Václav Klaus korábbi cseh elnök szerint Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme.

Ez sem történik meg gyakran: Magyarországot pozitív példaként emlegetikMTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel csütörtökön Budapesten. Ez az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte – adta hírül az MTI.

Beszédében Klaus azt mondta, hogy ma az eszméik láthatóan visszaszorulóban vannak, amely folyamatot nehéz lesz megállítani.

Úgy vélekedett, hogy nem szükséges az elképzeléseik reformja, elegendő visszatérniük az alapokhoz. Ugyanakkor problémának nevezte, hogy nem megfelelően terjesztették az eszméiket, ezt pedig súlyosbította a konzervatív gondolkodók passzivitása a kommunizmus bukása után.

Azt mondta, hogy látja a szabadság elvesztését, amelyet a progresszív liberális demokráciák jogokkal váltottak fel.

A korábbi cseh elnök és miniszterelnök fontosnak nevezte „a törékeny Nyugat” megvédését belső intellektuális ellenségeitől.

Az ukrajnai háború ismét bebizonyítja, hogy minden katonai összetűzés a szabadság elnyomásához, a propaganda terjedéséhez vezet – hangoztatta Václav Klaus.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Vaclav Havel időben szólt: "Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ne csak azt nézzük, mit mond. Azt is, hogy ki mondja!
kereső
@Shikari: NER hülye! Nem őrjöngött itt senki rajtad kivül. Megállapitásokat tettünk- azaz véleményt nyilvánitottunk.
Macskaszem
Aki részt vesz ilyen szélsőjobbos gyűlésen, az nyilván dícséri a magafajtát. Sokat elmond a fasiszta gyűlésről, hogy még az amerikai újságírók közül is kiválogatták, hogy kit engednek be. A hazaiakat már nem is említem.
kereső
@Shikari: Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!NER hülyéje!
ómió
Mi az, hogy "gyakran"!? Efftársaknál soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.