A gépjármű-oktató férfi a közúti forgalomban úgy tartott órát egy tanulójának, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé; a bíróság őt pénzbüntetésre ítélte és eltiltotta a járművezetéstől.

Ittasan tanított a gépjármű-oktató, gyorsított eljárásban állították bíróság elé

Fotó: pixabay.com

A terhelt, egy 56 éves férfi gépjárművezető-oktatóként dolgozott. 2022. február 23-án a délelőtti órákban forgalmi órát adott, ennek során a tanuló mellett ült a gépkocsiban úgy, hogy ezt megelőzően alkoholt fogyasztott. A tanulóvezetőt és az oktatót a XIV. kerület, Kacsóh Pongrác úton ellenőrizték a rendőrök, és megszondáztatták őket – olvasható az ügyészség honlapján.

A KRESZ alapján a gépkocsivezetés-oktatása – és a gyakorlati vizsga – során az oktató minősül vezetőnek, ezért nem oktathat ittasan.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a terheltet váddal egyezően, ittas járművezetés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
na de akkor kéretik ám az oktatói igazolványát határozattal visszavonni !!!
és az oktatástól eltiltani örökre. mert nehogy követői is akadjanak egy kis ejnye bejnézésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.