Más kapja a megtisztelő projektet.

A Fudan Egyetem ügye kikerül Palkovics fennhatósága alólMTI/Vajda János

A hvg.hu információi szerint a Palkovics László helyett ezek után a felsőoktatást felügyelő miniszterhez fog tartozni a kínai Fudan Egyetem magyarországi intézménye. Ez logikusnak látszik, de a kormány eredetileg nem ezt javasolta: ők meghagyták volna Palkovicsnak, aki szívén viseli a kínai egyetem magyarországi sorsát. Az országgyűlés törvényalkotási bizottsága azonban változtatott a tervezeten.

Ha ezt a tudást nem hoznánk be, az olyan lenne, mintha önként levágnánk a fél karunkat

– érvelt szerdai bizottsági meghallgatásán a kínai intézmény mellett a kulturális és innovációs tárca vezetőjelöltje, Csák János.

A kormány új szerkezetével összefüggő módosításokat tartalmazó salátatörvényben eredetileg az állt, hogy ez az iparügyekért felelős miniszterhez – vagyis a felsőoktatást eddig irányító Palkovicshoz – tartozzon a Fudan-projekt. Ezt változtatja meg Csák János javára a törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén elfogadott módosító csomag egyik pontja, amelyet kedden minden bizonnyal megszavaznak majd.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ettől az egyetemi program zavartalanul halad...
Macskaszem
@verőce21: És az mért jó nekünk te ökör, hogy kínai kölyköknek építünk egyetemet kínai kölcsönből, amiből nekünk magyaroknak csak a giga adósság jut?
Németh István
A Fundan egyetem nem ügy! Kell és létre kell hozni! Mindenféle és mélységű tudományra képzésre szükség van ! Kivéve a sorosféle moslékképzésre!
DE most kicsit komolyabban>> az országnak van egy kormánya, annak kormányfője! Akinek a kutya kötelessége a maga 12 pontján kívül is foglalkoznia az ország dolgaival! NOS ennek keretén belül a BUDAPEST székesfővárosnak, az ország központi helyének, egy világvárosnak a dolgával is! A totális kártékony állat fő-polgármesternek nevezett fő-hülyét és aljas szívárvány-zászlós marhát a fennhatósági okból józan észre penderülve azonnali hatállyal ki kell rúgni a hivatalából felelős >> Orbán Viktor! Ha ezt nem teszi meg akkor arra szintre avanzsál mint a kártékony állat gyurcsány a magyar ellenes dobrev klára a pitiáner jalab és a seggfej márki zaj, stb! van hasonlítható szemétláda bőven! DE intézkedni kell amíg nem késő!!! Helló ébresztő!!!
Gazella
Jah tudás!! Kinyai tudást!! Rabszolga tudást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.