A belga, a máltai, a cseh és a román miniszterelnök, valamint a szerb államfő is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnökké választása kapcsán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Újabb országok vezetői gratuláltak Orbán ViktornakFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Fischer Zoltán

Alexander de Croo örömmel állapította meg, hogy

további lehetőségük nyílik a magyar-belga kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére.

Emlékeztetett arra, hogy a közös munkára azért is szükség van, mert 2024-ben Magyarország éppen Belgiumtól veszi át az Európai Unió soros elnökségét.

Robert Abela máltai miniszterelnök szintén kiemelte

a kétoldalú kapcsolatokon túl az Európai Tanácsban folyó együttműködést "a kölcsönös prioritások és érdekek" alapján.

Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke gratuláló levelében az ukrajnai háborúról is írt, kiemelve, hogy

egy szuverén és független ország elleni inváziót soha nem szabad tolerálni.

A cseh kormányfő örömét fejezte ki, hogy Magyarország is részese az európai szolidaritásnak Ukrajna ügyében. Kiemelte ezen felül az energiabiztonság kérdését, amelyet a mostani háború az Európa előtt álló egyik legfontosabb kihívássá tett.

Nicolae Ciuca, Románia miniszterelnöke többek között

a NATO és az Európai Unió keretében zajló együttműködés elmélyítésének fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktornak, szintén az ukrajnai konfliktus kapcsán.

Aleksandar Vucic szerb elnök gratuláló levelében arról írt a magyar miniszterelnöknek, hogy Szerbia a barátja és megbízható, hűséges, becsületes partnere marad a magyaroknak.

Továbbra is küzdeni fogunk Szerbia és Magyarország, valamint polgáraink közös értékeiért és érdekeiért, és még tovább erősítjük kapcsolatainkat. Ezután is kiemelt figyelmet fordítunk kisebbségeinkre, mert a határaink mindkét oldalán élők jelentik a legerősebb és legértékesebb hidat országaink között

- írta Vucic elnök.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
"Alexander de Croo örömmel állapította meg, hogy
további lehetőségük nyílik a magyar-belga kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére." orbán viktor esete a belga libsi miniszterelnökkel... :)
Giovanni Alba
@Pegero: A pecheslista
Hoszni Mubarak. A volt egyiptomi elnök 2011. január 23-án fogadta a miniszterelnököt Kairóban, ami vélhetően a magyar déli nyitás előszele volt. Két nappal később azonban kitört az úgynevezett arab tavasz eseménysorozata Egyiptomban, aminek következtében Mubarak lemondott, majd börtönbe került. A helyzet azóta – legalábbis a politikában – stabilizálódott. Mubarakhoz hasonlóan keménykezű, tekintélyelvű vezető került az észak-afrikai ország elnöki székébe Abdel-Fattáh esz-Szíszi volt tábornok személyében.
Silvio Berlusconi. A milliárdos üzletemberből avanzsált olasz miniszterelnököt Orbán 2011 októberében biztosította támogatásáról. Másfél héttel később Berlusconi lemondott, mert elveszítette a képviselők többségének a támogatását a bizalmatlansági szavazáson. A volt miniszterelnök azonban továbbra is jelentős gazdasági szereplő Olaszországban. Pártja, a Forza Italia jelen van az olasz törvényhozásban, egy frakcióban ülve a Matteo Salvini (volt miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter) vezette Északi Liga párttal. A Forza Italia az Európai Néppárt (EPP) tagja, ahogyan az a Fidesz is.
Miheil Szaakasvili. A magyar kormányfő 2012 szeptemberében látogatott ki Grúziába, napokkal a helyi parlamenti választások előtt. Orbán Viktort éljenzéssel fogadták Szaakasvili pártjának támogatói. A grúz elnök magabiztosan állt neki a voksolásnak, korábban módosította is az alkotmányt, hogy a miniszterelnöknek nagyobb hatalma legyen, mint korábban. A voksolást azonban pártja elvesztette, a kormányfői posztra pályázó Szaakasvili terve pedig fordítva sült el. Nem sokkal később már menekülni kényszerült a kaukázusi országból, mivel elszámoltatás fenyegette az új hatalom részéről. Magyarországon is megfordult. 2014-ben elment kormányzónak az ukrajnai Odesszába az új ukrán vezetés meghívására, aminek apropóján ukrán állampolgárságot kapott. Erre megfosztották a grúz állampolgárságától, de idővel az ukrán hatalommal is összevitatkozott, Ukrajnából kitiltották, elvették...
Giovanni Alba
folyt.: elvették ukrán állampolgárságát. Egy ideig hontalanul tevékenykedett, majd a Petro Porosenkót váltó Volodimir Zelenszkij elnök visszadta Szaakasvili állampolgárságát, és 2020-ban az ország nemzeti reform tanács nevű testület élére nevezte ki.
Viktor Janukovics. Az Euromaidan nevett kapott 2014-es ukrajnai „forradalom” során megbuktatott volt ukrán elnökről Orbán Viktor még 2010-es találkozójukon úgy nyilatkozott: ő a garancia a térség stabilitására. A jó kapcsolathoz hozzájárulhatott, hogy Janukovics alatt elismerték hivatalos nyelvként a magyart Kárpátalján, amit csípőből vont vissza az utána következő rendszer. Most a kisebbségi nyelvhasználat miatt pedig továbbra is feszült a helyzet Kijev és Budapest között. Nos, Janukovicsot, akinek a mai Ukrajnában a neve egyenlő a korrupcióval és az orosz érdekek kiszolgálásával, Oroszországba menekítették, és valahol Moszkva környékén tengeti mindennapjait. Pártja azonban átalakult Ukrajnában, és főleg a többségében oroszajkúak lakta keleti térségekben továbbra is jelentős támogatása.
Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóba belebukó volt osztrák alkancellárt Orbán Viktor fogadta Budapesten tavaly május elején, hiszen az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egykori politikusában szövetségest fedezett fel a bevándorlással kapcsolatos politikában, de a szimpátia kölcsönös lehetett, mivel az ominózus videóban arról beszél az osztrák politikus, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne, mint amilyenek Magyarországon vannak. Strache bukása az osztrák kormányt is megrengette, rossz fényt vetve az egyébként népszerű Sebastian Kurz kancellárra, akinek Osztrák Néppártja (ÖVP) a botrány óta a Zöldekkel kormányoz, miután a botrány következtében felbomlott az ÖVP-FPÖ kormánykoalíció. Strache mindazonáltal visszatért a bécsi tartományi választásokra, ahol a Team Strache színeiben meglehetősen rosszul szerepelt.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 12:29
Igyekeztem, és igyekszem mértéktartó, hűvös és visszafogott maradni akkor is, ha ostoba tudálékoskodó köt belém, éppen úgy, mint most te.
Kérdezzél szépen kisfiam, akkor kapsz választ, de ne atlálgass, azzal csak lebőgsz.
A minősítgetés helyett próbáld meg a leírtakat megcáfolni. Vagy talán mégis úgy történtek az események ahogyan olvashatod? Nézd, a tények azok bizony tények, akár tetszik a csökött agyadnak, akár nem.
Ha most azt mondom(írom) hogy több, egymástól független portál is lehozott ilyen összeállítást, akkor felfújod a pofád, és elkezdesz őrjöngeni, hogy ez összeesküvés, liberálfasiszta véleményterror, és semmi sem úgy van.
Mindezt azért írtam ide, hogy megkíméljelek a keresgéléstől és az írástól.
Magánvéleményem szerint ritka nagy birka vagy, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.
index.hu/kulfold/2020/10/15/amerre_orban_jar_romokban_az_orszag/ (ez már az új, "helyes irányba állított" Index)
hvg.hu/itthon/20190518_Bovult_a_klub_politikusok_akik_megbuknak_miutan_Orbannal_talalkoznak ez meg másfél évvel korábbról, másik portál
szeged.hu/cikk/megbukott-orban-viktor-nagy-szovetsegese-benjamin-netanjahu
Van élet a kis, szűk világodon kívül is.
Az a bizonyos konzervatív csoport amire hivatkozol, egy vicc, egy rossz vicc.
De el ne tévedj, nem akarlak meggyőzni, szerintem előbb tudnék megtanítani egy szamarat beszélni, csak éppen jeleztem, nagyon elvetetted a sulykot ezzel az alpári, személyeskedő beszólással.
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 14:47
Az utolsó soroddal teljesen egyetértek, bár én finomabban fogalmazok.
evacica
Mert ez így szokás, betartják a protokollt! Ennyi és nem több! Orbánt minden valamire való politikus kerüli mint a replást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.