Mire számíthat Magyarország az Európai Uniótól és a NATO-tól a bemerevedett orosz-ukrán háború árnyékában többek között ezekről is beszélt Szent-Iványi István a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Sebes György partnereként.

Orbán azért lett Európa utolsó bástyája, mert mindenki faképnél hagyta
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A témában Orbán két különös nyilatkozatot is tett a napokban: az egyiket a miniszterelnöki eskütételekor, a másikat csütörtökön, a héten megrendezett amerikai-magyar konzervatív konferencián.

Ami az első beszédét illeti, az egy meglehetősen harcias, támadó hangvételű nyilatkozat volt, elsősorban az unióval szemben. Olyanokat mondott, hogy lakosságcserére készül az unió, föladta az eddigi értékeit, a genderőrület miatt öngyilkosságra készül stb.

– idézte a miniszterelnököt.

A volt külügyi államtitkár szerint a csütörtöki konferencián kifejtette gondolatokkal pedig azt igyekezett bizonyítani Orbán, hogy

Magyarország az utolsó bástyája a keresztény-konzervatív nézeteknek. Viszont amit képvisel, az inkább a nyugat-európai szélsőjobb helyi reinkarnációja.

A szakember szerint hiába beszél arról, hogy milyen erős, ha a szövetségesei elfogytak mellőle. Ebből a szempontból tényleg az utolsó bástya, a legjobb barátai sem állnak már szóba vele, a V4-ek is szétesett, folyamatosak a bírálatok.

Ez az elszigetelődés sajnos Magyarországnak sem tesz jót, amit a megindított jogállamisági vizsgálatok is igazolnak. Ezt csak tetézi az olajembargó körül kialakult feszültség, mivel a magyar kormány az egyetlen, amely gátolja.

Ebben a helyzetben különösen meglepő Orbán harcias megnyilatkozása az unióval szemben. Mintha azt gondolná, hogy az újabb kétharmaddal Brüsszelben is aduász. Márpedig ott, ez, nem sokat ér.

Az elmagányosodását annak is köszönheti, hogy miközben háborús retorikával zsonglőrködik, a szomszédunkban egy valódi háború zajlik, amit az egész világ egyértelműen elítél – Orbánt kivéve. 

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

Forrás: Hírklikk

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Utolsó bástya?!Egy vastag cölöp, akit már mindenhol utálnak a világban, de ez a kutyát nem érdekli, mert nagyobb baj az, hogy lekormányozta az országot a béka segge alá. És a legrosszabb még eztán jön a megszorításokkal. Lóvé meg nyista
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Shikari: Ideje lenne a sok libbant idióta vezetőket tengerbe zavarni.
Gyurka80
@Nessy: De IGEN.De azért mégiscsak a többség érdekeit kell figyelembe venni, ez a demokrácia, ha nem tudnád!
kereső
@Gyurka80: 17:51 Akkor hogyan is van az Unióban? 26 ország alkalmazkodjon, és szivjon egy miatt?? Mi van a többség érdekeivel??? Hmmmmmmm...
Gyurka80
@kereső: Ha a többséget néznék az eu-ba akkor nekünk qss lenne.Rossz a a hasonlatod és nem szívnak, mert nekünk van igazunk, nehéz ezt neked megérteni a libbant agyaddal!
kereső
@Gyurka80: Mi az , hogy rossz a hasonlat? Van kétféle, -hatféle demokrácia - orbán szája ize szerint?? Itt állandóan az az érv, hogy 2/3, meg többségi akarat- akkor az únióban miért nem elfogadható orbánék számára, és számotokra ugyanez? Ennyire sötétek vagytok???Ott volt a Sargentini jelentés- valódi 2/3-al lett elfogadva, mégis megkérdőjeleztétek, és elutasitottátok, és kétségbe vontátok. Akkor hogy is van ez???
Gyurka80
@kereső: Nem értetted amit írtam, olvasd el még egyszer! "?Ott volt a Sargentini jelentés- valódi 2/3-al lett elfogadva" na arra a 2/3-ra nézz utána!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.