kell érteni. Lévén azt, hogy ki a magyar azt ők mondják meg, Igy csupán annyit mondott, hogy mindent a csókosoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.