Václav Klaus korábbi cseh elnök szerint Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme.

Ez sem történik meg gyakran: Magyarországot pozitív példaként emlegetikMTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel csütörtökön Budapesten. Ez az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte – adta hírül az MTI.

Beszédében Klaus azt mondta, hogy ma az eszméik láthatóan visszaszorulóban vannak, amely folyamatot nehéz lesz megállítani.

Úgy vélekedett, hogy nem szükséges az elképzeléseik reformja, elegendő visszatérniük az alapokhoz. Ugyanakkor problémának nevezte, hogy nem megfelelően terjesztették az eszméiket, ezt pedig súlyosbította a konzervatív gondolkodók passzivitása a kommunizmus bukása után.

Azt mondta, hogy látja a szabadság elvesztését, amelyet a progresszív liberális demokráciák jogokkal váltottak fel.

A korábbi cseh elnök és miniszterelnök fontosnak nevezte „a törékeny Nyugat” megvédését belső intellektuális ellenségeitől.

Az ukrajnai háború ismét bebizonyítja, hogy minden katonai összetűzés a szabadság elnyomásához, a propaganda terjedéséhez vezet – hangoztatta Václav Klaus.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Vaclav Havel időben szólt: "Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
emlegetik??? ja hogy a derék Václav Klaus!! =))
kereső
Klaus Úr! Attól, hogy orbánék azt mondják, hogy amit ők létrehoztak az konzervativ keresztény politika- attól ez még nem lesz az. Ajánlom tanulmányozni Umberto Eco fasizmus ismérveit- és akkor rájön Ön is, hogy csúnyán átverték.Ön is hazgság áldozata lett.
csak úgy....
Vaclav Havel időben szólt: "Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."
csak úgy....
@Maccska: mit terveztetek tibim, -4 év múlva mennyivel lesz több magyarországon a hozzád hasonló és a szerény átlagos hülye,mert csak az a dolgok nyitja... :)
human
Konzervatív politika? Tudtommal a piacba való erőszakos beavatkozás minden csak nem konzervatív gazdaságpolitika.
justhpeter
@sgl: Minden szavaddal egyetértek, azzal megtoldva, hogy ezek szerint Klausnak sincs semmi fogalma a konzervatív politikáról. Annál is inkább, mert a lopás és a hazudozás biztosan nem a konzervatívizmus része.
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: te jó fejek lennétek,ha lenne eszed! :)
kereső
@Shikari: NER hülye! Ki őrjöng itten? Senki- csak megállapitottuk, hogy még egy ilyen okos ember is bedől orbán hazugságának.
Eladott Ország
"Kár, hogy ennek az embernek fogalma sincs arról, hogy mennyire semmi köze sincs a konzervativizmusnak ahhoz, amit Orbán csinál. Egy maffiakormányról van itt szó, nem egy istenfélő, racionálisan gondolkodó kormányról, amelynek minden vágya, hogy az ország polgárainak a legjobb lehetőséget biztosítsa."Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges" - hát azt már Hitler egykori győzelme is bizonyította bakker, csak aztán amikor győzött, már mindenki szabadult volna tőle, mint a 3 napos lószartól a nappali közepén...
namihami
Ne csak azt nézzük, mit mond. Azt is, hogy ki mondja!
kereső
@Shikari: NER hülye! Nem őrjöngött itt senki rajtad kivül. Megállapitásokat tettünk- azaz véleményt nyilvánitottunk.
Macskaszem
Aki részt vesz ilyen szélsőjobbos gyűlésen, az nyilván dícséri a magafajtát. Sokat elmond a fasiszta gyűlésről, hogy még az amerikai újságírók közül is kiválogatták, hogy kit engednek be. A hazaiakat már nem is említem.
kereső
@Shikari: Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!NER hülyéje!
ómió
Mi az, hogy "gyakran"!? Efftársaknál soha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.