A belga, a máltai, a cseh és a román miniszterelnök, valamint a szerb államfő is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnökké választása kapcsán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Újabb országok vezetői gratuláltak Orbán ViktornakFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Fischer Zoltán

Alexander de Croo örömmel állapította meg, hogy

további lehetőségük nyílik a magyar-belga kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére.

Emlékeztetett arra, hogy a közös munkára azért is szükség van, mert 2024-ben Magyarország éppen Belgiumtól veszi át az Európai Unió soros elnökségét.

Robert Abela máltai miniszterelnök szintén kiemelte

a kétoldalú kapcsolatokon túl az Európai Tanácsban folyó együttműködést "a kölcsönös prioritások és érdekek" alapján.

Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke gratuláló levelében az ukrajnai háborúról is írt, kiemelve, hogy

egy szuverén és független ország elleni inváziót soha nem szabad tolerálni.

A cseh kormányfő örömét fejezte ki, hogy Magyarország is részese az európai szolidaritásnak Ukrajna ügyében. Kiemelte ezen felül az energiabiztonság kérdését, amelyet a mostani háború az Európa előtt álló egyik legfontosabb kihívássá tett.

Nicolae Ciuca, Románia miniszterelnöke többek között

a NATO és az Európai Unió keretében zajló együttműködés elmélyítésének fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktornak, szintén az ukrajnai konfliktus kapcsán.

Aleksandar Vucic szerb elnök gratuláló levelében arról írt a magyar miniszterelnöknek, hogy Szerbia a barátja és megbízható, hűséges, becsületes partnere marad a magyaroknak.

Továbbra is küzdeni fogunk Szerbia és Magyarország, valamint polgáraink közös értékeiért és érdekeiért, és még tovább erősítjük kapcsolatainkat. Ezután is kiemelt figyelmet fordítunk kisebbségeinkre, mert a határaink mindkét oldalán élők jelentik a legerősebb és legértékesebb hidat országaink között

- írta Vucic elnök.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@Horizont: Te vagy a megbékélés példaképe! Ritka egy rohadék picsa vagy hallod-e?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Giovanni Alba: Az olkt.net/24-hu-ból másolod ide a faszságaidat te vadparaszt?!
Elmész te a picsába!
olkt.net/24-hu-orban-diktator-haverjai-sorra-buknak-meg/
"A pecheslista" fejezetet kopiztad be!
Csak hogy tudjad!
24 álhíroldalt és mintegy 14 kormányellenes uszító csoportot működtet egy beazonosítható kör, a weben és a közösségi médiában egyaránt több milliós elérést generálva – állítja informátorunk, aki a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevet viselő konzervatív csoport egyik aktív tagja. A jászsági férfi hónapok óta kutat a fakenews-portálok és Facebook-oldalak, azok működtetői után. Több zárt csoportba bejutva, közösségi oldalakon napi több órát célzottan keresgélve akadt rá azokra a személyekre, akik az átadott bizonyítékok alapján valóban egy kifejezetten kormányellenes politikai célzatú, kiterjedt álhírhálózatért felelnek. A díszes csokorban benne van az OLKT.hu, az ellenzéki.net és az Ötpercpihenő is, amelyek a legelterjedtebb álhíroldalak, naponta ezrek osztják meg – érthetetlenül – az azokon szereplő, számtalan esetben teljesen abszurd blődségeket.
Szóval...
sd.keepcalms.com/i/nyugodj-le-%C3%A9s-%C3%A9s-menj-a-pics%C3%A1ba.png
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 12:29
Igyekeztem, és igyekszem mértéktartó, hűvös és visszafogott maradni akkor is, ha ostoba tudálékoskodó köt belém, éppen úgy, mint most te.
Kérdezzél szépen kisfiam, akkor kapsz választ, de ne atlálgass, azzal csak lebőgsz.
A minősítgetés helyett próbáld meg a leírtakat megcáfolni. Vagy talán mégis úgy történtek az események ahogyan olvashatod? Nézd, a tények azok bizony tények, akár tetszik a csökött agyadnak, akár nem.
Ha most azt mondom(írom) hogy több, egymástól független portál is lehozott ilyen összeállítást, akkor felfújod a pofád, és elkezdesz őrjöngeni, hogy ez összeesküvés, liberálfasiszta véleményterror, és semmi sem úgy van.
Mindezt azért írtam ide, hogy megkíméljelek a keresgéléstől és az írástól.
Magánvéleményem szerint ritka nagy birka vagy, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
index.hu/kulfold/2020/10/15/amerre_orban_jar_romokban_az_orszag/ (ez már az új, "helyes irányba állított" Index)
hvg.hu/itthon/20190518_Bovult_a_klub_politikusok_akik_megbuknak_miutan_Orbannal_talalkoznak ez meg másfél évvel korábbról, másik portál
szeged.hu/cikk/megbukott-orban-viktor-nagy-szovetsegese-benjamin-netanjahu
Van élet a kis, szűk világodon kívül is.
Az a bizonyos konzervatív csoport amire hivatkozol, egy vicc, egy rossz vicc.
De el ne tévedj, nem akarlak meggyőzni, szerintem előbb tudnék megtanítani egy szamarat beszélni, csak éppen jeleztem, nagyon elvetetted a sulykot ezzel az alpári, személyeskedő beszólással.
Pegero
Az olvasatomból az derül ki számomra, hogy kiollózól a számodra mérvadónak tartott sajtóorgánumokból olyan híreket, amit itt szeretnél idézet nélkül úgy előadni, mintha a te agyadban születnének meg ezek az egyébként irreleváns gondolatok és plágium ként, bemásolva szeretnél itt érvényesülni! Egy dolgot tudok neked most itt nagy hirtelen megemlíteni, nem egy helyen szocializálódtunk és a cinizmusod továbbra is arra késztet, hogy szarok a véleményedre, meg arra is amiket innen-onnan kimádsolgatsz!
Pegero
@Giovanni Alba: Az előbb leírt sorokat neked szántam!
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 14:47
Az utolsó soroddal teljesen egyetértek, bár én finomabban fogalmazok.
evacica
Mert ez így szokás, betartják a protokollt! Ennyi és nem több! Orbánt minden valamire való politikus kerüli mint a replást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.