A történelem tanítása szerint egy ország megállíthatatlanul a katasztrófába rohan, amikor életmóddá válik a politikai és gazdasági korrupció állítja az évtizedek óta az USA-ban élő jogász-politológus, Radványi Miklós.

Orbán Viktor és bűnszövetkezete katasztrófába viszi Magyarországot a jogász-politológus szerint
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Szerinte Orbán Viktor és bűnszövetkezetének a korrupciója és kapzsisága nem ismer határokat, amit számos, a NER-lovagok gazdagítását célzó kormányzati projekt is bizonyít.

A magyar Orbanisztán közelgő összeomlása címet viselő legfrissebb írásának a végkövetkeztetése:

az abszolút hatalom mindig dehumanizálja az azt gyakorlókat.  A féktelen politikai erővel felruházott Orbán meg van győződve arról, hogy ő uralkodik... Neki és szánalmas alattvalóinak már csak ezért is szembe kell egyszer nézniük a totális nemzeti felelőtlenségük halálos politikai és gazdasági következményeivel.

A szakértő szerint a politikai hatalom, különösen egy diktatúrában, olyan, mint a méz, magához vonzza a leginkább kontrollmániás és legkegyetlenebb bunkókat, akik a múltban ragadtak, ám úgy tesznek, mintha a magukénak vallanák a leginkább a külső hatások által diktált új elképzeléseket.

Ilyenek azok az egykori feltörekvő fiatal kommunisták Orbán Viktor és mai kormányában is helyet kapó legközelebbi társai, akik a nyolcvanas évek végén Horváth István akkori belügyminiszter veje, Stumpf István köré tömörültek

– írja Radványi Miklós, a jobbközépen elhelyezkedő washingtoni Frontiers of Freedom alelnöke, az intézet honlapján megjelent legfrissebb blogbejegyzésében.

A magyarok korrupció-hagyományait, a „kettős beszéd” és a „kettős gondolkodás” kialakulására, a valódi rendszerváltásra és a nyugati felzárkózásra való felkészületlenség okaira is kitérő írás leszögezi: a történelem tanítása szerint egy ország megállíthatatlanul a katasztrófába rohan, amikor életmóddá válik a politikai és gazdasági korrupció.

Orbán Viktor és bűnszövetkezetének korrupciója és kapzsisága nem ismer határokat, ezt pedig számos, önmaga, tágabb családja és szűk ifjúkori baráti társaságának tagjai, a népnyelv által NER-lovagokként aposztrofált kör gazdagítását célzó kormányzati projekt is igazolja

– szögezi le Radványi Miklós, aki példák sorát hozza fel a korrupcióra. Ilyen a Budapest-Belgrád vasútvonal, a Paks-2 projekt, a hírhedt Microsoft-botrány, a kínai Fudan Egyetem tervezett kampusza, az állami egyetemek kiszervezése az Orbán strómanjai által irányított magánalapítványokba, és persze a letelepedési kötvény-biznisz, aminek köszönhetően a főként Oroszországból és Kínából érkező megkérdőjelezhető karakterek sokasága Orbán Viktor és kormánya „legális” megvesztegetésével bejuthat az Európai Unióba.

Ezek a nemzetbiztonsági projekteknek kikiáltott ügyek, számtalan offshore cég szövevényes hálójával párosulva tartós egzisztenciális fenyegetést jelentenek és jelentenek a NATO és az Európai Unió biztonságára, valamint a kontinens pénzügyi és gazdasági stabilitására

– figyelmeztet Radványi.

Forrás: Hírklikk

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
korrekt, sőt valójában udvarias vélemény! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tomsawyer - régről
Mármint Pista. Beszél, de nem mindig van összefüggés benne (betépett Musk), viszont nagy elánnal, sokáig mondja és durváskodik, ha nem értesz vele egyet (Kadhafi).
Musk lóvéja viszont hiányzik.
Dr. Proktor
@Gyurka80: Húha, ezzel bevállaltad a lebutított magyarságodat... :-)
Gyurka80
@Dr. Proktor: hahaha. És te mit vállaltál be, a másságodat?
Istenakinincsen
@tomsawyer - régről: ma, 00:10 Mindkettő ostoba barom,de csak sejtettem hogy egy személy.Akkor jöttem rá amikor leírtad.
A külön nekem címzett válaszából.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.