Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, "ez a két ország biztonságban van, legyen szó gázról, vagy éppen élelmiszeripari termékekről" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a szerbiai Újvidéken.

Orbán Viktor: "Magyarország és Szerbia biztonságban van"Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kinevezési okmányokat eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár megnyitóján beszédében kiemelte: ő és a szerb elnök is választást nyert, és "ilyenkor gondtalan pihenés jár az embernek", de látni az inflációt, a növekvő árakat, a fenyegető éhínséget a világ számos pontján és a katonai összecsapásokat Ukrajna területén. Jó hír azonban, hogy Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, és mindkét ország erős mezőgazdaságban, "tulajdonképpen Európa fontos élelmiszer-tartalékát jelenti Szerbia és Magyarország" – magyarázta.

A vásáron – amelynek díszvendége Magyarország – a miniszterelnök kifejtette: "Szerbia fölkészült a télre"; alaposan fel kell készülni, "és úgy látom, hogy önöknek ez sikerült". "Mi is jó úton vagyunk, de nekünk még van néhány döntés, amit meg kell hoznunk"

- tette hozzá.

Úgy vélte, ráadásul a katonai konfliktus Ukrajnában is nehéz helyzetbe hozza mindkettejüket. Azt mondta a szerb elnöknek, hogy "nektek azért nehéz, mert nem vagytok tagjai az uniónak, nekünk meg azért nehéz, mert a tagjai vagyunk".

Nehéz itt okosnak lenni

- jegyezte meg.

Hangsúlyozta:

de akármilyen viták lesznek az EU-n belül vagy kívül, mindent meg fognak tenni, hogy egyeztessék az álláspontjaikat és segítsék egymást a nemzetközi fórumokon is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sokan kritizálták nagy programjukat, a Budapest-Belgrád vasútvonalat. Most, hogy az Ukrajnán keresztüli szállítás teljesen bizonytalanná vált, felértékelődik ez a beruházás – vélekedett.

A kormányfő emlékeztetett:

2020-ban és 2021-ben a hősök az ápolók és az orvosok voltak, ennek és a következő évnek a hősei pedig "a mezőgazdászok lesznek, akik nagyon nehéz körülmények között kell, hogy dolgozzanak, helytálljanak, gyorsan változó körülményekhez kell alkalmazkodniuk", és rajtuk múlik, hogy lesz-e kenyér az asztalon, lesz-e éhínség a világban, vagy képesek vagyunk-e ellátni az embereket.

Kiemelte:

fontos érdek, hogy a világban mindenkit el tudjanak látni kenyérrel, mert ha nem sikerül, akkor óriási tömegek indulnak meg majd Európa felé már nemcsak a jobb élet reményében, hanem a túlélésért, és "akkor az a migráció, ami eddig volt, az egy gyermekmese lesz ahhoz képest, ami ezután következik".

Orbán Viktor kijelentette:

Magyarország nem fogad el olyan brüsszeli döntéseket, amelyek gazdaságilag ésszerűtlenek, és amelyek olyan áremelkedést jelentenének, hogy lehetetlenné tennék a teljes mezőgazdasági kapacitás kihasználását. Magyarország egy tízmilliós ország, de ha jól gazdálkodnak, húszmillió embert tudnak élelemmel ellátni

- magyarázta.

Közölte: de ehhez az kell, hogy "mindenfajta átgondolatlan intézkedésekkel, olyan szankciókkal Oroszország ellen, amelyek tönkreteszik a magyar gazdálkodást, egy atombombával érnek föl, ezekkel nem szabad megterhelni a magyar gazdaságot", mert akkor nemcsak Magyarországot nem tudják ellátni, de nem tudják ellátni azokat sem, akik később "migránsként jelennek meg a határainkon". A politika fontos, a háborút sem lehet figyelmen kívül hagyni, de a gazdaságban most ésszerű döntésekre van szükség, "mert egyébként nagy baj lesz", és nem is Szerbiában és Magyarországon, hanem a világ más részein – mondta.

Arról is beszélt, hogy fontos törvény, hogyha van föld, akkor azt meg kell művelni, "föld műveletlenül nem maradhat, a gyümölcsös ápolatlanul nem maradhat, a munkát mindig el kell végezni".

Azt kívánta a vásáron megjelenteknek, hogy ezt az ősi törvényt sose hagyják figyelmen kívül, mert "nekünk, vidékieknek az a dolgunk, hogy az ország, a föld meg legyen művelve".

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"nektek azért nehéz, mert nem vagytok tagjai az uniónak, nekünk meg azért nehéz, mert a tagjai vagyunk"

egy komment máshonnan:

"Nem Viktor!
Nekünk azért nehéz mert morálisan, erkölcsileg és immáron gazdaságilag is tönkre tettétek az országot. Mindenkivel összevesztetek aki a természetes partnerünk lenne és egy térdrerogyott, elmebeteg medve seggét nyaljátok.
Közben megszületett egy erős és büszke nemzet a szomszédunkban akit az egész világ kiemelten támogat.
Mi ennek a nemzetnek leszünk a kerékkötő, meggyengült, orosz-barát szomszédja.
De hiába a nagy nyelvcsapkodás, ha azok akiken keresztül jön az energiahordozó bevezetik a tranzit embargót.

Mi meg itt állunk totál kiszolgáltatva, mindenki által megvetve.
BRAVÓ pávatáncos!"

Tette mindezt úgy, hogy ellopott egy teljes Marshall segélyt, kifosztva azt az országot, amely jogosult lett volna erre a támogatásra- teszem hozzá én.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nagy programunk, a Budapest-Belgrád vasútvonal most, hogy az Ukrajnán keresztüli szállítás teljesen bizonytalanná vált..., felértékelődik ez a beruházás...!
csak úgy....
a szokásos orbáni ,minden faßa-minden jó és dübörgünk süketelés..
justhpeter
O1G a szerbeknek is gajdolt egy pár baromságot, legyen min röhögniük a hétvégén.
Nyírfa
@Horizont: Már láttuk valahol. :)
De, hogy Kocsis milyen képet vág! Biztosan a végrehajtón jár az esze, akit ráküld Jakab. Vagy megzsarolták meleg képekkel?
Nyírfa
@Horizont: Tulajdonképpen tök mindegy, ki ő. Egyikük 19, a másikuk egy híján 20.
verőce21
Olyanokka' kő' talákozni akikke lehet is együttműkönni...! :)

Szerbia lehet a kapunk az orosz ásványkincsekhő'..., ha okossan csinájjuk...!
csak úgy....
@verőce21: akkó nektök a vót cccp kö! :)
verőce21
Off! Ukrajna 21 török ​​hajót blokkolt Odessza kikötőjében – jelentette a sajtó
Aydınlık újság: Ukrajna 21 török ​​hajót blokkolt Odesszában, és pajzsként használja őket...!

Ukrajna nem akarja, hogy ezek a hajók távozzanak, a "veszélyre", a tengerben hagyott aknákra hivatkozva. Oroszország biztonsági folyosót nyitott, de "Még mindig nem engedik be őket. De a fő cél más. Ha a külföldi hajók távoznak, az ukránok egyértelmű célponttá válnak – és hamarosan Odessza elesik. Emiatt a Az ukránok nem engednek be külföldi hajókat, köztük 21 (török) hajót” – írja az újság.

Ahogy a cikkben megjegyezték, Kijev úgy véli, ha az orosz fél hadműveletet indít és csapást mér török ​​hajókra, feszültségek támadnak Moszkva és Ankara között...
Clavigo
Blabla- blabla,és blabla. Gondolom ,mindezt papírból...:) Hülye ez a csávó..
Yoda69
orban, te taho barom.
Az Unio 27 orszaga minusz 1 (mi) is biztonságban van es számíthat egymásra. Ezt jelenti az unio te nagyon barom.
Inkabb az unios egyseged erositened kellene, nem pedig bomlasztani, te fasz!
kereső
"nektek azért nehéz, mert nem vagytok tagjai az uniónak, nekünk meg azért nehéz, mert a tagjai vagyunk"

egy komment máshonnan:

"Nem Viktor!
Nekünk azért nehéz mert morálisan, erkölcsileg és immáron gazdaságilag is tönkre tettétek az országot. Mindenkivel összevesztetek aki a természetes partnerünk lenne és egy térdrerogyott, elmebeteg medve seggét nyaljátok.
Közben megszületett egy erős és büszke nemzet a szomszédunkban akit az egész világ kiemelten támogat.
Mi ennek a nemzetnek leszünk a kerékkötő, meggyengült, orosz-barát szomszédja.
De hiába a nagy nyelvcsapkodás, ha azok akiken keresztül jön az energiahordozó bevezetik a tranzit embargót.

Mi meg itt állunk totál kiszolgáltatva, mindenki által megvetve.
BRAVÓ pávatáncos!"

Tette mindezt úgy, hogy ellopott egy teljes Marshall segélyt, kifosztva azt az országot, amely jogosult lett volna erre a támogatásra- teszem hozzá én.
csak úgy....
@verőce21: te közvetlen moszkvából kapod a híreket?
Yoda69
@kereső: Nagyon jó komment máshonnan. Minden szava ül es üt.
Kar, hogy a 3 millió agyatlan baromhoz, akik hatalomban tartják ocsmány vigyort, nem jut el az ilyen komment.
verőce21
@kereső: ..."aki természetes partnerünk lenne..." - az csak az usa deep state-t és 7.-es cikkelyt hozza ránk...!

Amelyekből egyikből sem kérnek az európai konzervatívok! Nem szabhatják meg kikkel éljünk együtt és azt sem, hogy csak kinek a termékeit vásároljuk...!
kereső
@verőce21: Ne mond!! Európai konzervativ- a CDU/CSU. A magyar fideSS. az olasz salvini pártja, meg a többi gyüttment- az mind mussolini utód - fasiszta párt, mint ahogyan a trumpisták is.
verőce21
@kereső: Úgy ostobaság ahogy írod...!

És akkor megszabhatják, hogy kikkel éljünk együtt és azt, hogy csak kinek a termékeit vásároljuk...?

Hol van ilyen az eu-s csatlakozási szerződésben?
Eladott Ország
A miniszterelnök újra megerősítette, hogy nem fogadja el az Oroszországgal szemben tervezett szankciók újabb adagját, mert szerinte az tönkretenné a magyar gazdaságot." Azt a magyar gazdaságot, amit egy lapra tett fel az orosz energiától való függésre. 12 év alatt semmilyen alternatívát nem keresett, csak torkozta putykót, most meg sírunk, hogy jaj a magyar gazdaságnak. Nem értem, hogy a f@szba lehet ennyire népszerű ez az asztal alatt cilinderbe rohangáló csüngőhasú. Ugyanúgy mint Hitler, jó marketinggel felépítették az egyszerű hordószónokból sztárt faragtak, Hitlernél tudvalevő hogy Goebbels tette, kérdés az, hogy Orbán esetében vajon a zsidó Finkelstein fordította a magyarok ellen és zúdította a lakosságra az 1930 -as évek náci propagandáját, mert az a világ szégyene lenne. Remélem egyszer visszakerülsz a vályogházatokba. Jó lesz mauzóleumnak is. Nekünk meg azért nehéz, mert vajdaságot csináltál az országból. De a legnehezebb nekünk, mert vagy. Ez a faszi ellopott egy teljes Marshall-segélyt, pluszban kifosztotta a segélyezett országot. Nagyon nehéz lehet nekije. Azt nem mondta a baromarc, hogy azért nehéz nekünk, mert NATO tagként nem támadhatjuk hátba Ukrajnát, drága Putyin elvtársat segítendő, és nem vonulhatunk be Kárpátaljára, ahogy azt az összes agyhalott híve titokban vagy egészen nyíltan hangoztatja.
uploads.disquscdn.com/images/571b10ad89d86e2882489b305d5b89ebfec5ccc78de64c0f129371871a0db4fd.jpg?w=800&h=252
csak úgy....
@verőce21: a letelepedési kötvényesekröl is mesélhetnél,te eszemadta! :)
ök,kikkel élnek ha nem veletek ? csak nem rászabadítottátok öket elözetes ellenörzés nélkül,pénzért európára?
verőce21
@Eladott Ország: Magyarország nem fogad el olyan brüsszeli döntéseket, amelyek gazdaságilag ésszerűtlenek, és amelyek olyan áremelkedést jelentenének, amely "szankcióik" nélkül indokolatlan...!
verőce21
@csak úgy...: azokra a csupa jómódú üzletemberekre gondolsz, akik elősegítik az európai és közel-keleti kereskedelmet...?

Butavagy Paraszt!
csak úgy....
@verőce21: orbán pénzért mindent elfogad,még a korábbi eszméit is hajlandó kukába dobni,ha stimmel a lóvé...
csak úgy....
@verőce21: jelenleg orbán európa leg jellemtelenebb politikusa!
csak úgy....
@verőce21: te vagy buta és átvert paraszt! egy jómodú üzletembernek nem kell magyar állampolgáság,hogy európában érvényesüljön!
Eladott Ország
@verőce21: Brüsszel sem kérte az azonnali átállást! Orbán 12 év alatt semmilyen alternatívát nem keresett, csak torkozta putykót, most meg sírunk, hogy jaj a magyar gazdaságnak. Csak a potros bemondott egy telefonszámot az átállásra, mely véletlenül megegyezett, az eddig elvont EU-s pénzzel.
Nyírfa
@Horizont: 14.48

És ki a háznagyasszony? :) Nem sorsdöntő kérdés, de kb. ennyire érdekelnek a parlamentben ücsörgők.
Szerintem azért a másfél milkáért mi is tudnánk ott melegedni, sőt, még értelmesen is néznénk , ha éppen minket venne a kamera. Még azt is elképzelem, hogy hozzászólásra jelentkeztel, és nem fogod vissza magad. :))
Mit szólnál hozzá, ha Kövérnek kétfelől meghúzogatnánk azt a randa bajszát? :)
kereső
@verőce21: Kishenceg- alias NER hülye! Nem szabnak meg semmit- csatlakoztunk egy klubhoz önként és dalolva, majdnem térden állva könyörögtünk, hogy vegyenek már be bennünket- most meg vég csámpázunk a teritett asztalon a tajparasztos x@ros gumicsizmánkban, és még nekünk áll feljebb, mert a többieknek nem tetszik- a másik 266-nak, hogy mi ilyen vagány gyerekek vagyunk. Vagányak? Nem. Ordenáré árulók.
csak úgy....
@Nyírfa: húzd ,ki tudja meddíg húzhatod,
mikor lesz a nyütt vonóbu bot...
Nyírfa
@Eladott Ország: 15.51

A zsidó Finkelstein...
Nyírfa
@csak úgy...: 16.50

Ja. Ha így haladunk, nem sokáig. Jön a Rend.
csak úgy....
@Nyírfa: gondolod? de hiszen ezek, már csak az utolsókat rúgják...
kereső
@csak úgy...: Gondolod? Én nem hiszem. Orbán kitölti a még 30 évét, nem adja alább, mint Kádár.
verőce21
@kereső: (16:41) Nem arra válaszoltál amit kérdeztem...!
Csak "csámpázol itt, mint egy sz@ros gumicsizmában"...?
verőce21
@csak úgy...: Te el vagy tévedve minden kijelentéseddel...! Vagy inkább szédülsz a hüleségtől...?
csak úgy....
@kereső: nem szabad hinni a túlbuzgó @verőce21: -nek és a látszatnak !
orbán az utolsókat rúgja!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.12

Így van. Csak az a kérdés, hogy ez az utolsó rúgás meddig fog tartani.
Galgóczy Erzsébetnek van egy kisregénye - jó kis regényke! - a címe: Ez a hét még nehéz lesz. Persze, a jövő héten is érvényben marad az ez a hét, aztán egész hónapban, és soha nem ér véget, mert ahhoz, hogy tényleg csak ez a hét legyen nehéz, változni kéne.
Szóval, ez a rúgás még nehéz lesz, de egyszer biztosan lelohad az ereje, és utána ...na, utána nem tudom, mi lesz. :)
csak úgy....
@kereső: kádár alatt sosem volt akkora anyagi sz..an az ország,mint most a kölcsönt,kölcsönre halmozó és titkosító focialista vitéz alatt!
orbán csak egy hazudozós látvány politikus..
Nyírfa
@kereső: 17.18

De jó is lenne egy Kádár-kaliberű valaki, MOST. :)
Dobrev betölthetné azt az űrességet, ami kong a halála óta.
csak úgy....
@Nyírfa: ha arra gondolok,hogy most mint miniszterelnök rúgkapál, -mi lett volna ha az ellenzék nyer és akkor kapálózna,hogy ö ezt elöre megmondta!?
túl sokáig etettétek a dögkeselyüt...
csak úgy....
@Nyírfa: 18:05 fogadok,hogy te sem tanulsz a történtekböl..
csak úgy....
@verőce21: neked ,mint állítólagos fölsöbbrendünek meddíg lesz a bunkóságod a mankód,hogy közlekedni tudj?
kereső
@verőce21: Téves a lájk. Mit kérdeztél NER hülye???
Nyírfa
@csak úgy...: 18.08

Nem mindegy, kivel nyerhettünk volna. Dobrev győzné, Márki, nem. Klára úgy lerendezné a fidesz-ugribugrikat, hogy csak kapkodnának a levegő után. Mindegy.
Azt mondod, én sem tanulok a történtekből. Mire alapozod ezt az állításodat?
verőce21
@csak úgy...: Ne rinyálj már miattunk, te szerencsétlen Bolond...!
csak úgy....
@Nyírfa: csak arra,hogy ti sem tudtok szabadulni a kedvenc szinmüvészetektöl! egyszer feri-mindíg feri alapon nem lehet 5röl -6 ra jutni!
dobrev lehetséges gyözelme? hmmm...-remélem a 4 év gondolkodási idö elegendö lesz...
csak úgy....
@verőce21: szarok rátok farkasom,nekem európa fontos !-felölem duettben legelhetsz a kis tehennel...,a politikai fantáziátok és a képzettségetek adott...
verőce21
@csak úgy...: Nagyon szohgahmas vagy, ezzel az öhökös válaszadási kényszehhel...,
de teljesen hülye...! :)
csak úgy....
@verőce21: remélem , hogy a mecseki telkeden a vaddisznók kevesebb kárt okoztak a szalonna sütnivalódban,mint benned fideszék!
csak úgy....
@verőce21: www.youtube.com/watch?v=bYuSLPCFB8w
szerinted a rogán nóziján elférne-e egy sárgás csillag? -csak úgy kíváncsiságból kérdezlek ,mint szagértöt !
verőce21
A lipsik túlélő üzemmódban vannak. Az egyéni egzisztenciákat, a zsákmányt féltik...

"Az egész ország szégyene, hogy ezek az ellenzékiek, napi szinten ott páváskodhatnak a magyar országgyűlésben...
az O1G-koalíció számára nincsen felállás. Ha újra összefognak, legközelebb is reprodukálják a tavaszi eredményt" – értékelt Schiffer
verőce21
@Horizont: (08:43) "1996-ig a Kapos-Klinker Rt. elnök-vezérigazgatója volt, majd 1998-ig az OTP Ingatlan Rt. területi igazgatójaként tevékenykedett...
Hobbija a tenisz."

Ezeket azért még tedd hozzá, mert volt mit a tejbe aprítania mindig... nem ma jutott kiemelkedő jövedelemhez...!
ómió
Látszik, hogy nem a brüsszeli efftársak "mondják meg a tutit"!
telegdilaci
@kereső:Ha megoldjuk az Oroszoktól az energia függőségünket,akkor nem is kell a túlárazott átalakitásra ki könyörgött EU-s pénz?
telegdilaci
@verőce21:Milyen zsákmányt? nekem ezzel az a gondom hogy olyanok kaptak vagy jutottak állami földekhez amikor a Fidesz kormányra került,akik soha nem művelték meg a kapott földeket,állataik sincsennek,csupán az EU-S pénztámogatást markolják fel viszont termelni nem termelnek,így igen nehéz lenne az Országnak önellátóvá lenni! akik nem termelnek az államtól kapott földeken vissza kell venni tőllük,megvonni a támogatásokat!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.52

Nem lesz annyi időnk, menet közben kell új kormányt felállítani.
Attól tartok, te is csak fújod a magadét. Ezer éve nyomom, hogy szakértői kormányt az országnak, de nem vagyunk elegen, hogy ennek a megoldásnak érvényt tudjunk szerezni. Következésképpen, abból főzünk, amilyen alapanyag a rendelkezésünkre áll. Vagy nem főzünk, lehet azt is enni, amit más tesz elénk, de akkor reklamációnak helye nincs.
Jelen pillanatban Dobrevet tartom egyedül alkalmasnak az ország vezetésére. De, ha te tudsz jobbat, mondd, hallgatlak.
Nyírfa
@Horizont: 08.54

Hát, ezt a hölgyet sem az eszéért szeretném. Ellenben el kell ismerni, hogy rá illik a hölgy megnevezés, legalábbis a külseje alapján. Javasolom, hogy adjon öltözködési tanácsokat Nováknak, a frizurájára is kitalálhatna valamit, hogy nőiesebb és, főleg rendezettebb legyen.
Az a konty szuper, de soha nem szánnék 25 percet a reggelemből az elkészítésére. :)
Uriel
"A lónak a faszát" van biztonságba !!!
verőce21
@telegdilaci: (09:59) Sok eszed van, azt látom...!
A grófok és a bárók régen talán kapálták a földjeiket? Meg a zsidó bérlők...?
Uriel
www.youtube.com/watch?v=wNHGT-neTes

Te fasz, én mindent tudok Istenről !!!
Szar neked, te bumburnyák, aki csak él bele világba tök hülyén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.