Novák Katalin köztársasági elnök szerint szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.

Novák Katalin: szükség van erős, stabil, ütőképes haderőreFotó: Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában 2022. május 14-én. Ezen a napon tartották Novák Katalin államfői beiktatását az Országház előtti Kossuth téren; a beiktatási program részeként látogatható a klasszicista palota épülete, a köztársasági elnök hivatala. MTI/Koszticsák Szilárd

Az államfő a Facebook-oldalán szombaton emlékeztetett arra, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól.

Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét

- fogalmazott Novák Katalin.

Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza – tette hozzá.

A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat, "itthon és külszolgálatban egyaránt".

Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra

- írta Novák Katalin.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Giovanni Alba: katit ,viki kézileg vezérli..
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 11:00
Figyelem! Érzékeny lelkületűek görgessenek tovább! Ellenkező esetben vessenek magukra mindenféle lelki sérülés miatt!
Én szóltam!
Kesztyűbáb? Egy pillanatra felvillant előttem. Nem volt szép, mert még az állandó mosolygás is stimmel
csak úgy....
@Giovanni Alba: a nagy hohohohoo méltó utódja!
justhpeter
Ez a főparancsnok passzol a hadsereghez. Kis gond azért még van. Operett hadsereghez operett primadonna jár, de kezdő még ott sem kap főszerepet.
telegdilaci
@sgl: Miért is kell nekünk ütőképes Hadsereg, ki ellen kell megvédeni magunkat,nem azért vagyunk NATO-tagok hogy ha támadás érné Magyarországot,megvédenének bennünket,Csak nem kell a hadi ipari megrendelés az új Honvédelmi Miniszter cégének?
ómió
Szóval, akkor, ezért nullázták azt le az efftársak Trianon előtt, de még 2010-re is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.