Csütörtök reggel kezdődött a CPAC Hungary konferencia a budapesti Bálna Rendezvényközpontban. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadásáról tudósító újságírók munkája azonban nem a legkönnyebb. A konferenciát magyar részről szervező Alapjogokért Központ ugyanis gyakorlatilag minden sajtóterméket kitiltott az eseményről, amely nem a magyar közmédia vagy nem tartozik a KESMA alá.

A legtekintélyesebb nyugati lapuk újságírói most ízelítőt kaptak abból, hogy miként működik a magyar sajtóelhárítás

A Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője, Tucker Carlson videóüzenete a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTI, a közmédia, a Hír TV és egyéb kesmás újságírókat tárt karokkal fogadták a szervezők. Már csak amiatt is fura lett volna, ha nem így történik, mert az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós egyben a KESMA vezetője is – írja a Telex.

A Vice azt írja, hogy a csütörtök reggel a Bálna előtt megjelent összes amerikai újságírótól megtagadták a belépést, noha azok hónapok óta próbáltak sajtóigazolványokat szerezni a konferenciára.

A Vice-on kívül a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is elküldték, annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az „igazi” CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy ezek az újságírók be fognak jutni a konferenciára. Az ACU vezetői a helyszínen az Alapjogokért Központot okolták a belépés megtagadásáért.

Címlapkép:  MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: Telex

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Nessy: Hát ez motoros találkozó volt olyan fényes településen, mint Jászboldogháza. Alig találtam oda!
Koncert, fellépett a Kalapács Józsi! Itt mindenki haver, semmi súrlódás. Ott volt a Betyársereg, a Geronimo Klub, hihetetlenül felemelő érzés, ha az ember az övéi között van!
sgl
Nem semmi!

"DONALD TRUMP: ORBÁN VIKTOR JÓ EMBER ÉS PÁRATLAN MUNKÁT VÉGEZ A HAZÁJÁÉRT
Mi mindnyájan közel állunk Orbán Viktorhoz, nagy lehetőség, hogy támogatásról biztosíthattam - mondta Donald Trump volt amerikai elnök videoüzenetében, amit a CPAC Hungarynak küldött."

Így helyes:
ORBÁN VIKTOR rossz EMBER ÉS PÁRATLAN MUNKÁT VÉGEZ A HAZÁJa ellen.
tudode
A sajtónál már a győzelmi kényszerrel megáldott első kormányforgatásakor sem volt könnyű dolga a mindenreható alárendeltségébe tartozó frakciÓtagokkal akkor amikor a keretszámok voltak műSORON:
.
Emlékszünk/szem még
.
-----Keretszámok és liftajtó
www.youtube.com/watch?v=nbcpz46gOYo&t=29s
.---------------
.
Magyarán: már akkor KUSTI volt az előnevük, az óta már ki is tiltotta a házmester a sajtót az Országházból!!
.
----- Hiába marasztalták el Kövér Lászlót a sajtószabadság megsértése miatt, a házelnök nem változtat az újságírók munkáját korlátozó jelenlegi szabályokon.
444.hu/2020/05/26/hiaba-marasztaltak-el-kover-laszlot-a-sajtoszabadsag-megsertese-miatt-a-hazelnok-nem-valtoztat-az-ujsagirok-munkajat-korlatozo-jelenlegi-szabalyokon
-----------------------
.
Mókás az, hogy a félelemkeltők is félnek, azaz féltik a legjobban jövedelmező hatalmukat!
Maccska
Miért,csak a ballibcsi sajtó cenzúrázhat?
A korrekt beszámolókat a Facebook vagy a Twitter letiltja.Trump ma is ki van tiltva.
Ez egy válasz.
Clavigo
@Maccska: Aha... A csóró muzsik @Shikari: hasonlóképpen aggódik...
telegdilaci
@Qqberci: Legalább megtapasztalták hogy milyen a sajtószabadság Fidesz módra,aki nincs velünk az ellenünk van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.