Ahhoz, hogy többen jelentkezzenek pedagógusképzésre társadalmi presztízs is kell. Ezért pedig leginkább a tanároknak kell tenni – mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor: A tanároknak kell tenniük azért, hogy megbecsüljék őket
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az rtl.hu beszámolója szerint Pintér Sándor a tanárok álláspontjával ellentétben nem a pénzben látja az elsődleges megoldást a megbecsültség növeléséhez.

Ahhoz, hogy ez növekedjen nem csak a fizetés a megoldás. Ahhoz, hogy növekedjen, a társadalmi presztízs is kell. De a társadalmi presztízs megalkotásában mi csak támogatást tudunk adni, azt a tanári karoknak, a tanároknak jelentős részben maguknak kell elérni

– közölte az oktatás leendő felelőse.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője szerint a presztízs nem csak a béren múlik, de alapvető dolog egy szakma társadalmi megítélése szempontjából.

Aki kijön egy gimnáziumból, nem csak azt nézi, hogy egy adott pálya mennyire lehet érdekes, hanem azt is nyilván, hogy a későbbiekben abból hogyan lehet megélni

– tette hozzá Nagy Erzsébet.

Forrás: rtl.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbánon kívül ő az egyetlen állandó ember az Orbán-kormányokban. Vajon mit tudhat? Irányítani az alvilágot. Mellette, mint olajszőke, mindenkiről tud mindent, akinek olajtól lett sikamlós a kis kacsója. Meg sms-t küldeni, hogy üljünk át egy másik autóba. "Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!" Vótmá?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Gyurka80: Könyörgöm, nem itt állandó téma a romák sok gyereke?
Az, hogy ki melyik nemhez tartozónak vallja magát ,az nem a társadalmi elvárás, hanem valóban az egyén döntése, Két külön téma! Nem tanultatok mostanság történelmet?
Gyurka80
@Nessy: Hogy dönthet valaki, hogy nő lesz de nincs pl. méhe mert férfinak született.Te is ebben az agyrémben vagy?
Gyurka80
@Nessy: A "romák" sok gyereke akkor kezdődött, mikor megyó dupla családi pótlékot adott, persze az adókedvezményt elvette (de őket ez nem érintette)! Szerencsére most a családi nem emelkedik de az adókedvezmény igen!
Nessy
@Gyurka80: Nem tudom, nem értek a nem váltáshoz. Annyit tudok, hogy hosszas procedúra, nem egy síma műtéti beavatkozás, mint sokan hiszik.És legfőképp kiskorúak esetében szóba sem jöhet, még a kezelés sem!! A genetika is okoz nha gondokat. Néha leltár többlettel születik egy gyermek (valamiből egy helyett kettő van) néha hiányzik egy fontos szerv,néha ilyen, olyan is akad. (Hermafrodita).
Gazella
@Horizont: tévedsz ebben!! Az nem volt külön álló minisztérium! Kokler is ( EMMI) a belügy keze alá dolgozott.ill belügyhöz tartozott,. Nem véletlen, hogy az egészségügyi jog viszonyt belügyön belül írták alá, ahova a katonaság és a rendőrség is tartozik. voila... jobb ha tőlem tudod.
Gyurka80
@Nessy: Ha nem értesz hozzá akkor NE írogass!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.